LZHK: Sistemi i ri zgjedhor, nuk solli avancim te standardeve

xxl

IT Professional
Dashamir Shehi, pjese e koalicionit "Poli i Lirise", theksoi ne mesdite gjate nje konference per shtyp, se sistemi proporcional rajonal i aplikuar ne zgjedhjet e 28 qershorit nuk solli avancim te standardeve. Kryetari i LZHK-se ne komunikimin e sotem me gazetaret u shpreh kritik ndaj Kodit Zgjedhor, i cili e ndau Shqiperine 'cika-cika', duke prodhuar realitete politike lokale dhe duke tentuar drejt bipolarizimit. "Rezultati eshte ky qe eshte, pothuajse i barabarte, por Shqiperia ka nevoje per nje stad tjeter per te prodhuar zgjedhje realisht te lira e te ndershme", theksoi kryetari i LZHK-se. Nga rezultatet e deritanishme te publikuara nga KQZ, koalicioni 'Poli i Lirise' ka fituar 1.81% te votave ne shkalle vendi.
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 9 32.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 9 32.1%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 10.7%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 2 7.1%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 7.1%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 10.7%
Back
Top