Lufta midis Demit dhe Luanit

TinkyPinky

🎈Stay wild moon child ❤️
Lufta midis Demit dhe Luanit eshte nje teme mitologjike e lashte por dhe goxha interesante.
Pershkrimi i pare i saj daton ne 3.300 para Krishtit dhe ka origjine astronomike: nga 4.500 ne 2.000 para Krishtit, Djelli ndodhej te Demi ne ekuinoksin e pranveres, ndersa ishte te Luani ne sotsticin e veres.
Ndaj, ne mesdite kur Luani ishte lart ne qiell me Djellin, Demi perendonte. Dhe per ket arsye kjo ngjarje u interpretua simbolikisht si nje luft midis dy kafsheve me Luanin qe kafshoi Demin, i cili u nenshtrua.

persepoli-toro-leone.jpg


Lufta midis demit dhe luanit, Persepolis, Pallati i Darit I
 
Top