Nostalgjia

Nostalgjia, një fjalë që rrjedh nga greqishtja e vjetër dhe do të thotë "dhimbje e kthimit", mund të përkufizohet si një gjendje psikologjike ose ndjenjë trishtimi dhe keqardhjeje për të qenë larg njerëzve ose vendeve të dashur ose për një ngjarje të ndodhur në të kaluarën që dikush do të donte për të rijetuar.

Por jo vetëm në aspektin e ndjeshmërisë të njerëzve, të afermeve e miqve të dikurshëm. Edhe si stil jete, scolale, e kulturore.

Vertetë keni nostalgji për të kaluarën? Në çfarë e ndjeni më shumë, në çfarë aspekti jeni nostalgjik nqs po?
FB_IMG_1639944520256.jpg
 
Per shume pjalme shpirti,qe tashme i kam kujtime! :(
Por njeriu duhet te ndihet me fat ,dhe te fln zotin,qe gjate jetes sone patem fatin te mbsuhim faqet me njerez qe i kishim shembull, frymzim dhe lartesim shpirtor!

Persa i perket stilit te jeteses;
Se di,s`ka dicka qe me ben nostalgjike ne te kaluaren,pasi dhe ne kohen tone mund ti pershtatesh kushtet,ti perjetosh ose gjesh veten ne ato qe don nga e kaluara!
Gjithesesi lumturia kur ishim femije ,eshte e pakrahasueshme me kohet qe jetojme sot!
Ndoshta ajo lumturi pak e hazepsur por e plote,e varfer deri diku se ashtu ishte per te gjithe,por e plote ku nuk shkon me.
Me ben nostalgjike shpesh here.
 
Unë ndjej nostalgji,për fëmijërinë time.
Për periudhën kur ne ishim njerëz për njerëzit.
Për kohën kur rrinim me të huajt pa frikë se nuk na ngacmonin,e sot nuk i rrijmë dot pranë njeriut tonë.
Për ditët ku të vlersohej shpirti,ku thjeshtësia ishte tipari kryesor për çdokënd.
Për çastet kur e jetonim jetën,e knaqeshim me pak.
 
Top