Personaliteti në bazë të formës së hundës.

MonaLisa

Resta dove è reciproco.
Staf në FV.AL
Adm
6 Llojet e hundës 👃 Secila me personalitetin dhe këshillat e veta për një profil harmonik
Patate, shqiponjë, me majën përpjetë...
Çdo lloj hunde korrespondon me karakteristikat e personalitetit. Le të zbulojmë disa prej tyre.
Në formë patate, stil francez, e rrafshuar ose me grep. Hunda ka qenë gjithmonë një pjesë themelore e fytyrës, e cila kontribuon në harmoninë e fytyrës në tërësi. Format dhe përmasat ndryshojnë dhe thuhet se çdo fytyrë ka një hundë që i përshtatet, por ne e dimë se për shkak të një aksidenti të vogël, modës dhe madje edhe çështjeve gjenetike, shumë njerëz nuk janë të kënaqur dhe nuk ndihen rehat me këtë pjesë të trupit. e cila, duke qenë pikërisht në qendër të fytyrës, është gjithmonë në pamje të qartë.
FORMA VARET NGA EVOLUCIONI, GJENETIKA DHE...MOSHA E PLEQËRISË!
Një studim hipotezoi se format e ndryshme të hundës mund të jenë për shkak të përshtatjes klimatike; hundët e ngushta dhe të zgjatura tipike për tiparet evropiane do të ishin rezultat i përshtatjes me një klimë të ftohtë dhe të thatë, ndërsa hundët me vrimat e hundës më të gjera supozohet të jenë të individëve që jetonin në klimë më të ngrohtë dhe më të lagësht.
EDHE HUNDA NDRYSHON PAK ME KALIMIN E KOHËS, PLAKJES MË SAKT
Natyrisht ne trashëgojmë edhe tipare somatike nga përkatësia etnike të cilës i përkasim dhe nga pema jonë familjare; kështu që nëse nuk jemi të kënaqur me hundën që kemi, mund të fajësojmë prindin, tezen apo gjyshin nga i cili e kemi trashëguar.
Hunda kur njeriu plaket para së gjithash është padyshim i ekspozuar ndaj forcës së gravitetit dhe priret në mënyrë të pashmangshme të ulet, veçanërisht maja.
IMG_4724.jpeg

LLOJET E HUNDËS: SHUMË FORMA PËR PERSONALITETE TË NDRYSHME

Pavarësisht nga numri i saktë, është fakt se ka shumë lloje hundësh dhe ka disa studime që janë përpjekur të demonstrojnë se si forma e hundës tregon personalitete të ndryshme.

IMG_4725.jpeg

#1 HUNDË GREKE: E TURPSHME DHE BESNIKE

Hunda greke ka vrima të ngushta të hundës dhe një majë "me majë". Duket se njerëzit me këtë lloj hunde janë të ndritur dhe të vendosur, por pak të turpshëm dhe duket se nuk u pëlqen të jenë në qendër të vëmendjes. Ata as nuk janë të prirur t'i besojnë njëri-tjetrit, përveç nëse i besojnë verbërisht personit tjetër. Së fundi, ata janë më të drejt dhe besnikë.
IMG_4729.jpeg

#2 HUNDA EGJIPTIANE: KURIOSITET DHE MODESTIA

Një majë me drejtim poshtë dhe një urë e drejtë dhe e ngurtë karakterizojnë të ashtuquajturën hundë "Egjiptiane". Njerëzit me këtë hundë duket se janë shumë të sjellshëm dhe aspak arrogantë kur arrijnë sukses. Ata janë gjithashtu modestë dhe të përulur, shumë shprehës, kureshtarë dhe me një dëshirë të pandërprerë për të mësuar gjëra të reja.
IMG_4730.jpeg

#3 HUNDË SHQIPONJ: TË VENDOSUR DHE FORCË

E quajtur ndryshe edhe “romake” apo “sqep zogu”, është shumë e theksuar dhe duket se njerëzit me këtë hundë janë të vendosur, idealistë dhe me bindje shumë të forta, të gatshëm të sakrifikojnë veten si për të tjerët, ashtu edhe për veten e tyre. Ata janë të fortë dhe kureshtarë dhe nuk kanë frikë të shkojnë atje ku të tjerët nuk kanë guxuar. Ata rrezikojnë dhe arrijnë qëllimet e tyre dhe nëse besojnë në diçka e mbrojnë atë me çdo kusht. Së fundi, ata nuk ndikohen as nga mendimet e të tjerëve.
IMG_4731.jpeg

#4 HUNDË POTY: POZITIVËT GËZUESHËM

Hunda e ashtuquajtur “patate” ka një bazë të gjerë dhe përgjithësisht vrima të rrumbullakëta të hundës. Njerëzit që e kanë do të duket se janë të prirur ta shohin gjithmonë gotën gjysmë të mbushur, të jenë të sinqertë dhe të hapur, si dhe dashamirët e gjërave të bukura dhe të çmuara, rehati dhe shijimi i kënaqësive të jetës. Edhe nëse ndonjëherë ata injorojnë pasojat e veprimeve të tyre.

IMG_4728.jpeg

#5 HUNDË BUTON (KOPSË) : SPONTANIET DHE NDERSHMËRIA

Kjo lloj hunde duket të jetë ndër format më të zakonshme dhe, përsëri sipas studimeve, tregon spontanitet, vendosmëri dhe ndershmëri. Njerëzit me hundë butona janë gjithmonë të përfshirë në shumë aktivitete, ata punojnë shumë dhe janë planifikues të shkëlqyer, si dhe zakonisht mbështeten në instinkt nëse duhet të marrin një vendim.

IMG_4727.jpeg
#6 HUNDË E SHTREMBËR: KARIZMA DHE MIRËSIA E SHPIRTIT

Ndoshta hunda më pak elegante, e cila megjithatë karakterizon një personalitet karizmatik dhe vendimtar. Për shkak të një aksidenti ose gjenetike, kjo hundë mund të paraqesë kthesa të ndryshme dhe të japë një profil shpesh të lidhur me individë të pakëndshëm ose të rëndë. Megjithatë, njerëzit me hundë të shtrembër duket se janë gjithçka tjetër veçse të pakëndshme dhe të rënda; ata janë të dashur, të kujdesshëm, spontan, me temperament shumë të fortë dhe shpirt të mirë.
IMG_4726.jpeg
 
Edhe hunda e vertetonka shpirtin tim 😅
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Sonte.

  Votat: 2 7.7%
 • 2-Më vjen të flas për ty

  Votat: 3 11.5%
 • 3-Eshte apo...!?

  Votat: 6 23.1%
 • 4-Mbete thjeshtë nje formë

  Votat: 2 7.7%
 • 5-Per ty

  Votat: 4 15.4%
 • 6-Femra

  Votat: 3 11.5%
 • 7-Magjishëm

  Votat: 2 7.7%
 • 8-Loren

  Votat: 4 15.4%
Back
Top