Orakulli

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Ne qofte se sot ka nje shprehje spirituale te nje aspekti te jetes damanhuriana, rruga e Orakullit eshte pjesa e dedikuar kontaktit me Forcen Hyjnore. Rruga e merr emrin nga Orakulli I Damanhur, grup Forcash qe lejojne nje percaktim kohor e zonja per te levizur dhe per te modifikuar ngjarjet. kjo eshte nje mundesi e rifituar, pas shekujsh, nga populli I Damanhur, dhe qe ketu ka rilindur ne 1985, pas 2500 vjetesh nga Orakulli I Delfit. Te pergatitura per kete kontakt jane disa persona qe bejne pjese ne kete Rruge: “pizie” ose “orakolantet”.
Puna e Orakullit kryhet gjate gjithe harkut te kohes, e perbere nga kater fazat e Henes. Eshte nje kontakt I kujdesshem, ritual dhe I shenjte, qe zhvillohet ne vende te parapergatitura dhe percaktuara per te degjuar pyetjet, qe konsultoret I kane drejtuar Orakullit dhe per te marre pergjigjet.
Konsultimi I Orakullit eshte nje mundesi, qe mund ta kene vetem persona ose grupe personash qe nuk banojne ne Damanhur.
Faza publike e Ritit Orakular, gjate te ciles dorezohen pyetjet konsultuesve, kruhet cdo muaj ne korrespondim me henen e plote, ne vendin e mbiquajtur Tempull I Hapur. Qytetaret e Damanhur dhe te ftuarit qe deshirojne mund te marrin pjese, ndersa kush eshte ne pritje te nje pergjigje nga Orakulli eshte I perfshire ne Ritin dhe pret te therritet ne zemer te Tempullit. Ky rit eshte nje nga takimet me te rendesishme te festuara gjate gjithe Federates.

Rruga e Orakullit shoqeron operatoret ne zonat me te shenjta; Tempujt konsiderohen si vende te terheqjes shpirterore, ne te cilat kryhen nje aksion I percaktuar. Aksioni I kompletuar perfshin qe cdo sfumature te ndiqet, te duhet, te kerkohet”, keshtu kercimet, levizjet, fjalet ne gjuhen e shenjte, gjestet antike te kthyera ne jete dhe te perseritura, mbeshteten nga energji te pershtatcme, e mbajtur dhe e shperndare nga objekte te shenjta
Rruga ju kerkon pjesetareve te saj qe ne te te veprohet me modesti, kurajo, force, ne menyre konstante, miqesi dhe me deshiren per te sherbyer idealet me deshire. Edukimi I shenjte eshte disiplina e brendeshme, qe behet vetem per pjestaret e kesaj Rruge.
Per te ndjekur Rrugen e Orakullit, duhet pritur qe te degjohet thirrja dhe te jesh I gatshem qe te kesh dhuntine. Ajo kerkon dedikim te plote nga personat qe bejne pjese ne menyre te seleksionuar.
Ne brendesi te saj ka nivelle vestalari (te veshurit) dhe sacerdotale (prifterore), duke qene se rruga e Orakullit eshte nje ambient shpirteror, ritual, magjik dhe I shenjte, ku perdoren dhe kerkohen nivele te ndryshme te njohjes te aplikuar sipas rregullave precise.

Ne Rruge meditohet dhe studiohet, perdoret heshtja si nje instrument njohes dhe per te krijuar kushtet e duhura per te kryer ritualet. Kryhen praktika si: vendosja e mandales, lutjet, perdorimi I spiraleve te aktivizuara me force energjike te ndryshme, me funksionin per te formuar nivelet e ndryshme te kontaktit. Perdoren skema psiqike dhe studiohet potenziali I mendjes, ndersa endrra jetohet si nje instrument qe mund te drejtohet, te demostrohet, te te drejtoje ne eksperienca me dimensione te ndryshme.
Me kujdes te vecante vezhgohet dhe ushqehet Zgjarri, simboli I drites, I konsideruar I shenjte dhe mjet I kontaktit me forca te tjera.
Funksionet e Rruges jane te tipit teknik, intuitive dhe gojore dhe ne brendesi te te saj, perdoren suporte te tipit selfiko dhe te lidhjeve me Linjat Sinkronike qe bejne te mundur,te behen kerkime ne kohe relative dhe egzistencen e kaluar, pervec konsultimit me Orakullin...

Operacionet qe kryen Rruga e Orakullit jane nje gershetim magjik konstant ne jeten e perditcme e Popullit te Damanhur. Per gershetim magjik nenkuptohet nje seri aksionesh qe mbajne Damanhur-in, lloj shenjash te “qendisura” ne kohe dhe ne hapesira, egzistenca e te cilave eshte me e lehte per tu kuptuar per ke njeh ne menyre me te thelle llogjiken e perdorur nga fizika ezoterike. Gjithe veprimtaria e Damanhur-it eshte e gershetuar, ashtu sic jane edhe ciklet e jetes.
Ndihmohet kalimi I te vdekurve ne shkeputjen me boten materiale dhe ne kontaktin me dimensionet e tjera qe egzistojne, por gjithmone duke mbajtur me ta nje fije qe I mban te lidhur me Popullin. Programohen, drejtohen dhe thirren lindjet e ardheshme.
Rruga punon per formimin dhe rritjen e Popullit, per te shtuar Fisnikeri kesaj krijese nepermjet perdorimit te riteve. Detyre e saj eshte edhe mbrojtja dhe sigurimi energjik I vendeve, I personave dhe te territoreve, por ne te njejten kohe pa lene pas dore edhe shendetin fizik te individit, grupeve, organizmave dhe komunitetit.
Eksplorimi I veprimit ne Rrugen e Orakullit lidhet me shprehjen artistike te Kercimit te Shenjte.Medialb


 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Kercimi i shenjtë
Kercimi eshte nje nga shprehjet e Damanhur, e cila eshte gjithmone prezente ne festat, ne spektaklet e Tempullit, ne kerkimet e stineve dhe ne cdo moment qe duam ti japim force aspektit te gezueshem qe karakterizon jeten. Ky kercim percaktohet si I shenjte sepse eshte transportimi ne levizje te shenjave te Gjuhes se Shenjte dhe perbehet nga 122 figura kryesore,.keshtu ajo operon shenja shume te vjetra, antike, te marre nga mendja e njeriut. Kombinimi I levizjeve kane nje lidhje direkte me pjesen e brendeshme te secilit individ dhe ne te njejten kohe jane nje mjet komunikues direkt me forcat hyjnore qe jane prezent brenda dhe jashte.

Cdo pozicion ka nje peshe te ndryshme ne brendesi te sekuences se veprimit dhe merr nje sens tjeter ne baze se si veprimi shprehet. Ne menyren se si pret hapesiren me trupin e tij, I ofron atij qe kercen mundesine te shprehet.
Kercimi I Shenjte eshte nje ecje qe te con ne komunikim me hyjnorin dhe kjo rruge eshte e percaktuar nga rregulla fikse, per te edukuar trupin dhe shpirtin te behen instrumenta te vlefshem per te komunikuar. Kujdes te madh I kushtohet ushqimit, kujdesja ndaj trupit si tempull I shpirtit, te zhvillimit alkimik te ndergjegjes dhe te energjive te perditcme.
Pervec Kercimit te Shenjte, Rruga e Orakullit ofron edhe nje mundesi tjeter eksplorimi te forces se trupit dhe te mendjes njerezore, nepermjet artit antik te Metratura, qe I drejtohet individit, ne njohje te vetes dhe te realitetit. Eshte nje disipline personale, qe bazohet mbi ndergjegjesimin ndaj cdo perceptimi dhe ndjeshmerie. Zakonisht zhvillohet nepermjet nje rruge, te percaktuar nga veprime qe I njohim dhe me nje perqendrim total, ku cdo gje qe ndjenjat regjistrojne, ndegjegjesohet ne menyre totale dhe kostante.
Kur mesohet se si te kontrollohet mendja dhe per te percaktuar gjendjen metratura, ajo transformohet ne nje instrument ne gjendje te lire, nje shenje e forte energjie gjate rruges se saj dhe mbi objektet qe takon duke I bere te gjalle.
 
Top