Mrizi i Zanave, një histori frymëzuese

Lauri

Anunnak
Mrizi i Zanave, një histori frymëzuese që rikthen vlerat e ushqimeve lokale
FB_IMG_1684218387780.jpg
IMG_20230516_082944.jpg
Askush nuk e mendonte se pas 10 vjetëve të larguar nga Shqipëria, do vinte një moment që familja Prenga do të kthehej në Fishtë, por këtë herë ndryshe. Gjithcka filloi nga e para. Dy djem të rinj që donin të sillinin fymë europiane, por me bukë, kripë e zemër prej shqiptari. Njëri nga vëllezërit tregon se kur banorët e Fishtës e pyesin se cfarë ishin duke ndërtuar, ata e kishin të vështirë të përgjigjeshin për shkak të mentalitetit të zonës dhe ia kthenin: “Një stallë dhish.”“Një stallë dhish”, që sot është kthyer në një histori suksesi dhe frymëzimi për të gjithë banorët e Zadrimës, Lezhës, Shqipërisë dhe më gjerë. Shumë prej jush e njohin Mrizin e Zanave dhe e duan për sepse ruan kulturën dhe kulinarinë shqiptare. Tanimë Mrizi i Zanave nuk i përket më vetëm familjes Prenga, por i përket edhe atyre që punojnë çdo ditë për të, edhe atyre që e vizitojnë dhe e duan Mrizin.
a-great-place-to-spend.jpg
IMG_5716-1024x768-1.jpg
Mrizi i Zanave angazhon rreth 400 familje të prodhojnë dhe të grumbullojnë produkte, të cilat shërbehen për vizitorët e Mrizit. Rreth 70 të rinj e të reja e bëjnë Mrizin të gumëzhijë nga energjia e tyre dhe me po të njëjtën energji ata do t’ju presin bashkë me traditën vendase. Vera që shërbehet prodhohet atje, lëngu i thanës, vaji, bulmeti, pastërmaja, frutat, perimet etj. Të gjitha janë produkte bio të Shqipërisë, kryesisht të zonës së Lezhës.
Ead1v72XYAEDQnw-1024x768.jpg
fullsizeoutput_b4-2048x1320-1-1024x660.jpeg
Ushqimi nuk është vetëm shije, është edhe kulturë, histori dhe emocion. E nëse ka një vend ku të gjitha këto janë të harmonizuara me njëra tjetrën, ai është Mrizi i Zanave. Gjithcka është një eksperiencë e jashtëzakonshme reale dhe e prekshme. Mund të shikosh nga afër jetesën e banorëve në zonat rurale, shkëlqimin në sytë e tyre, mund të njihesh me bimët dhe kafshët që rriten aty, mund të shijosh ushqimin natyral nga kuzhina e Mrizit dhe mund të kalosh një natë fantastike në Kullën e Arnume.
/BM
 
Eshte vertet nje histori suksesi dhe per tu admiruar e pershendetur .
Kam qen disa here atje ne Fisht dhe i knaqur gati perhere , vetem nje here qe mishi nuk ishte aspak cilsor por ndodh ,
pasi bie viktim e suksesit dhe nuk eshte e
mundur te perballosh nje fluks te madh me nje cilsi standarte
 
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Po pse te hidhur , na trego eksperiencen tende
Sjellja e menaxherit linte per te deshiruar,ndoshta ngaqe tryezat i kishte plot
Ne njefare menyre na perzune
Plus te hash ngjit me kafshet ku kundermonte era nuk mu duk aspak e kendshme!
 
Sjellja e menaxherit linte per te deshiruar,ndoshta ngaqe tryezat i kishte plot
Ne njefare menyre na perzune
Plus te hash ngjit me kafshet ku kundermonte era nuk mu duk aspak e kendshme!
Normal qe paske arsye te forta ,
Ndoshta nje moment i keq , mbingarkes etj
Mund ta japesh dhe nje shans
 
ohhh joo sa tmerr i kam..se vrapojne e te vijne pas hahahaha nxjerrin dhe gjuhen....po gjithsesi do ti marrim ne videoclip hahahaha une me fustan te bardhe dhe grupi patave pas loolloollool sa bukur
I kam Tmerr , me ka kafshuar nje pat kur kam qen e vogel
 
Punetoret e vjeter nuk jane asnje me, vec ai kunati i tij qe rri te salla, e ai cuni i gjate i dobet pak esmer qe merr prenotimet. Shume te sjellshem jane punetoret te Mrizi, bravo!!
 
Një nga perlat shqiptare në gastronomi. Gjithçka e përkryer, nga stafi, shërbimi e deri te ushqimi.

10/10
 

Konkursi Letërsisë

  • Jeta pa ty

    Votat: 6 46.2%
  • Simfonia e bisedave tona

    Votat: 2 15.4%
  • Bora e parë

    Votat: 3 23.1%
  • Larg

    Votat: 2 15.4%
Back
Top