Lilith apo Eva?

Desa

Felix Culpa
S/M
Gruaja e parë e Adamit para Evës që pasi e braktisi atë u bë një Demon. Ajo shihet si një shembull i emancipimit dhe barazisë, një grua vetëbesuese dhe seksualisht e lirë.
Shiko fotografinë 1720579

Zoti krijoi një burrë të quajtur Adem dhe një grua në ditën e gjashtë. Ata dolën nga pluhuri dhe balta dhe u bënë në imazhin dhe ngjashmërinë e krijuesit të tyre. Kur erdhi koha të konsumonte marrëdhënien e parë seksuale ishte padyshim një shpërthim i ndjenjave për të dy, por kur Lilith filloi të dëshmohej jotolerante për pozicionin që Zoti i kishte imponuar (gruaja poshtë dhe burri sipër) sentimenti midis të dy mbaroi. Adami dëshironte të impononte epërsinë e tij si burrë, ndaj gruas e cila do të shtrihej nën të por Lilith u rebelua, shqiptoi emrin magjik të Zotit (Javhe), u ngrit në ajër dhe e braktisi atë duke u strehuar në shpellat e Detit të Kuq. Ajo u bë dashnore i të gjithë demonëve në botë dhe mori emrin e "Nëna e Demonëve" dhe u bë gruaja e Asmodo, demoni shkatërrues dhe një nga tetëmbëdhjetë Mbretërit Hellish që komandon 72 legjione. Lilith e dinte që nëse kthehej në Eden do të duhet të kujdeset për të gjithë foshnjat dhe gjërat atje. Ajo e pa si një ndëshkim, kështu që mbeti në Detin e Kuq dhe lindi shumë Lilim, pra demonë fëmijë. Adami u ankua te Zoti, i cili më pas dërgoi tre engjëj (Sanvi, Sansanvi dhe Semangelaf) për ta kërkuar Lilith e për ta rikthyer tek Adami. Lilith nuk pranoi, mallkoi engjëjt dhe si ndëshkim Zoti vendosi të vriste 100 demonë të vegjël çdo ditë dhe të hakmerrej, Lilith bëri të njëjtën gjë me foshnjat në Tokë dhe vrau shumë nga pasardhësit e Adamit.
Zoti atëherë krijoi një grua të dytë për Adamin dhe e bëri këtë duke i marrë brinjën e Adamit, kjo për t’i lindur Evës një ndjenjë mirënjohjeje dhe një ndjenje nënshtrimi, dhe Eva pranoi "nënshtrimin" e Adamit.
Lilith u takua me engjellin Lucifer, dhe duke qenë xheloze për gruan e re të Ademit vendosi të hakmerrej duke nxitur Luciferin të tundonte Evën me frutin e ndaluar. Por Zoti që dinte, dhe pa gjithçka, këshilloi Adamin dhe Evën që të ishin të kujdesshëm dhe të mos hanin mollën. Lucifer, megjithatë, arriti të joshë Evën që hëngri frutin e ndaluar dhe Zoti lëshoi ndëshkimin hyjnor. Zemërimi i Lilithit u bë më i madh, ajo kërkon dhe merr dy krahë nga Lucifer dhe ajo mëson të fluturojë aq mirë sa edhe erën e përkëdhelte.
Ajo i shpall luftë njerëzimit, e bën veten të dëgjohet natën me zërin e sajë, pëshpërit në veshët e burrave gjatë gjumit duke i bërë ata të ëndërrojnë për marrëdhënie seksuale, i shtyn ata të kurvërojnë dhe shkelin kurorën.

Liria seksuale e juaja, ju bën një Lilith ?:unsure:
Pres komente femra, ku gjindeni ju; tek Lilith apo tek Eva ?? ;)

By Lauri anunnak:)

Bazuar në fillimin e postimit tuaj, jam e krijuar Lilith. Por përmbajtja e postimit e ndryshon imazhin e saj. Kështu që liria ime seksuale nuk përmban as nënshtrim as joshje vrastare.
Vetja pra :)
 
Bazuar në fillimin e postimit tuaj, jam e krijuar Lilith. Por përmbajtja e postimit e ndryshon imazhin e saj. Kështu që liria ime seksuale nuk përmban as nënshtrim as joshje vrastare.
Vetja pra :)
Ato nga fundi jan shkruajtur me i nxjerr namin e keq ?
 

Desa

Felix Culpa
S/M
Ato nga fundi jan shkruajtur me i nxjerr namin e keq ?
Pikërisht.
E më interesante është se Eva e krijuar nga brinja për të qenë mirënjohëse, nuk i ikën dot joshjes (thua ja bëri dikush tjetër)?
Tani mere njërën plase mbi tjetrën, meri të dyja plasi mbi të tretin. Nuk guxoj të tre ti përplas mbi të katërtin (të parin) se kthehem në ateizëm. lol lol
 

Bebw

🌞
Staf në FV.AL
S/M
Me paska peshtuar qo tema ?
Une jam Zenodeta lol mice to neet you.Zenodeta eshte mes e lart Lilith dhe mes e posht Eva ?
 

Lauri

Anunnak
Emri im i dyte eshte O.B. Oportuniste Biblike :D
Po pra gjithçka të dyfishtë dhe dopio ti :)
Dopio emra, dopio hyjni, ashtu si nata & dita, lart & poshtë, mashkull & femer...etj. që në alkimi quhet ekuilibër i elementeve të njeriut ?
O ndryshe, ku gjithçka fshihet, pas....Baphomet :)
_84623719_619a5913.jpg
 
Top