Me shifra dhe fakte, studimi: Gratë janë shofere më të mira sesa burrat

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Themelues

Me shifra dhe fakte, studimi: Gratë janë shofere më të mira sesa burrat.​

1658500865778.png
Gratë për vite me radhë i janë nënshtruar vërejtjeve seksiste në lidhje me ngasjen e veturave, por hulumtimet e reja kanë vërtetuar se ato janë më të mira në drejtimin e timonit sesa burrat.
Përkundër faktit se më shumë gra dështojnë për herë të parë në testin e tyre, pasi të gjejnë veten në rrugë zonjat janë shoferë më të sigurt, sipas hulumtimeve të reja në Britani.


Confused.com zbuloi se kur bëhet fjalë për thyerjen e ligjit në rrugë burrat tejkalojnë gratë pothuajse katër me një me më pak se një përqind e grave të dënuara për ngarje të pakujdesshme në krahasim me dy përqind të burrave.
Dhe vetëm një përqind janë kapur duke ngarë të dehur në krahasim me pesë përqind të burrave.

Nga 600,000 vepra penale automobilistike të kryera në Angli dhe Uells vitin e kaluar, 79 përqind e tyre ishin kryer nga burrat.


Në fakt kur bëhet fjalë për veprat më të zakonshme, burrat mbizotërojnë në të gjithë bordin që tregon studimi.

Kishte 1.4 milion kërkesa të sigurimit në 2018 dhe janë burrat ata që kanë dy herë më shumë të ngjarë të bëjnë një kërkesë sigurimi sesa gratë.

Studimi zbuloi se ata gjithashtu kanë më shumë të ngjarë të jenë “fajtorë” sesa gratë kur bëjnë kërkesë për sigurim pas aksidenteve.
Historikisht, gratë gjithashtu paguajnë më pak për sigurimin e makinës së tyre sesa burrat dhe kjo për shkak se ato shihen se janë shoferë statistikisht më të sigurt.
b.gazeta shqip
 
@Ledia jepi një përgjigje Cenit 🤣
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 une jam mesu me u parku gjithmon nje vend. Ate mengjes ma kishte zane dikush .makina identik si e imja. Heret po pergjumshem po hapa deren e hypa ne makin .marr me e ndez hic. Erdhi djali huj e me tha mos e vrit trunin se ti jap une celesat 😂😂😂😂
 
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 une jam mesu me u parku gjithmon nje vend. Ate mengjes ma kishte zane dikush .makina identik si e imja. Heret po pergjumshem po hapa deren e hypa ne makin .marr me e ndez hic. Erdhi djali huj e me tha mos e vrit trunin se ti jap une celesat 😂😂😂😂
Edhe ai e paska lanë hapur makinën 🤷🤣
 
Une vallaj jam
Vetem se parkingun e kam cik me t shtyme😂 sme ngjit me te paren😶
 
Une vallaj jam
Vetem se parkingun e kam cik me t shtyme😂 sme ngjit me te paren😶
Në muajin që kaloi isha në Shkup,dhe pjesën e strazhës fillova të kaloj,mirëpo unë kurr skisha kalu aty më parë e të vozis vet,dhe i kapa çik ktheset si keq,e thot vllau vogël filloni të këndoni "qelimentyt"paktën si dëshmor të shkojmë në atë botë.😂
E më tregoi një trend që e kanë bo në *:
Shiko fotografinë 23fc79ac516101dae92551668701340a.mp4
 
 • Haha
Reactions: NGU

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 6 26.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 8 34.8%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 13.0%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 4.3%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 8.7%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 13.0%
Back
Top