Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Loverboy

A pretty face can never trick me
Nga Matt Slick
Atezmi si pikëpamje është i falimentuar intelektualissht dhe i thurur në plot probleme filozofike. Në këtë video, le të shohim paaftësinë e pikëpamjes ateiste për të ofruar një moral objektiv.

Së pari, më duhet të qartësoj se ateistët mund të jenë të mirë moralisht. Ata mund të jenë edhe njerëz me integritet. Por nuk është ky problemi. Të kesh moral të mirë nuk do të thotë se ke moral objektiv. Morali i mirë i një ateisti mund të jetë vetëm rastësisht në përputhje me moralin objektiv, ndërkohë që morali i një ateisti tjetër mund të mos jetë.

Morali objektiv është ai që bazohet jashtë jush. Morali subjektiv është ai që varet nga ju, nga situatat juaj, kultura dhe preferencat tuaja. Morali subjektiv ndryshon, mund të bëhet kundërshtues dhe mund të ndryshojë nga një person në tjetrin. Kjo është më e mira që ateiami mund të na ofrojë si pikëpamje.

Mendoni pak për këtë. Në ateizëm, nuk ka të mirë e të keqe morale. Nuk ka moral që të thotë “kjo bën e kjo nuk bën”. Pse? Sepse kur heq Perëndinë, heq standartin me anë të të cilit vendoset e vërteta morale objektive. Në ateizëm morali është i lirë për të gjithë.

Në një pikëpamje ateiste, gënjeshtra, mashtrimi dhe vjedhja nuk janë as të mira as të këqija. Ato janë fenomene të cilave mund t’u caktohen vlera morale nëse ateisti vendos kështu. Sigurisht, ateistët mund të thonë se ne të gjithë duhet të duam ta ndihmojmë shoqërinë të funksionojë siç duhet dhe se shoqërisë si e tërë nuk i leverdis të gënjejë, të mashtrojë e të vjedhë. Por ky është një arsyetim i dobët intelektual.

Më lejoni ta bëj pak më të gjallë dhe t’ju tregoj pse mendoj kështu. Po sikur të ndodhte një katastrofë ekonomike dhe pas saj një trazirë sociale e tillë saqë të bëhej shumë e zakonshme grabitja nën kërcënimin e armëve vetëm për të siguruar ushqim? Atehërë grabitja do të ishte një normë sociale. A do të ishte e gabuar një normë e tillë? Nëse nuk është e gabuar, atëherë po pohojmë një moral që varet nga situata dhe nuk mund të ankohemi kur situata i shkon për shtat dikujt tjetër dhe jemi ne ata që na grabisin nën kërcënimin e armëve. Sigurisht, kjo do të çonte në anarki.

Nëse thoni se një vjedhje e tillë është e gabuar, atëherë pse është e tillë? Nëse është opinioni juaj se ajo është e gabuar, kjo është mirë, por opinionet nuk përcaktojnë standartet etike. Nëse thoni se është e gabuar sepse është e gabuar, thjesht po i shmangeni pyetjes. Për më tepër, kjo do të thoshte se ka pasur një standart moral jashtë jush të cilit duhet t’i përgjigjeni dhe kjo do të nënkuptonte një Ligjvënës Moral.

Gjithsesi, disa ateistë thonë se sistemi më i mirë moral është ai që sjell lumturinë më të madhe, masën më të pakët të vuajtjes dhe lirinë më të madhe për sa më shumë njerëz që të jetë e mundur. Kjo është një ndjenjë e këndshme, por që nuk funksionon. Merrni për shembull skllavërinë. Lumturia më e madhe për numrin më të madh të njerëzve do të thotë se një pakicë njerëzish duhet të vuajë në skllavëri. Në këtë mënyrë, liria më e madhe për shumicën është e siguruar. Por nëse ateistët thonë se është gabim të skllavërosh një pakicë për interesat e shumicës, atëherë pse është gabim? Sepse kështu thonë ata? Nëse ata thonë se është gabim për shkak se pakica po vuan, e çfarë pastaj? Pse është gabim vuajtja? Ajo mund të jetë e pakëndshme. Mund të mos jetë e mirë. Por, sipas pikëpamjes ateiste, pse është moralisht e gabuar që të kënaqen interesat e shumicës? Ateizmi nuk mund të na ndihmojë këtu. Ai thjesht nuk është në lartësinë e duhur për të ofruar përgjigje të qëndrueshme.

Më lejoni t’i përsëris ato që thashë duke thënë se ateizmi ofron një sitem moral subjektiv që bazohet në përvojën njerëzore, kushtet njerëzore dhe arsyen njerëzore. Nga vetë natyra e tij, një vlerësim i tillë moral është relativist, i rrezikshëm, mund të ndryshojë, mund të bëhet vetë kundërshtues dhe mund të çojë në anarki.

Morali i vërtetë nuk është vetëm një koleksion konceptesh mbi të cilat është rënë dakord pasi kështu e ndalojmë atë djalin më pistoletë që të na marrë ushqimin. Ka diçka më shumë dhe Bibla na ofron më shumë.

Ajo na ofron seri parimesh morale objektive: mos gënje, mos vidh, mos kryej tradhëti bashkëshortore, mos bëj dëshmi të rreme, etj. Këto parime morale nuk ndryshojnë në varësi të opinionit tuaj, situatës apo preferencave tuaja personale. Ato bazohen në karakterin e Perëndisë dhe përderisa Perëndia nuk ndryshon, as këto parime morale nuk ndryshojnë. Prandaj, është gjithmonë gabim të gënjesh, të vjedhësh, të kryesh tradhëti bashkëshortore dhe të bësh dëshmi të rreme, por kjo nuk është e vërtetë në boshllëkun moral të ateizmit, sepse morali në të formohet në një mënyrë subjektive.

Kështu që, pas një katastrofe ekonomike, kur një i panjohur i armatosur ju afrohet në një rrugë të errët dhe ju po çoni ushqim në shtëpi te familja juaj e uritur, çfarë do të dëshironit që të ishte ky i panjohur, një i krishterë që beson se vjedhja është e gabiar dhe se Perëndia po e shikon, apo një ateist i cili sheh nevojën dhe ju drejton armën ndërkohë që e ndryshon moralin e tij që të përputhet me momentin?

Burimi: jezusi.org

:cool:
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Dmth i gjithë morali i temës është i thjeshtë.Ateistët nuk kanë një libër ku të mund të bazohen për të ndjekur gjithmonë ato norma morale.I drejtë ky këndvështrim. Po e nis unë librin me një struere ''Dhe ne që të bënim të dalloheshit nga majmuni,urdhëruam që mos mbani mjekrra'' Shpresoj të bëhet një libër me urdhëresa kështu ta kemi mëndjen e fjetur dhe të jemi të moralshëm.
 

Darius

DENY IGNORANCE
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Idem si me siper.
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nga Matt Slick
Atezmi si pikëpamje është i falimentuar intelektualissht dhe i thurur në plot probleme filozofike. Në këtë video, le të shohim paaftësinë e pikëpamjes ateiste për të ofruar një moral objektiv.

Së pari, më duhet të qartësoj se ateistët mund të jenë të mirë moralisht. Ata mund të jenë edhe njerëz me integritet. Por nuk është ky problemi. Të kesh moral të mirë nuk do të thotë se ke moral objektiv. Morali i mirë i një ateisti mund të jetë vetëm rastësisht në përputhje me moralin objektiv, ndërkohë që morali i një ateisti tjetër mund të mos jetë.

Morali objektiv është ai që bazohet jashtë jush. Morali subjektiv është ai që varet nga ju, nga situatat juaj, kultura dhe preferencat tuaja. Morali subjektiv ndryshon, mund të bëhet kundërshtues dhe mund të ndryshojë nga një person në tjetrin. Kjo është më e mira që ateiami mund të na ofrojë si pikëpamje.

Mendoni pak për këtë. Në ateizëm, nuk ka të mirë e të keqe morale. Nuk ka moral që të thotë “kjo bën e kjo nuk bën”. Pse? Sepse kur heq Perëndinë, heq standartin me anë të të cilit vendoset e vërteta morale objektive. Në ateizëm morali është i lirë për të gjithë.

Në një pikëpamje ateiste, gënjeshtra, mashtrimi dhe vjedhja nuk janë as të mira as të këqija. Ato janë fenomene të cilave mund t’u caktohen vlera morale nëse ateisti vendos kështu. Sigurisht, ateistët mund të thonë se ne të gjithë duhet të duam ta ndihmojmë shoqërinë të funksionojë siç duhet dhe se shoqërisë si e tërë nuk i leverdis të gënjejë, të mashtrojë e të vjedhë. Por ky është një arsyetim i dobët intelektual.

Së pari nuk shof ndonjë video në temë..

Së dyti, për besuesit është Zoti ai që i jep moralin njëriut? Cfarë janë këto budallallëqe që lexojmë kështu..

Janë rregullat ose veprimet që njëriu vetë, i ka krijuar personalitetit të tij, të mira apo të këqija, dhe që i vë në dukje në përditshmërinë e jetës së tij..

Cfarë propagande fetare, rregullat e moralit dhe objektivat e njëriut në mirsjelljen e jetës së përditshme na i mesoka Zoti sipas këtyre pfff : mos vidh, ,mos gënje, mos bëj tradhëti etj etj na i meson familja, shoqëria, jeta e përditshme dhe jo bibla e kurani ..

Njërzit besojnë në Zot dhe kur vjen puna vrasin, therin e presin si fakti i anglisë që është i freskët , ku ndodhet morali që Zoti (në të cilën ata besonin) u ka mësuar, edukuar këtyre njerëzve ?!..

E pra, morali besimit qënka 0 me bisht përderisa shumë besimtar arrijnë më pika të tilla krimesh..

 
Redaktimi i fundit:

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

mos vidh, ,mos gënje, mos bëj tradhëti etj etj na i meson familja, shoqëria, jeta e përditshme dhe jo bibla e kurani ..

Po familjes. shoqerise, kush ua mesoi ? Nqfs i futesh me logjike kesaj pune, del tek njeriu i pare, dhe kush e mesoi njeriun e pare ? Padyshim qe kthehesh tek Krijuesi, i cili dergoi profet dhe libra te shenjte ku ua mesoi moralin njerezve.

Njërzit besojnë në Zot dhe kur vjen puna vrasin, therin e presin si fakti i anglisë që është i freskët , ku ndodhet morali që Zoti (në të cilën ata besonin) u ka mësuar, edukuar këtyre njerëzve ?!..

Ti po bjen ne kundershtim me fjalet e tua qe i the tek ajo teme, se nuk futet feja ketu, pra nuk te urdheron feja ashtu. Tani del ketu dhe deklarohesh ndryshe, apo harrove cfare ke thene andej ? Nuk gjykohet feja ne baze te pasueseve te fese.

E pra, morali besimit qënka 0 me bisht përderisa shumë besimtar arrijnë më pika të tilla krimesh..

Shume njerez mund t'thuash, para se t'percaktosh besimin fetar, mos e kundershto vetveten me postimet ne temen tjeter.
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Po familjes. shoqerise, kush ua mesoi ? Nqfs i futesh me logjike kesaj pune, del tek njeriu i pare, dhe kush e mesoi njeriun e pare ? Padyshim qe kthehesh tek Krijuesi, i cili dergoi profet dhe libra te shenjte ku ua mesoi moralin njerezve.Ti po bjen ne kundershtim me fjalet e tua qe i the tek ajo teme, se nuk futet feja ketu, pra nuk te urdheron feja ashtu. Tani del ketu dhe deklarohesh ndryshe, apo harrove cfare ke thene andej ? Nuk gjykohet feja ne baze te pasueseve te fese.Shume njerez mund t'thuash, para se t'percaktosh besimin fetar, mos e kundershto vetveten me postimet ne temen tjeter.

Kush ia mësoi familjes, shoqërisë etj etj ..Zoti? U foli nga sipër jini kështu dhe veproni kështu ? Për një ateist apo familje ateiste nuk ekzistojnë këto lloj mendimesh si tek dikush që beson ..

Njëriu si i pari dhe i fundit ka një mendje Lover, i llogjikon dhe i mendon vetë cdo veprim moral apo jo qofshin ato, pse nuk meson Zoti të gjithë po vetëm disa që sillen mirë me normat e moralit? Mos vallë bëka dallime dhe Zoti? :)
Të kishte Zot dhe të ishte si në ato që shkruhen apo thuhen nëpër bibla dhe kurane .. bota do të ishte lule sot e mbushur me njerëz të mirë të moralshëm..

Unë nuk bie në kundërshtim aspak, faktin që solla atë shembull e solla jo për gjykim, por për faktin e moralit të njerëzve që besojnë dhe praktikojnë ato që Zoti ka thënë..
Nëse një njeri, që sipas kësaj që këtu është shkruar, do të ecte me besimin e tij në ato që feja e tij i mësonte, nuk do të kishte arritur në atë krim që bëri.. por del që nuk e ka bërë Zoti mendjen, të cilës atyre u kishte ikur..

Unë nuk po gjykoj fenë, por faktin e mësimit të moralit fetar, të cilin jo shumë e praktikojnë në jetë ndaj dhe solla atë shembull të freskët.. që ky artikull mundohet të na bëjë të ditur se nëse besojmë në Zot do kemi moral të mirë nëse nuk besojmë jo..

Ps1: po flasim për aspektin moral të mësimit të fesë që shfaqet këtu dhe që një ateist qënka i paaftë ta shpejgoj atë :) ..

Ps2: tema tjetër ka një rracizëm masiv fetar terrorristik dhe sulmues ndaj cdo njëriu fetar, dhe fola në askektin e tillë, tema këtu ka aspekt krejt tjetër ..

 
Redaktimi i fundit:

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Njëriu si i pari dhe i fundit ka një mendje Lover, i llogjikon dhe i mendon vetë

Kush ia dha ate mendje, me trego ?! :D Si ia dha, ncfare forme iu dha mendja njeriut, ka mundesi te ma sqarosh te lutem, flm !

Të kishte Zot dhe të ishte si në ato që shkruhen apo thuhen nëpër bibla dhe kurane .. bota do të ishte lule sot e mbushur me njerëz të mirë të moralshëm..

Padyshim qe ka Zot, por njeriu eshte lene i lire ne kryerjen e veprimeve, ne te kunderten nuk do ishim njerez por ROBOTE :D
Për një ateist apo familje ateiste nuk ekzistojnë këto lloj mendimesh si tek dikush që beson ..

Eh po mire, atehere mbyllet diskutimi sipas kesaj :p le tlexohet tema si teme pra :D Une kam parasysh qe po flas me ateiste lool, por duhet pasur parasysh edhe nga ana juaj qe kjo bindje eshte e besimtareve, jo e ateisteve :p
 

TinkyPinky

🎈Stay wild moon child ❤️
Pe: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Lexova deri ketu sepse pas ktit 'mesazhi' skam interes te vazhdoj (jo se me prekin keto fjale... por seriozisht eshte humbje kohe)

Mendoni pak për këtë. Në ateizëm, nuk ka të mirë e të keqe morale.
Nuk ka moral që të thotë “kjo bën e kjo nuk bën”. Pse?
Sepse kur heq Perëndinë, heq standartin me anë të të cilit vendoset e vërteta morale objektive.
Në ateizëm morali është i lirë për të gjithë.Në një pikëpamje ateiste, gënjeshtra, mashtrimi dhe vjedhja nuk janë as të mira as të këqija.


Me siguri keni ran keq me kok kur keni qen te vegjel se ska mundesi XD
Absurde te vesh ne te njejten pesh ateizmin me genjeshtrat, mashtrimet dhe vdedhjet...
Nuk do te kishte apsolutisht kuptim kur kemi prifta pedofil, imam psikopat me semundje te renda psikologjike, mysulman te devotshem qe martohen me minorene dhe i mbysin ne drru deri ne vdekje per pun NDERI, kristian te devotshem qe ikin cdo te djele ne kish dhe pastaj vrasin gjith familjen se kshu i thot truri... pa fut ne numer fare fare luftat dhe vrasjet ne EMER TE FES!
Ik o loverboy u bone ti me dhan mend ateisteve te fv pffff
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Ik o loverboy u bone ti me dhan mend ateisteve te fv pffff

Po u bera, e nderuara x lele bubu lele blla blla blla ! :D
 

xhebrail

Mangup me Licenc
Titulli: Pe: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Lexova deri ketu sepse pas ktit 'mesazhi' skam interes te vazhdoj (jo se me prekin keto fjale... por seriozisht eshte humbje kohe)
Me siguri keni ran keq me kok kur keni qen te vegjel se ska mundesi XD
Absurde te vesh ne te njejten pesh ateizmin me genjeshtrat, mashtrimet dhe vdedhjet...
Nuk do te kishte apsolutisht kuptim kur kemi prifta pedofil, imam psikopat me semundje te renda psikologjike, mysulman te devotshem qe martohen me minorene dhe i mbysin ne drru deri ne vdekje per pun NDERI, kristian te devotshem qe ikin cdo te djele ne kish dhe pastaj vrasin gjith familjen se kshu i thot truri... pa fut ne numer fare fare luftat dhe vrasjet ne EMER TE FES!
Ik o loverboy u bone ti me dhan mend ateisteve te fv pffffE mban tezgjuar veten ti ketu nuk gucon njeri as te shpreh mendimet se turren si hienat kerkush nuk ta ndalon te jesh qfare te duash por mendoj se besimi ose mosbesimi jan gjera te sferes private pse doemos duhet te ekspozohen.Sa e di une kushtetuta se ndalon te jesh ateist atehere pse doemos ne qdo moment duhet te cekni ate se qfare jeni.Respektoj qdo gje te juajen une sjam nga ata muslimanet e thekur se kur do vdes e di se do ngeli ne mes sdi cila bote ka me pasvend per mu,.,,,Po te thuash se jam me i zgjuar se jemi ateist eshte si te thuash xhebrooo oshte shqiptari i pare ne hone....
Une sdi pse kjo urrejtje mekushtetut e kemi te rregulluar jugjithe diten impononi tema te tilla ne vend se te meremi me problemet tona na kqyrim kush eshte me besimtar ose jobesimtar .Ti a je shqiptare para se me kon ateiste ?
 

TinkyPinky

🎈Stay wild moon child ❤️
Pe: Titulli: Pe: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

E mban tezgjuar veten ti ketu nuk gucon njeri as te shpreh mendimet se turren si hienat kerkush nuk ta ndalon te jesh qfare te duash por mendoj se besimi ose mosbesimi jan gjera te sferes private pse doemos duhet te ekspozohen.Sa e di une kushtetuta se ndalon te jesh ateist atehere pse doemos ne qdo moment duhet te cekni ate se qfare jeni.Respektoj qdo gje te juajen une sjam nga ata muslimanet e thekur se kur do vdes e di se do ngeli ne mes sdi cila bote ka me pasvend per mu,.,,,Po te thuash se jam me i zgjuar se jemi ateist eshte si te thuash xhebrooo oshte shqiptari i pare ne hone....
Une sdi pse kjo urrejtje mekushtetut e kemi te rregulluar jugjithe diten impononi tema te tilla ne vend se te meremi me problemet tona na kqyrim kush eshte me besimtar ose jobesimtar .Ti a je shqiptare para se me kon ateiste ?


Si qeka kjo puna 'no problem nese ofendojme te tjeret' por nuk pranojme kritika?
Me siguri skemi lexuar te njejten teme :)
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Kush ia dha ate mendje, me trego ?! :D Si ia dha, ncfare forme iu dha mendja njeriut, ka mundesi te ma sqarosh te lutem, flm !

Padyshim qe ka Zot, por njeriu eshte lene i lire ne kryerjen e veprimeve, ne te kunderten nuk do ishim njerez por ROBOTE :D

Eh po mire, atehere mbyllet diskutimi sipas kesaj :p le tlexohet tema si teme pra :D Une kam parasysh qe po flas me ateiste lool, por duhet pasur parasysh edhe nga ana juaj qe kjo bindje eshte e besimtareve, jo e ateisteve :p


ثshtë krejt e kundërta e asaj që thua: "ثshtë njëriu që ka krijuar Zotin dhe jo Zoti njëriun" Volteri..
Ja një mendim i llogjikshëm nga një person i llogjikshëm :)

Ky diskutim është shumë i lashtë dhe i vjetër kush ka krijuar kush.. Njëriu duke mos ditur dhe mos patur mundësinë të shpjegoj disa fenomene si psh : ditën, natën diellin apo shiun.. ndjeu nevojshmërinë e "krijimit" "lindjes" të një superfuqie misterioze "divinitetin" në shqip mendoj se thuhet e mbinatyrëshme..

Njëriu nuk krijon nga asgjë, njëriu krijon me elemente të ekzistueshme, atëherë Zoti mund të jetë një krijesë në një imazh, Njëriu prezanton Zotin apo jo, na kanë dhënë gjoja fakte të Zotit shkrime të tij etj etj si janë kurani apo bibla, nëse njëriu prezanton Zotin në këto që sot janë si fakte, në këtë kuptim është njëriu që e ka krijuar :)..

Sa për Zotin, është disi e vështirë të imagjinohet se ai mund të krijojë nga asgjëja, sepse asgjë nuk është e humbur apo nuk është krijuar..
Ekzistenca e Zotit, është tepër e nevojshme për njëriun në mënyrë që ekzisteca e vetë njëriut të ketë një kuptim,dhe që ideja se Zoti krijon nga asgjëja duket sikur i jep kenaqësi kuptimit të njerëzimit. Ashtu si një baba që krijon dashuri, të krijimit të tij fëmijës, ashtu dhe ky Zot i krijuar, të dojë njëriun, ta shëroj, të kujdeset për njëriun..
Përndryshe jeta është absurde: njeriu dëshiron të ndihen në një mision të dhënë nga një zyrtar i lartë, (pafundësisht superior dhe absolutisht të drejtë e të mirë që e quajtën Zoti i Mirë), për të mos konsideruar ekzistencën njerëzore si një absurditet..

Gjithmonë kërkojmë të dimë : nga vimë, nga e kemi prejardhjen nga e kemi pemën e prejardhjes tonë. Njëriut i duhet medoemos një origjinë dhe të ekzistencës tonë në tokë, dhe ti japi një kuptim jetës, prejardhjes.
Mendja e njëriut ka evouluar nga koha në kohë, të hedhim një vështrim në të kaluarën shikojmë evoluimin e njëriut me hapa të tij, nga asgjëja sot njëriu dhe mendja e tij bën gjëra të mëdhaja.. dmth njëriu është një evoluim..

Pse Zoti nuk e bëri të zgjuar njëriun e parë? Nuk kishte as makina asgjë? Po sot pas kaq e kaq vitesh e shekujsh shikojmë një përparim të trurit të njëriut..

ثshtë shumë temë e gjatë kjo cështje lover.. por secili ka mendimet e tij e të besuarit në këtë pikë që është tepër e komplikuar dhe duhet shumë fakte dhe arsye të shikojmë dhe besojmë në të vërtetën reale të njëriut..
 
Redaktimi i fundit:

xhebrail

Mangup me Licenc
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Si qeka kjo puna 'no problem nese ofendojme te tjeret' por nuk pranojme kritika?
Me siguri skemi lexuar te njejten teme :)

Kritikat i pranon edhe mbreti thone kendej nga ne .
Po dallojne ofendimet nga kritikat e gjithe debati zhvillohet te temat fetare kjome brengos mua .Shikoj dy anet e medaljes pasi je edhe staf ketu secili qel qejf teme per te ofenduar besimin ose mosbesimin e tjetrit jo per te argumentuar diqka.
 

TinkyPinky

🎈Stay wild moon child ❤️
Pe: Titulli: Pe: Titulli: Pe: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Kritikat i pranon edhe mbreti thone kendej nga ne .
Po dallojne ofendimet nga kritikat e gjithe debati zhvillohet te temat fetare kjome brengos mua .Shikoj dy anet e medaljes pasi je edhe staf ketu secili qel qejf teme per te ofenduar besimin ose mosbesimin e tjetrit jo per te argumentuar diqka.

Gabohesh, sjam staf por VIP :D
Un kam vite e vite qe argumentoj dhe nese kam kuptuar dicka eshte qe keto tema do krijojne gjithmon probleme mes nesh... perderisa propagandat fetare vazhdojne, perse te censuroj cfare mendoj sepse mund te ofendohet dikush?
As qe sme shkon ndermend dicka e tille... eshte kaq e thjeshte ti bosh me nerva :D
 

xhebrail

Mangup me Licenc
Titulli: Pe: Titulli: Pe: Titulli: Pe: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Gabohesh, sjam staf por VIP :D
Un kam vite e vite qe argumentoj dhe nese kam kuptuar dicka eshte qe keto tema do krijojne gjithmon probleme mes nesh... perderisa propagandat fetare vazhdojne, perse te censuroj cfare mendoj sepse mund te ofendohet dikush?
As qe sme shkon ndermend dicka e tille... eshte kaq e thjeshte ti bosh me nerva :D

Ti mos e cenzuro mo po mos e pergjitheso se sjan krejt si mendon ti.,
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Eh po mire, atehere mbyllet diskutimi sipas kesaj :p le tlexohet tema si teme pra :D Une kam parasysh qe po flas me ateiste lool, por duhet pasur parasysh edhe nga ana juaj qe kjo bindje eshte e besimtareve, jo e ateisteve :p

Jo mo diskutimin mund ta mbajmë të lirë :) sigurisht pa kaluar në acarime si bëni në temat e tjera :p
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Sa për Zotin, është disi e vështirë të imagjinohet se ai mund të krijojë nga asgjëja, sepse asgjë nuk është e humbur apo nuk është krijuar..

Nuk eshte e veshtire per te zotet e mendjes qe besojne se eshte nje fuqi mbinatyrore, I GJITHFUQISHEM. Kur arrin ne kete pike, beson cdo gje tjeter pastaj.

As qe sme shkon ndermend dicka e tille... eshte kaq e thjeshte ti bosh me nerva


Sa e sa ateisti ne kete forum ka qene kshtu si puna juaj, por tgjithe i ka marre era. Ku jane sot ? lol, shihni gjunjezimet e juaja neper debate, sepse skeni argumente per te argumentuar, vetem fjalor banal, sepse sic u cek edhe ne temen tjeter, ateistet s'dine c'eshte morali :plazh:
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nuk eshte e veshtire per te zotet e mendjes qe besojne se eshte nje fuqi mbinatyrore, I GJITHFUQISHEM. Kur arrin ne kete pike, beson cdo gje tjeter pastaj.


Ashtu si nuk është e vështirë për të zotët e Zotit, që besojnë në krijime njerëzore..
I gjithfuqishëm nuk është askush Lover dhe mbretërit, diktatorët apo të gjithë që mendonin se ishin sunduesit e botës, të gjithfuqishmit e botës, kanë treguar të kundërtën një ditë, të gjithë u bënë të pafuqishëm :)..
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nuk e kisha fjalen per njerezet si qenie njerezore Love = )
 

Hartini

Antarë i Respektuar
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Te diskutosh me fanatik fetar per pune ateizmi !!!!!! Jo , jo , jo , nuk eshte nga ata Shaqo Bregu .
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nuk e kisha fjalen per njerezet si qenie njerezore Love = )

Epo unë nuk besoj në ato hyjnoret :p se për mua njëriu e ka krijuar të plotfuqishmin :)..
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Epo unë nuk besoj në ato hyjnoret :p se për mua njëriu e ka krijuar të plotfuqishmin :)..

Si e ka krijuar, me trego metodat :D?
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nuk eshte e veshtire per te zotet e mendjes qe besojne se eshte nje fuqi mbinatyrore, I GJITHFUQISHEM. Kur arrin ne kete pike, beson cdo gje tjeter pastaj.
Sa e sa ateisti ne kete forum ka qene kshtu si puna juaj, por tgjithe i ka marre era. Ku jane sot ? lol, shihni gjunjezimet e juaja neper debate, sepse skeni argumente per te argumentuar, vetem fjalor banal, sepse sic u cek edhe ne temen tjeter, ateistet s'dine c'eshte morali :plazh:

Po ti çfarë di nga morali?Je njeri me moral,sepse të ka bërë feja të tillë?Nëse do ndiqje rreptësisht ritet e fesë tënde ,ti jo që nuk do kishe moral por do i kishe thënë dheut hapu.Tani për ç'kanë qënë në forum dihet,ashtu si dihet që nuk kanë ikur nga forca tënde arsyetuese.Ikën të shkretët se si thonë mos u mer me injorantin,të mund nga përvoja.Ata ateistë që kanë qënë këtu njëherë e një kohë ti as që mund ti citoje dhe e di mirë këtë lol
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Tani për ç'kanë qënë në forum dihet,ashtu si dihet që nuk kanë ikur nga forca tënde arsyetuese.

Nuk diskutohet lool. Madje, futeshin me 3-4 nickname :cool: :plazh: Po te ishin ne te verteten ju, do kishit fituar ndonje debat me besimtaret ndonjehere, por ja...loosers gjithmone dhe ashtu edhe do ngeleni tpamend =) (Ah mos t'them edhe pa moral se pastaj hmmm)
 

kitrra 123

plak gjufurrak
V.I.P
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nga Matt Slick
Atezmi si pikëpamje është i falimentuar intelektualissht dhe i thurur në plot probleme filozofike. Në këtë video, le të shohim paaftësinë e pikëpamjes ateiste për të ofruar një moral objektiv.

Së pari, më duhet të qartësoj se ateistët mund të jenë të mirë moralisht. Ata mund të jenë edhe njerëz me integritet. Por nuk është ky problemi. Të kesh moral të mirë nuk do të thotë se ke moral objektiv. Morali i mirë i një ateisti mund të jetë vetëm rastësisht në përputhje me moralin objektiv, ndërkohë që morali i një ateisti tjetër mund të mos jetë.

:cool:

Dhe cfare dmth. kjo ????? Nje ateist vetem rastesisht munde te jete i moralshem???!!!! hahhahahahaahhaahahhahahaha

Qe kur morali paska marre ngjyrime, besime dhe etni?????
 

Iron_Leon

شيطان בעל זבוב
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Nuk diskutohet lool. Madje, futeshin me 3-4 nickname :cool: :plazh: Po te ishin ne te verteten ju, do kishit fituar ndonje debat me besimtaret ndonjehere, por ja...loosers gjithmone dhe ashtu edhe do ngeleni tpamend =) (Ah mos t'them edhe pa moral se pastaj hmmm)

Më pëlqejnë tipat optimistë që edhe humbjen e shohin si fitore,është shënjë e mirë kjo .Nuk e di për ç'farë debati je futur ti në garë dhe ke fituar megjithatë ke të gjitha meritat. Nuk të dhanë ndonjë medalje andej nga shtabi?Nga hidhërimi i humbjes të garave me ty ,kafirët u larguan nga forumi edhe bënë vetvrasje lol lol A ka mësuar çuni të shkruajë në pc,apo ti po shkruan Lover? lol
 

Loverboy

A pretty face can never trick me
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Si gjithmone, ateistet s'kane kulture te te biseduarit, madje as nuk jane te zotet te debatojne per nje teme, sepse s'kane kacik, e dine edhe vet se jane ne erresire por ja, flasin per cuna. Lere cunin tim rehat qe eshte duke fjetur tani lol, beje 1 ti per vehte se do mbetesh pa u martuar dhe pa cun duke u marre me cunat dhe besimet e te tjereve :plazh:
 

Darius

DENY IGNORANCE
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Morali rrjedh nga llogjika. Nese llogjika e nje atesiti eshte qe denimit per njerezit vjen nga njerezit dhe llogjika e nje besimtari eshte qe denimi vjen ne boten e pertejme shpreh nje konkluzion te qarte dhe te pa ngaterrueshem, besitaret jane rob i mendimeve te tyre ndersa ateistet jane te lire nga cdo mendnim qe hap rruge per zhvillim dhe koherence kundrejt fese e cila nuk evolvon por ecen me po ate ore kur njerezimi nuk i jepte dot shpjegim se pse ndodhte eklipsi.
 

TinkyPinky

🎈Stay wild moon child ❤️
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Si gjithmone, ateistet s'kane kulture te te biseduarit, madje as nuk jane te zotet te debatojne per nje teme, sepse s'kane kacik, e dine edhe vet se jane ne erresire por ja, flasin per cuna. Lere cunin tim rehat qe eshte duke fjetur tani lol, beje 1 ti per vehte se do mbetesh pa u martuar dhe pa cun duke u marre me cunat dhe besimet e te tjereve :plazh:

Po Loverbebi, skemi kulture, skemi llogjik, jemi budallenj, njerez te kqinj qe bejn te pa bomen... po ateher, pse na jep kaq rendesi?
Pse ike te kerkoje (Burimi) jezusi.org rreth ateizmit? Nuk kishte ndonje hallah.org qe e shkruante me qart dhe thjesht se ateisti eshte njeri i keq... Mah, mduket cudi :D
Faktikisht ke te drejte... te gjitha vrasjet dhe luftat e bera ne emer te cdo lloj feje, ai gjak eshte derdhur per faj te ateisteve.
Nje pyetje te fundit, duke dit se cfare njerez te cmendur jemi, pse vazhdon akoma te grricesh?
Don te bindesh veten qe je me i mir se ne apo cfare ?
 

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Paaftësia e Ateizmit për të Shpjeguar Moralin

Po Loverbebi, skemi kulture, skemi llogjik, jemi budallenj, njerez te kqinj qe bejn te pa bomen...

Shto dhe të fundit që sapo e lexova: injorancën për fetë dhe besimin :D

Të shikosh ku shkon llogjika e një besimtari në këtë forum kur nuk u pëlqejnë kundështimet .. është për të vënë duart më kokë jo më të diskutosh për moralin me ta..
Të shajnë nga familja, nga vetja, nga cdo gjë që u vjen në mendje në momente inati ..
Thua vallë këto sjellje u mëson Zoti?! :aku:
 
Top