Libri i ndaluar i Enoch.

Për sa vijon është rezultat i artikujve të ndryshëm që unë personalisht i konsideroj shumë të vlefshëm dhe i miratoj, por nuk jam unë Enoku ndaj mos hajdeni t'më thoni; "Hë... kur u ktheve? Çfarë pe?" 😁
Ndaj lexim dhe diskutim të këndshëm nëse dëshironi.. :)
41An-jppjiS._AC_SY780_.jpg
Pse kisha(Vatikani) e ndalon librin e Enokut?
A përshkruan libri me të vërtetë raste të rrëmbimeve nga të huajt👽që datojnë shumë shekuj më parë?
A është e vërtetë që libri përmban tregime për të kaluarën tonë me Alienët, dhe çelësin e së ardhmes së njerëzimit?

Në Etiopi, një nga tempujt mban shenjtëroren më të çmuar për krishterimin, Ungjillin e Garimës, dy libra që datojnë në shekullin e gjashtë pas Krishtit, Bibla më e vjetër dhe më e plotë në botë.
Kisha (komuniteti i krishterë)etiopiane është një nga kishat më të hershme, më të vjetra dhe është kurioze se si ndryshon nga të vërtetat e tjera të krishtera duke i dhënë kanonikës një tekst kripto, siç është libri i Enokut, stërgjyshit të Noeut(përmbytjes universale).
IMG_20221114_113336.jpg
Enok shkruan se kur ai ishte 12 vjeç kur banorët një natë dëgjuan një zhurmë, pastaj panë dy engjëj të cilët i thanë Enokut të mos kishte frikë dhe e morën me vete në një "karrocë zjarri" ku nga lart mund të shihte tokën nga brendësia e kësaj karroce fluturuese bërë prej kristali.
fe1dfd3494ddd69df35a87bc9ef7136b.jpg
Studiuesit besojnë se libri i Enokut është teksti më bindës për alienët. Është unik mes historive të ngjashme, të pranishme në kultura të ndryshme të lashta. Shumë tekste tregojnë për njerëzit që u ngjitën në parajsë dhe më pas u kthyen.

Në Greqinë e lashtë tregohet për Garimedesin e ngritur nga shqiponja e Zeusit, histori të ngjashme gjenden në poemat egjiptiane, histori të ngjashme indiane kineze, por me mungesë detajesh që përkundrazi vërshojnë në librat e Enokut.

Tekstet e Enokut vërtetojnë ekzistencën e qenieve nga botët e tjera dhe tregojnë anën tjetër të zotit, prandaj kisha zyrtare (katolike) i ndalon ato shkrime.
Sipas Enokut jo të gjithë engjëjt ishin lajmëtarë të Zotit, prova është në përshkrimin e atyre që atje quheshin "Rojtarët".
Për shembull, libri i Danielit tregon për një grup engjëjsh të cilëve Zoti i urdhëroi të udhëzonin njerëzimin, u kujdesën për botën tonë dhe kontrolluan zhvillimin e qytetërimit tonë, të përshkruar pak nga Danieli.
Enoku në vend të kësaj i përshkruan ata duke i përcaktuar si qenie të vërteta që nuk vijnë nga bota jonë. Enoch flet për 200 individ nga këta qënie që erdhën në Tokë me një aspekt të ndritshëm që është e vështirë të shikosh, dhe një prej tyre quhej Luciferi.

Ezequiele flet edhe për një fallxhore që u ngjit në qiell mbi një karrocë të zjarrtë, kjo e fundit e përmendur shumë herë në Bibël.
Sipas besimit judeo-kristian shpirti u ngjit në qiell pas vdekjes, por në Bibël ka përshkrime të ngjitjeve por të qenieve reale jo të shpirtrave si Elia dhe Enoku, por edhe Jezusi.

Disa kohë më parë barinjtë izraelitë gjetën dorëshkrime në enë prej balte, aty kishte kopje të Biblës një mijë vjet më të vjetra nga sa besohej dhe kishte shkrime të shenjta që tregonin për qenie shtatë lartë me emërtimin Nefilim, dhe ishin të natyrës së ligë... kryenin krime të tmerrshme duke ngrënë mish njeriu.
Toka duhej pastruar dhe këtu u zgjodh stërnipi i Enokut, pra Noeu si i zgjedhur që nga lindja (vini re se si këtu flasim për Noeu si fëmijë dhe jo si i rritur) babai i të cilit nuk ishte njeri tokësor.
Lëkura e tij shkëlqente dhe sytë si dy llamba e flokët si mëndafshi, ishte njësoj si ata, "rojtarët".
Versioni zyrtar i Biblës thotë se Zoti u pikëllua nga ligësia njerëzore dhe dërgoi përmbytjen për t'i shkatërruar ata. Ndërsa Enoku tregon të njëjtën histori, por me dallime domethënëse, dmth. arsyeja ishte eliminimi i "Engjëjve të rënë dhe Nefilimëve".
Një ndryshim tjetër është se Noeu sipas Enokut mori udhëzime jo drejtpërdrejt nga Zoti por nga i dërguari i tij Uriel i cili e paralajmëron atë për fatkeqësinë e afërt dhe rezulton se Enoku nuk flet për ndëshkimin e racës njerëzore por për ata të "rënit nga qielli" që bënin terror dhe ligësira në tokë..

Në kapitullin 91 të Enokut pas udhëtimit dhe kthimit në Tokë ai po përgatitet për ngjitjen e dytë në qiell, por së pari ai ribashkon familjen e tij dhe ndan me t'a një profeci.
Metuselahu, biri i Enokut, e pyeti nëse mund ta shihte herë tjetër babain e ti, Enoku i tha të birit se do të kthehej pas mijëra vjetësh.
Koncepti i një qenieje që largohet nga toka dhe kthehet, gjendet në të gjitha fetë, hebrenjtë presin Elijan që do të sjellë paqen dhe drejtësinë dhe do të jetë fillimi i fundit të kohëve.
Të krishterët presin Jezusin.
seconda-venuta_cieli.jpg
Islami pret Muhamedin, të gjithë me të njëjtat motive për një botë tjetër dhe një mënyrë e re e lidhjes me zotin.
Të gjitha parashikojnë një Mesi që do të shfaqet mbi retë me një ushtri.
A mund të ndodhë që këto tekste të lashta të na përgatisin për një pushtim masiv alienësh me Enokun që përgatit rikthim 🤔

By Lauri🙂anunnak 👍
 
Top