Letrat e Tarotit!

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Letrat jane shume kurioze, paraardhese te letrave tona moderne te lojes.
Ato akoma perdoren per te percaktuar te ardhmen dhe eshte nje loje e quajtur Taroki (Letrat), e perhapur ne disa zona te Italise e te Europes
Shume okultiste mendojne qe shpikes te Tarokit (letrave) kane qene egjiptianet antike, te cilet I besonin njohurit e tyre okultike; per ti sjelle ne Europe kane qene Romet.
Sipas nje tradite tjeter okultike, letrat jane konceptuar nga nje Komitet shkencetaresh Kabalisti ne Fez, ne 1200. Tek letrat jane gjetur shenjat e ndikimit Gnostike, Neo-Platonike e Katare; sidoqofte historia e tyre, ashtu si dhe historia e vete letrave moderne, humbet ne erresiren e kohes, dhe asnje nuk e di saktesisht se kur dhe ku filluan te egzistojne Letrat.Medialb
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues


ARCANI MINORI
Arcane Minoret jane te ndara ne kater dege, te mbiquajtura SEMI (fara).
1) Semi i Bastonit: Bastonet perfaqesojne "piken e nisjes", fara nga e cila do te linde nje bime e forte dhe qe permban te gjitha potencialet energjike.
Perfaqeson zgjarrin qe djeg ne moshen e re,
Dielli ne lindje dhe gjithcka qe fillon dhe rilind.
Simbolet e vjetra te Tarokit perfaqesojne edhe bastunin e bariut qe eshte edhe ai I pelegrinit, bastunin e Mareshallit ose ate te Mbretit (skeptri) edhe ate partoral te Papes, te cila jane emblema qe tregojne gjithmone autoritet dhe dinjitet.Assi I Bastunit Kuptimi isaj eshte: Lindja dhe Origjina.
Dushi I Bastunit Kuptimi I saj eshte: pavendosmeria.
Treshi i Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Ndermarrje.
Kater i Bastunit
Kuptimi I saj eshte: shoqeria.
Pesa e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Ambicja.
Gjashta e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Arritja e rezultateve.
Shtata e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Diskutimet, mbijetese.
Teta e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Argetim, Te mirat materiale.
Nenta e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Pritja, Pauza, Vonesa.
Dhjeta e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Keqdashesia, Kerkimi, Opresioni.
Fanti i Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Kenaqesia, I Huaj, Te Reja.
Kali i Bastoni
Kuptimi I saj eshte: Nisje, Udhetim.
Mbreteresha e Bastunit
Kuptimi I saj eshte: Modestia, Terheqja, Embelsia.
Mbreti i Bastoni
Kuptimi I saj eshte: Ndalim, Besnikeri, Vlere.
 
Redaktimi i fundit:

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
2) Semi (fara) te Kupave: Kupat perfaqesojne shpesh Lumturine, Gezim, persona shume te ndjeshem (sensibel) dhe te zote per ndjenja te thella.
Lengu zakonisht eshte simboli I kenaqesise, jetes dhe Kupa qe e mban eshte mbajtesja.
Asi i Kupave Kuptimi I saj eshte: Vullnet, Bollek.
Dyshi I Kupave Kuptimi I saj eshte: Lumturi, Dashuri.
Treshi Kupave Kuptimi I saj eshte: Triunf, Realizim.
Katra e Kupave Kuptimi I saj eshte: Merzitja.
Pesa e Kupave
Kuptimi I saj eshte: Trashegimia.
Gjashta e Kupave Kuptimi I saj eshte: e Kaluara.
Shtata e Kupave Kuptimi I saj eshte: Mendimi, Fantazia
Teta e Kupave Kuptimi I saj eshte: Ndrojtje, Seder.
Nenta e Kupave Kuptimi I saj eshte: Fitorja.
Dhjeta e Kupave Kuptimi I saj eshte: Suksesi, Famiglia.
Fanti I Kupave Kuptimi I saj eshte: Devotshmeri.
Kali I Kupave Kuptimi I saj eshte: arritja.
Mbreteresha e Kupave
Kuptimi I saj eshte: Sensualiteti.
Mbreti I Kupave Kuptimi I saj eshte: Dija, Zemermadhesia.
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
3) Semi (farat) e shpates: Shpata ne traditen simbolike, perfaqeson “Fuqine Kohore” te zotit, letrat e Shpates domethene perfaqesojne forcen dhe autoritetin, pervec Kurajos e Krenarise. Aktivitet e realizime positive, “fara” e komandanteve te luftes ose e luftetareve, nganjehere prezantohet negative e sjell ambicie, teperim dhe agresivitet, ose fatkeqesi e shkaterrim...
Asi I Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Teprimi (net e mire dhe net e keqe)
Dyshi I Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Miqesia, Aleanca.
Treshi i Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Largesia, Shperndarje[FONT=&quot].[/FONT]
Katra e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Vetmia, Ekzil[FONT=&quot].[/FONT]
Pesa e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Humbja[FONT=&quot].[/FONT]
Gjashta e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Udhetimi, Rruga e Veshtire[FONT=&quot].[/FONT]
Shtata e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Shpresa[FONT=&quot].[/FONT]
Teta e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Veshtiresi, Zili[FONT=&quot].[/FONT]
Nenta e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Turp, Kuptimi[FONT=&quot].[/FONT]
Dhjeta e Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Qarja, Vuajtje.
Fanti i Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Kujdes ndaj nje te riu.
Kali I Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Heroizem, Lufitim.
Mbreteresha e Shpatave
Kuptimi isaj eshte: Trishtim, Privim.
Mbreti I Shpatave
Kuptimi I saj eshte: Autoriteti, Gjykimi, Guxim
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
4) Semi (fara) e Parase: Parate jane simboli I “Botes Materiale”, te Tokes e ne te njejten kohe te Njeriut. Ne farat e Letrave te Parase jane shpesh te zevendesuara me Pesekendesha, e cila eshte symbol I “rritjes” se Njeriut. Letrat e Parase perfaqesojne te mirat materiale, financiare e tregtare, parate, pasurine dhe fat, por perfaqesojne edhe sensibilita e impenjim te thelle ne kalimin “harmonik” te ketyre vlerave.
Asi i Parave Kuptimi I saj eshte: Sodisfaksion,
Dyshi I Parave Kuptimi I saj eshte: Turbullim, Konfuzione.
Treshi I paraveKuptimi isaj eshte: Fisnikeri, Perfeksionim.
Katra e Parave Kuptimi I saj eshte: Dhurate, Perfitim.
Pesa e Parave
Kuptimi I saj eshte: Dashuri, E dashura.
Gjashta e Parave Kuptimi I saj eshte: Ambicie.
Shtata e Parave
Kuptimi I saj eshte: Paraja, Rritja.
Teta e Parave
Kuptimi isaj eshte: Bukurija, Puna.
Nenta e Parave Kuptimi isaj eshte: Mireqenie, Ezitim.
Dhjeta e Parave
Kuptimi I saj eshte: Zgjarrmuese, Shtepi.
Fanti I Parave Kuptimi I saj eshte: Largpames, Kuptues.
Kali I Parave Kuptimi I sai eshte: Vendosmeri, Perfitim.
Mbreteresha e Parave
Kuptimi I saj eshte: Siguria,
Mbreti I parave
Kuptimi I saj eshte: Biznesi, Mesues, Pushtet.
 

sexy_pussycat_

Maçokε.
Mire qe na i the te gjitha kto po nje loje sdo na e hedhesh...?
 

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
kur te te kem ball per ball te hedh nje loje taroti:p
 
Top