Vajza
🪡
Perberesit:
4 copa mish vici pa kocka
2 gota oriz
4 gota uje me leng mishi
1 gote leng mishi
Dy luge gjelle miell
Nje luge gjelle salce
Kripe
Piper i zi
Majdanoz i fresket
7 luge vaj
Pak gjalpe
Kerpudhe
Si fillim vendosim copat e mishit ne nje tenxhere, hidhim kripe dhe mbulojme me uje dhe vendosim te ziej derisa mishi te zbutet. Me pas mishin e largojme nga tenxherja dhe e lejmemenjane.
Nderkohe, lengun e mishit e kalojme ne nje tas te madh dhe me pas, merrim kater gota prej tij (per cdo gote me oriz duhen dy gota me uje leng mishi) dhe hidhim ne tenxheren ku u zi me pare mishi.
Hidhim vajin , pak gjalpe dhe vendosim serish ne zjarr dhe lejme te zieje.
Sapo te kete filluar te zieje, shtojme orizin, dhe me lugen e drurit sigurohemi qe kokrrizat te mos ngjiten ne fundin e tenxheres.
Eshte mire qe te mos e perziejme shume, pasi orizi do te behet shume i bute dhe me lageshtir.
I vendosim tenxheres kapakun, dhe ulim zjarrin.
E leme orizin qe te zieje per rreth 25 minuta, me pas e largojme nga zjarri, dhe ashtu ne tenxhere do ta leme dhe 5 minuta te tjera.
Nese pilafi eshte bere para se ta sherbeni, hiqeni kapakun dhe ne vend te tij vendosni nje pecete kuzhine.
Peceta e thithe lageshtiren dhe do te ruaj qe orizi te mos behet i bute me shume sec nevojitet.
Salca per Mishin
Marrim nje tigan e vendosem ne zjarr shtojme nje luge te plote me gjalpe , sapo te tretet gjalpi shtoni dy luge miell dhe perziejeni derisa mielli te nise te kuqet. Mundeni dhe kerpudhe, sipas deshires..
Shtojme nje gote leng mishi dhe perziejme derisa te krijohet nje mase jo shume e trashe, kaloni aty copat e mishit qe keni ziere dhe perzijeni per 2 minuta.
Me pas, kur te sherbeni pilafin ne mes te tij Shtroni copen e mishit te vicit shoqeruar me pak nga salca e tij.
Sipas deshires siper vendoseni me pak magdanoz te fresket.
Shiko fotografinë 1759019
4 copa mish vici pa kocka
2 gota oriz
4 gota uje me leng mishi
1 gote leng mishi
Dy luge gjelle miell
Nje luge gjelle salce
Kripe
Piper i zi
Majdanoz i fresket
7 luge vaj
Pak gjalpe
Kerpudhe
Si fillim vendosim copat e mishit ne nje tenxhere, hidhim kripe dhe mbulojme me uje dhe vendosim te ziej derisa mishi te zbutet. Me pas mishin e largojme nga tenxherja dhe e lejmemenjane.
Nderkohe, lengun e mishit e kalojme ne nje tas te madh dhe me pas, merrim kater gota prej tij (per cdo gote me oriz duhen dy gota me uje leng mishi) dhe hidhim ne tenxheren ku u zi me pare mishi.
Hidhim vajin , pak gjalpe dhe vendosim serish ne zjarr dhe lejme te zieje.
Sapo te kete filluar te zieje, shtojme orizin, dhe me lugen e drurit sigurohemi qe kokrrizat te mos ngjiten ne fundin e tenxheres.
Eshte mire qe te mos e perziejme shume, pasi orizi do te behet shume i bute dhe me lageshtir.
I vendosim tenxheres kapakun, dhe ulim zjarrin.
E leme orizin qe te zieje per rreth 25 minuta, me pas e largojme nga zjarri, dhe ashtu ne tenxhere do ta leme dhe 5 minuta te tjera.
Nese pilafi eshte bere para se ta sherbeni, hiqeni kapakun dhe ne vend te tij vendosni nje pecete kuzhine.
Peceta e thithe lageshtiren dhe do te ruaj qe orizi te mos behet i bute me shume sec nevojitet.
Salca per Mishin
Marrim nje tigan e vendosem ne zjarr shtojme nje luge te plote me gjalpe , sapo te tretet gjalpi shtoni dy luge miell dhe perziejeni derisa mielli te nise te kuqet. Mundeni dhe kerpudhe, sipas deshires..
Shtojme nje gote leng mishi dhe perziejme derisa te krijohet nje mase jo shume e trashe, kaloni aty copat e mishit qe keni ziere dhe perzijeni per 2 minuta.
Me pas, kur te sherbeni pilafin ne mes te tij Shtroni copen e mishit te vicit shoqeruar me pak nga salca e tij.
Sipas deshires siper vendoseni me pak magdanoz te fresket.
Shiko fotografinë 1759019