Oktoberfest...2022

Historia e kësaj feste i ka rrënjet larg me kohë. Më 12 Tetor 1810, Princi i Kurorës Louis, mbreti i ardhshëm Louis I, festoi martesën e tij me Princeshën Therese të Sachsen-Hildburghausen. Festimet, në të cilat ishin të ftuar edhe qytetarët e Mynihut, u zhvilluan në një livadh (Wiese), i cili në atë kohë ishte akoma në portat e qytetit dhe që atëherë është quajtur "Theresienwiese" për nder të nuses.

Pas anulimit prej dy vitesh për shkak të coronavirus, këtë vjeshtë birra 🍻 do kalojë lum në Mynhen të Gjermanisë 🍻

Mos thoni që nuk ju thashë 🍻 atje do më gjeni bashkë me birrat🍻 Prost 🍻🙃🙂
Oktoberfest-Copertina.jpg
99.jpg
Oktoberfest-2022.jpg
 
Top