Lajme nga Bota Islame

Raport novator per te konvertuarat ne Islam

Raport novator per te konvertuarat ne Islam

Nje raport novator qe egzaminon eksperiencat e 50 grave Britaneze te te gjitha moshave, etnive, vendeve, besimeve apo mosbesimeve dhe kulturave shoqeror te cilat, qe te gjitha, jane konvertuar ne Islam- eshte leshuar dje ne Londer nga Universiteti i Kembrixhit.

Te konvertuarat kan potencial (mundesi) te jene nje influence e fuqishme dhe transformuese per imazhin e komunitetit Musliman si dhe per shoqerine e gjere Britaneze (Angleze)
(Yasir Suleiman)

Raporti i bere nga Qendra per Studimet Islame te Universitetit te Kembrixhit (CSI), ne bashkpunim me Projektin Muslimanet e Rinje (New Muslim Project), eshte nje analize e konvertimit te grave ne Britani ne shekullin 21.
Duke qene forumi i pare I ketij lloji i mbajtur ne Britani, ky studim konkludon nje seri rekomandimesh per te konvertuarit, per trashegimine Muslimane si dhe per komunitetin e gjere Britanez. Ky raport prej 129 faqes gjithashtu permend koston social-shoqeror, emocional dhe shpesh here edhe ate ekonomik te konvertimit, si dhe kontekstin dhe arsyet per te cilat grate po konvertohen ne Islam ne nje shoqeri me perhapje te madhe te stereotipeve negative per fene (besimin).
“Nje tjeter nga temat periodike ishte edhe ajo e portretizimit negativ te Muslimaneve dhe Islamit nga mediat Angleze si dhe roli qe mund te luaj komuniteti i te konvertuarve ne rregullimin e ketij imazhi.
Ky raport synon qe te largoje keqkuptimin dhe keqintepretimin e grave(femrave) te konvertuara ne Islam.”
Hulumtimi nxorri edhe nje rezultat te habitshem, qe femrat e bardha te konvertuara ne Islam kan nje tretman tjeter ne shoqeri ne krahasim me ato te races se zeze. Ne shume reaste eshte ne dem te te konvertuarave me prejardhje Afrikano-Karaibe(iane), te cilat mendohet se jane grupi me I madh etnic qe konvertohen ne Islam, te cilat gjithashtu ne shume raste injorohen dhe lihen te ndjehen te izoluara nga te dyja komunitetet si ai Musliman dhe jomusliman.
Suleimani shton: “ Te konveruarat e bardha mund te konsiderohen si Muslimane ‘trofe’ dhe te perdoren ne menyra te vecante si souvenir i dalluar, si nga pjese te ndryshme te shoqerise ashtu edhe nga vet media. Te konvertuarat me prejardhje Afrikano-Karaibe(iane) mbeten te padukshme, te panjohura dhe te papranuara ne menyre te hapur nga shoqeria. Ato shpesh mund te ndihen si minoritet brenda minoritetit dhe kjo eshte dicka qe duhet te mirret ne konsidrate (te adresohet).”
Njekohesisht, projekti gjithashtu zbulon relacionet komplekse te femrave te konvertuara me familjet e tyre, te cilat variojne prej perjashtimit (debimit), mosbesimit dhe mohimit- deri tek pranimi I plote I besimit dhe vendimit te tyre.
Menaxheri i projketit, Shahla Suleiman tha: “Duke pasur parasyshe imazhin negativ qe mediat ia atribuojne (mveshin) Islamit, si dhe duke konsideruar faktin se shumica e ketyre perceptimeve krijohen per shkak te pozitave te gruas ne Islam, ne deshtem te kuptojme gjendjen paradoksale se perse femrat perendimore te edukuara dhe profesionalisht shume te suksesshme konvertohen ne Islam.”
“Baza e konvertimit eshte besimi dhe spiritualiteti(natyra shpirterore)- por konvertimi eshte gjithashtu edhe fenomen social(shoqeror) I cili eshte shendrruar edhe ne fenomen politik. Nga ky kendveshtrim, konvertimi eshte ceshtje qe I intereson gjithesecilit njelloj ne nje shoqeri. “
“ Debati sapo ka filluar dhe ne kemi nevoje per studime me te hollesishme dhe te informuara per konveritimet ne Islam te cilat adresojne ne menyre direkte interesin si dhe shqetesimin publik. Beteja per nje te ardhme me te mire qendron ne tejkalimin (kapercimin) e politikes te perjashtimit dhe diferences apsolute te bazuar ne nje mospelqim ideologjik per multikulturitetin e jo vetem multikuluren. Te konvertuarit hulumtuan ceshtjen e te drejtave te gruas dhe etikes se veshjes se femres, me ceshtjen e veshjes se hixhabit dhe formave te tjera te ndryshme te veshjes Islame, te cilat diskutohen gjeresisht. Edhe pse te gjitha qendrimet u perfaqesuan ne debat, nje casje e pergjithshme ne mesin e te konvertuarave ishte adoptimi i stilit te veshjes perendimore ne perputhshmeri me konceptin Islam per modestine dhe miresjelljen.
Te drejtat e gruas jane ceshtje te ster-renduara brenda per brenda komunitetit Musliman dhe perderi sa pjesemarresit nuk e mbeshteten ne menyre unanime feminizmin, te definuar ne menyren perendimore, nevoja per te ngritur statusin e gruas brenda komunitetit musliman u pranua plotesisht. Tentativa per ta realizuar praktikimin e ketyre te drejtave eshte padyshim shume e veshitre per tu arritur. Pjesmarresit ishin vecanerisht kritik ndaj konceptit te Keshillit Sheriatik/gjykatave qe funksionojne ne Britani ne lidhje me potencialin e gjykatava per te rrezikuar te drejtat e grave.
Raporti thote: “ Te konvertuarat sherbejne per te hutuar dhe sfiduar tregimet tashme klishe dhe me tone negative raciste te pershkruara ne media per trashegimin Muslimane sepse kultura dhe imazhi I tyre eshte thelbesisht reflektiv i kultures Britaneze.
“ Por ne gjithashtu shohim se jo te gjitha konvertimet jane socialisht te barabarta ne syrin e antareve te komunitetit Musliman. Konvertimi i femrave me ngjyre te bardhe duket te jete me I vleresuar shoqerisht se sa konvertimi i grave Afrikane.
Gjithashtu raporti sjelle nje ide rreth asaj se cka ne realitet me shume paraqet hixhabi tek femrat e konvertuar, a eshte me shume hixhabi modesti, dhe mbrojtje nga cytjet apo eshte i destinuar per te fshehur bukurine.”
/Mesazhi/Valbona Makovci http://www.mesazhi.com/artikuj/raport-novator-per-te-konvertuarat-ne-islam
 
Titulli: Raport novator per te konvertuarat ne Islam

Ky eshte lajm nga bota Islame, dhe duhet te postohet tek lajme nga bota islame, jo te hapet si teme ne vehte.
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Kanadezi Konvertohet Në Islam

Më datë 7 Korrik 2013 në Xhaminë shqiptare të Torontos Kanadezi Francesko Santo u konvertua në fenë Islame

Fillimisht Imami i Xhamisë, Muhamed Osmani, ia shpjegoi disa rregulla rreth konvertimit dhe më pas ai shqiptoi Shehadetin në arabisht e më pas edhe në anglisht.

Në momentin e konvertimit të Franceskos në Xhaminë Shqiptare kishte shumë dëshmitarë prezent të cilët me lot në sy dhe gëzim e përjetuan këtë rast.

Francesko me dëshirën e tij zgjodhi emrin Islam, Fahri.

Në fund të ceremonisë imami ia dorëzoi edhe Certifikatën e Dëshmisë, ndërsa Kryetari i Xhamisë i dhuroi një Kur’an dhe një libër Franceskos (Fahriut). /albmuslim.ca/


 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Turqia, vendi ku të huajt kthehen në Islam

E hëne 15 Korrik 2013 10:13
Mbi 8 mijë persona, shumica e të cilëve ishin të krishterë, kanë pranuar Islamin në Turqi midis viteve 2000-2013.
Ata të cilët pranuan islamin janë kryesisht shtetas gjermanë, frënge dhe angleze si dhe njerëz nga ish-republikat sovjetike. Shumica nga ta kishin pranuar islamin pasi kishin vizituar Turqinë. Këto të dhëna janë mbledhur nga Agjencia Anadolu.
Në 5 muajt e parë të vitit 2013, numri i njerëzve të cilët vendosën që të bëhen musliman është 410.
Nimetullah Erdogmus, myftiu i krahinën Dijarbakir, tha se njerëzit kishin qenë në kërkim për të vërtetën hyjnore, dhe tha se ata i ftojnë njerëzit vazhdimisht në driten e Teuhidit (Njëshmërinë e Zotit), besimi se nuk ka asnjë Zot tjetër përveç Allahut.
"Në botën e sotme, ku njerëzit kanë probleme të shumta dhe kriza morale, ata janë në kërkim për të vërtetën hyjnore e cila e rrit interesin e feve," tha ai.
"Kjo është arsyeja pse njerëzit e gjejnë veten në Islam . Ne besojmë se të gjithë do të përfundojë kërkimin në Islam, pasi Kurani i shenjtë nuk ka ndryshuar fare, nuk është i falsifikuar, dhe është i njëjtë si në versionin origjinal. "
Për shumë njerëz që konvertohen në Islam, veçanërisht në Perëndim, Erdogmus thotë se është duke krijuar hulumtime në këtë fushë.
/mesazhi/
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Muzicienti serb konvertohet në Islam

Igor Rajinatoviç, serb me origjinë, një nga këngëtarët më të njohur të Bosne-Hercegovinës, është konvertuar në Islam dhe ka deklaruar se Islami i ishte përgjigjur në pyetjet rreth çështjeve të tilla si vdekja dhe ekzistenca e njeriut.

Duke ia kushtuar Islamit karierën e tij muzikore pas konvertimit, Rajinatoviç përmes këngëve të tija dëgjuesve iu përçon mesazhe islame.

“Nuk mund ta shpjegoj se si ndihem pas konvertimit tim në Islam. Ndihem totalisht i lirë dhe i bekuar,” tha Rajinatoviç duke e përshkruar jetën e tij paraislame si “asgjë”.

Duke treguar se Islamofobia është në rritje e sipër në Europë, Rajinatoviç tha: “Ata mund të bëjnë çfarëdo që dëshirojnë për ta kundërshtuar të kuptuarit dhe idetë islame, Kur’ani është shumë i qartë rreth gjithçkaje dhe e tregon atë që është e realtë.” /WB/
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Interesim i madh për Islamin në Kinë


Numri i muslimanëve në Kinë në njëzet vitet e fundit është dyfishur

Kjo rezulton se në Kinë, ekonomia e dytë më e madhe në botë, islami është feja me përhapjen më të shpejtë.
Numri i muslimanëve në vend ka arritur në 100 milionë.

Interesimi për Islamin në vendin më të populluar në botë çdo ditë është në rritje. Në Kinë, e cila sipas shifrave zyrtare ka një miliard e 400 milion njerëz, ka 45,000 xhami. Prej 56 grupeve të ndryshme etnike, 14 prej tyre janë me shumicë muslimane.

Të gjithë mendojnë se shumicën e popullsisë muslimane e përbëjnë Ujgurët turk, Uzbekët, dhe Kazakët, por e vërteta është se nëntëdhjetë për qind e popullsisë muslimane në Kinë janë Kinezet Hui, grupi etnik me origjinë plotësisht kineze.

Rreth 60 kinezë konvertohen në Islamin brenda ditës

Në Kinë, ku 42 për qind e banorëve nuk janë pjestarë të ndonjë feje, sipas të dhënave zyrtare, Islami ka përhapjen më të shpejtë. Shifrat zyrtare tregojnë se, brenda ditës, mesatarisht, rreth 60 kinezë shkojnë në xhami dhe konvertohen në Islam.

20 vjet më parë, në Kinë kanë jetuar 50 milionë muslimanë. Në vitet e fundit ky numër ka shënuar rritje shumë të madhe, duke kaluar në 100 milionë.

(IGJ)
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Asnje lajm interesant ketu
 
Redaktimi i fundit:
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Myslimanët blejnë kishë në Angli

(u186u)copyright_aabadoluajansi_2013_20131021110746.jpg

LONDثR
Kisha Katolike e Shën Pjetrit në qytetin Stoke-on-Trent në Britani të Madhe u ble nga myslimanët pas mbylljes së saj. Dyert e saj u mbyllën për shkak të numrit shumë të vogël të vizitorëve, dhe për shkak se asambleja e saj ishte pakësuar.
Lajmin për blerjen e saj nga muslimanët e bëri të ditur shypi britanik.
Udhëheqësit e kishës deklaruan se krishterët e zonës tani e tutje mund të frekuentojnë një kishë tjetër, dhe se paratë nga shitja do të përdoren për nevojat e famullisë.
Megjithëse identiteti i blerësit mbeti i pazbuluar, një zëdhënës i kishës tha se një numër modest i ofertave ishin marrë, por një komunitet lokal mysliman bëri ofertën më të mirë.
"Numri i katolikëve që jetojnë në këtë zonë është tkurrur dukshëm kohët e fundit," tha zëdhënësi.
Një sondazh i vitit 2007 në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se vetëm 15 për qind e britanikëve frekuentojnë kishën, të paktën një herë në muaj. Hulumtimet të tjera zbuluan se Mbretëria e Bashkuar ka normën më të ulët të frekuentimit të kishave në Evropë. /mesazhi/
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Xhamia e parë në Panama, pas 9 vite fushatë nga gratë

Rreth 24,000 muslimanë besohet se jetojnë në Panama sot, që përbën 1 për qind të popullsisë së përgjithshme.


Populli i Republikës së Panamasë, Amerikë Qendrore, kanë filluar ndërtimin e xhamisë së parë zyrtare për vendasit, pasi gjithnjë e më shumë banorët e këtij vendi po kthehen në Islam.

Themelet e xhamisë Al Haqq tani janë hedhur, pas një fushate 9 vjeçare nga dy gra të konvertuara në Islam Jozefina Bell-Munaj dhe Hatixha Jackson për të marrë lejen e ndërtimit.

Josefina Bell-Munaj dhe Hatixha Jackson shpresojn se xhamia do të ketë një qendër për edukim islam në të ardhmen. Këto dy gra tashmë ofrojnë mësime islame për gratë muslimane, në një dhomë të huazuar nga një musliman lokal që nga viti 2011.

Në fillim në grup ishin vetëm 10 veta, ndërsa tani ka rreth 30 gra që ndjekin mësimet islame. “Ne do të shikojmë për një hapësirë të re më të madhe, sepse numri i grave po shkon duke u rritur,” ka thënë Bell-Munaj për revistën fetare Arna të mërkurën.

Islami ka qenë pjesë e Panamasë që nga mesi i shekullit të 16, të cilin e sollën afrikanët e ardhur si skllevër të tregtisë.

Sot, besohet se në Panama jetojnë reth 24,000 muslimanë, që përbën 1 për qind të popullsisë së përgjithshme./mesazhi/
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Pushim për festat e Bajramit në shkollat e New York-ut

Më në fund, kërkesa e kamotshme e shumë familjeve muslimane që jetojnë në New York City, duket se do të bëhet realitet

Kryebashkiaku i ri i New York-ut, Bill de Blasio, ka vendosur që të plotësojë kërkesën e muslimanëve të qytetit, që festat kryesore fetare të njihen nga sistemi arsimor dhe punëdhënës në qytet.

Ai, ka thënë se është i vendosur që të sigurojë miratimin e ligjit që do t’i detyrojë shkollat publike në New York City të bëjnë pushim për “Bajramin e Madh” dhe “Bajramin e Vogël” si dhe për Vitin e Ri Hënor.

“ثshtë e ndërlikuar nga pikëpamja logjistike për kalendarin dhe buxhetin shkollor sepse datat lëvizin, por unë jam i vendosur që këtë ta bëj brenda një periudhe të arsyeshme kohore”, ka thënë ai për mediat lokale.

Ky lajmi i ka gëzuar muslimanët, por në anën tjetër, komunitet hindu dhe sik që kanë lobuar për të kthyer në festë publike edhe Divalin, festivalin e tyre të dritave kanë mbet të zhgënjyer.

Në mesin e aktivistëve muslimanë që kanë kontribuar për sigurimin e njohjes nga bashkia në New York City ka qenë edhe një numër i konsiderueshëm i shqiptarëve. //islamgjakova
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Doktoron Drita Maliqi për tregjet financiare islame

Në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi“ në Shkup, doktoroi Mr. Drita N. Maliqi të mërkurën në Institutin Ekonomik , pranë Universitetit “KirilidheMetodij” - Shkup, në përbërje të komisionit 5 anëtarësh: prof. Dr. SnezhanaKostadinoska – Millosheska (Mentore), prof. Dr. BiljanaAngelova (Kryetare),prof.Dr. KlimentinaPoposka (anëtar), prof. Dr. NedaPetroska-Angelovska (anëtare) dheprof. Dr. Natasha Daniloska (anëtare), Mr. Drita N. Maliqi, me suksese mbrojti disertacionin e doktoraturës me titull: "Tregjet dhe instititucionet financiare islame – rast studimor Arabia Saudite".

Mbrojtja e disertacionit të doktoraturës u realizua në prani të miqve, dashamirëve,anëtarëve të familjes dhe ekspertëve të ekonomisë. Punimi u vlerësua lartë edhe për faktin se në këtë lëmi deri tani nuk ka pasur një hulumtim të tillë. Me mbrojtjen e disertacionit të doktoraturës Drita Maliqi, fitoi titullin shkencorë Doktore e shkencave ekonomike. Mr. Drita shpreson qe permes këtij hulumtimi shkencor, do te kontribuoje pozitivisht në përafërimin e rregullave për tregjet dhe financimin islam në Maqedoni dhe me gjerë, duke ndjekur shembullin e shumë bankave në Europën Perendimore.
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Fjalimi i Mbretit Jordanez në Parlamentin Europian
 
Titulli: Lajme nga Bota Islame

Vdes dijetari i madh i Islamit, shqiptari Shuajb Arnauti

Me 27 Tetor 2016 në moshën 88 vjeçare ka ndërruar jetë, Shuajb (Muharrem) Arnauti. Arnauti lindi në qytetin e Damaskut në vitin 1928.

1763484.jpg


Në familjen e tij, tradita shqiptare dhe kultura islame ishin gjithnjë të pranishme. Familja e Shuajbit shpërngulet nga Shkodra më 1926 dhe vendoset në Siri.

Ai mësoi nga i ati dijet elementare të islamit. Qysh i vogël mësoi përmendësh shumë pjesë nga Kur’ani, ndërsa dëshira për t’u thelluar edhe më tepër në sekretet e librit hyjnor e bëri atë që qysh nga mosha 17 vjeçare t’i përkushtohej mësimit të gjuhës arabe dhe gramatikës së saj.

Kështu për më se dhjetë vjet radhazi Arnauti vazhdoi të ndjekë ligjëratat e gjuhës nëpër xhamitë dhe medresetë e vjetra të Damaskut. Gjatë kësaj kohe ai mësoi nga dijetarët më të mirë të gjuhës arabe që kishte Damasku dhe lexoi librat më të njohur të dijetarëve të kohës. Dhe pas këtij udhëtimi të gjatë në thellësinë e gjuhës arabe, në të cilën arriti një nivel mjaft të lartë. Arnauti spikati në njohjen e shkencave juridike islame, me specifikë në medh’hebin Hanefi.

Numri i librave që ka punuar vetë e me bashkëautorë, ose ka qenë mbikëqyrës i tyre, arrin në mbi njëqind e gjashtëdhjetë vëllime, në të cilat përfshihen libra në shkencat e hadithit, fikhut, tefsirit, akides, libra të përkthyer, etj.

Shuajb Arnauti, edhe pse i lindur jashtë atdheut, e fliste rrjedhshëm gjuhën shqipe. Kur përmendej Shqipëria ai thoshte: “Gjaku më lëviz ndryshe kur them se jam shqiptar, dhe se vet emri dhe nofka ime dëshmon se jam shqiptar”. //indexonline
 
“Na mbroni xhamitë”/ Komuniteti mysliman në Gjermani: Ka shumë pasiguri


3779185A-612B-4492-B3C3-9167930D53A6.png


Njoftimet për atentate të planifikuara ndaj xhamive në Gjermani, kanë shtuar pasigurinë e myslimanëve në vend. Disa shoqata myslimane atje kanë kërkuar mbrojtje më të mirë nga shteti.

Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Myslimanëve, El Yazidi bëri fjalë për një “dimension që nuk ka ekzistuar më parë.” “Myslimanët janë bërë shumë të pasigurtë. Ata ndjehen të lënë vetëm”, tha El Yazidi për Deutsche Wellen. Ai shtoi se ajo që i bën të frikësohen edhe më shumë është fakti se “lajme të tilla tronditëse kalojnë pa u komentuar në shoqëri, dhe se “nuk ka angazhim, nuk ka një shprehje të qartë të solidaritetit në një formë që ne do ta dëshironim.

Po përballemi me urrejtjen” , qenë deklarata e tij. Kryetari i Këshillit Qendror të Myslimanëve, Aiman Mazyek është kërcënuar personalisht nga radikalët e djathtë. Ndërsa Komuniteti Islam deklaroi në Köln, se në Gjermani aktualisht ka një rrezik të shtuar për xhamitë, sinagogat e për institucione të tjera të pakicave fetare. Xhamitë që janë ngritur me donacione e kanë të pamundur ta financojnë vetë sigurinë e tyre. Së fundi u bë e ditur se disa anëtarë të grupimit terrorist të nxitur nga Werner S. kishin planifikuar atentate terroriste në 6 xhami. Pas bastisjeve të policisë në disa lande gjermane u dhanë urdhra arresti për 12 persona. Po ky grup kishte planifikuar atentate edhe kundër politikanëve, azilkërkuesve dhe myslimanëve.

//mesazhi
 
Pew: Myslimanët mund të bëhen grupi i dytë më i madh fetar i Amerikës deri në vitin 2040


lajmetefundit.com-ekuiliber.com-...-...-.-..-21.jpg


Popullsia myslimane e Amerikës po rritet me një ritëm të shpejtë – aq shumë saqë muslimanët parashikohen që një ditë të dalin para hebrenjve si komuniteti i dytë fetar më i madh në vend.

Vlerësime të reja nga Qendra Kërkimore Pew, përcjell Gazeta e Re, tregojnë se në vitin 2017 kishte rreth 3.45 milionë muslimanë të të gjitha moshave që jetonin në SHBA. Duke kombinuar të dhënat nga një sondazh i vitit 2017 i Myslimanëve të Shteteve të Bashkuara dhe nga Byroja e Regjistrimit, Qendra Kërkimore Pew gjeti se muslimanët përbëjnë 1.1 për qind e popullsisë së përgjithshme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

African-American-Muslims.jpg
Myslimanët kanë qenë pjesë e peizazhit fetar të Amerikës që nga themelimi i vendit. Vala e parë e muslimanëve arriti në Shtetet e Bashkuara si skllevër, shumë prej të cilëve u konvertuan me forcë në krishterim.

Qendra Kërkimore Pew filloi të mbledhë vlerësime rreth madhësisë së popullsisë muslimane të vendit në vitin 2007. Që atëherë, grupi fetar duket se është rritur me një ritëm prej rreth 100,000 në vit, të nxitur nga normat e larta të fertilitetit dhe migrimi i vazhdueshëm në SHBA.

p1.png
Pew projekton që popullsia myslimane do të rritet më shpejt se popullsia hebraike e Amerikës. Në fillim të vitit 2017, Pew raportoi se hebrenjtë përbënin rreth 2 përqind të popullsisë së rritur të Shteteve të Bashkuara. Ata janë aktualisht grupi i dytë më i madh fetar.

Pew parashikon që deri në vitin 2040, muslimanët do të bëhen grupi i dytë më i madh fetar. Deri në vitin 2050, popullsia muslimane amerikane parashikohet të arrijë në 8.1 milionë, ose 2.1 përqind të të gjithë amerikanëve.

p2.jpg
Pavarësisht shkallës së shpejtë të rritjes së muslimanëve amerikanë, është e rëndësishme të theksohet se ata do të vazhdojnë të jenë një pakicë fetare në një vend me shumicë të krishterë.

Sondazhi i Pew’s Landscape Peizazh i vitit 2014 tregoi se të krishterët përbënin 70.6 përqind të popullsisë së rritur të Shteteve të Bashkuara. Nga ana tjetër, besimet jo të krishtera, përfshirë hebrenjtë, muslimanët, budistët, hinduët dhe të tjerët, përbënin vetëm rreth 5.9 përqind. /Gazetaere.com/

Përktheu nga anglishtja: M. Yvejsi
 

Attachments

 • p2.jpg
  p2.jpg
  38.7 KB · Shikime: 0
 • p1.png
  p1.png
  11.1 KB · Shikime: 0
 • African-American-Muslims.jpg
  African-American-Muslims.jpg
  7.8 KB · Shikime: 0
 • p2.jpg
  p2.jpg
  38.7 KB · Shikime: 0
 • p1.png
  p1.png
  11.1 KB · Shikime: 0
 • African-American-Muslims.jpg
  African-American-Muslims.jpg
  7.8 KB · Shikime: 0
Former Dutch Kick boxing tyson lady Ruby accepted Islam yesterday at Netherlands masjid. Allahuakbar, Allah guide whom He want, please keep her in your prayer.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.1605558225519.png

1605558236805.png

1605558247171.png

1605558255698.png
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 3 23.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 5 38.5%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 1 7.7%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 7.7%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 15.4%
 • 6-Elena.

  Votat: 1 7.7%
Back
Top