Kush i kontrollon, Big Farmen, mediat dhe pasurite me te medha ne bote?

Dr. Joseph Mercola ka shpjeguar se kush fshihet ë të vërtetë pas big farmës dhe mediave kryesore. Ai sqaron me fakte dhe prova se çndodh sot me lojërat covidiane dhe si vërtitet bota nga dy dar që zotërojnë 99 përqind të kapitalit. Shkurtimisht historia:

Big Pharma dhe media kryesoret janë kryesisht në pronësi të dy kompanive të menaxhimit të pasurisë: BlackRock dhe Vanguard.

Kompanitë farmaceutike janë prapa reagimeve ndaj COVID-19 - i cili rrezikon shëndetin publik në vend që ta përmirësojë atë - dhe mediat kryesore kanë qenë bashkëpunëtorë në përhapjen e propagandës së tyre, një tregim i rremë zyrtar që çorienton publikun dhe ushqen frikë bazuar në gënjeshtra.
-640-0-60d4bb55b83ba.jpg

Vanguard dhe BlackRock janë dy aksionerët kryesorë të Time Ëarner, Comcast, Disney dhe Neës Corp, katër nga gjashtë kompanitë mediatike që kontrollojnë mbi 90% të peizazhit mediatik amerikan.

BlackRock dhe Vanguard janë një monopol sekret që mban pothuajse gjithçka që mund të mendoni. Në total, ata zotërojnë aksione në 1,600 kompani amerikane, me të ardhura të kombinuara prej 9,1 trilionë dollarësh në 2015. Duke shtuar pronarin e tretë më të madh në botë, State Street, pronësia e tyre e kombinuar përfshin gati 90% të të gjitha kompanive në S&P 500.


Vanguard është aksioneri më i madh i BlackRock. Vanguard vetë, nga ana tjetër, ka një strukturë unike që e bën pronën e saj më të vështirë për t'u identifikuar; shumë prej familjeve më të vjetra dhe më të pasura në botë mund të lidhen me fondet e Vanguard.

“Aksionet e kompanive më të mëdha në botë zotërohen nga të njëjtët investitorë institucionalë. Ata të gjithë zotërojnë njëri-tjetrin. Kjo do të thotë, për shembull, se markat "konkurruese", të tilla si Coca Cola dhe Pepsi, nuk janë aspak konkurruese, pasi aksionet e tyre janë në pronësi të të njëjtave firma investimi, fondesh investimesh, kompani sigurimesh, banka dhe, në disa raste, qeverive

-640-0-60d4bb1dd75e7.jpg

Investitorët më të vegjël janë pronë e investitorëve më të mëdhenj. Këto janë në pronësi të investitorëve edhe më të mëdhenj. Pjesa e sipërme e dukshme e kësaj piramide tregon vetëm dy kompani emrat e të cilave shpesh i kemi parë. Ato janë Vanguard dhe BlackRock.


Jo vetëm që ata zotërojnë një pjesë të madhe të aksioneve të pothuajse të gjitha ndërmarrjeve të mëdha, por edhe aksionet e investitorëve në ato kompani. Kjo u jep atyre një monopol të plotë.

Elitë që zotëron Vanguard nuk u pëlqen të jetë në qendër të vëmendjes. Raportet nga Oxfam dhe Bloomberg thonë se 1% e botës, së bashku, zotëron më shumë para sesa 99% të tjera. Edhe më keq, Oxfam thotë se 82% e të gjitha parave të fituara në 2017 shkuan për këtë 1%.


Me fjalë të tjera, këto dy firma investimesh, Vanguard dhe BlackRock, mbajnë monopolin në të gjithë sektorët e botës dhe, nga ana tjetër, janë në pronësi të familjeve më të pasura në botë, disa prej të cilave janë reale dhe shumë të pasura nga para Revolucionit Industrial "


Ndërsa do të duhej një kohë e gjatë për të kërkuar të gjitha fondet e Vanguard për të identifikuar aksionarët individualë, dhe për këtë arsye pronarët e Vanguard, një vështrim i shpejtë sugjeron që Rothschild Investment Corp dhe Edmond De Rothschild Holding janë dy aktorë të tillë. Emra të tjerë të
identifikuar përfshijnë gjithashtu familjen italiane Orsini, familjen amerikane Bush, familjen mbretërore britanike, familjen du Pont, Morgans, Vanderbilts dhe Rockefellers, si pronarë të Vanguards.

BlackRock dhe Vanguard zotërojnë Big Pharma.


Në shkurt të vitit 2020, BlackRock dhe Vanguard janë dy aksionerët më të mëdhenj të GlaxoSmithKline, përkatësisht me 7% dhe 3.5% të aksioneve. Në Pfizer, pronësia ndryshohet, me Vanguard si investitorin kryesor dhe BlackRock si aksionerin e dytë.


BlackRock dhe Vanguard zotërojnë median

Sa për Neë York Times , në maj 2021 BlackRock është aksioneri i dytë më i madh me 7.43% të totalit të aksioneve, menjëherë pas The Vanguard Group, i cili mban pjesën më të madhe (8.11%).


Përveç Neë York Times, Vanguard dhe BlackRock janë gjithashtu dy pronarët kryesorë të Time Ëarner, Comcast, Disney dhe Neës Corp , katër nga gjashtë kompanitë mediatike që kontrollojnë mbi 90% të peizazhit mediatik amerikan.

Është e vetëkuptueshme që nëse keni nën kontroll kaq shumë media, ju mund të kontrolloni kombe të tëra përmes propagandës së centralizuar të orkestruar dhe të organizuar të maskuar si gazetari .

Sidoqoftë, mesazhi kryesor që duhet të vihet në dijeni është se BlackRock dhe Vanguard, me zotërimet e tyre të kryqëzuara, formojnë një monopol të fshehtë mbi pasuritë globale.

Duke marrë parasysh që BlackRock në 2018 njoftoi se ka "pritje shoqërore" nga kompanitë në të cilat investon, roli i tij i mundshëm si një pikë qendrore në “Big Reset” dhe plani "ndërto më mirë" nuk duhet të neglizhohet.

Ata gjithashtu "minojnë konkurrencën duke zotëruar aksione në ndërmarrjet konkurruese" dhe "mjegullojnë linjat midis kapitalit privat dhe çështjeve të qeverisë duke punuar ngushtë me rregullatorët", dhe do të ishte e vështirë të mos shihet se si mund të jenë në gjendje BlackRock / Vanguard dhe pronarët e
tyre globalistë për të lehtësuar Big Rese dhe të ashtuquajturin revolucion "i gjelbër", të dyja këto janë pjesë e së njëjtës skemë vjedhjeje pasurie.

E rëndësishmja, BlackRock gjithashtu punon ngushtë me bankat qendrore në të gjithë botën, duke përfshirë Rezervën Federale të Shteteve të Bashkuara, e cila është një entitet privat, jo federal. Huazon para në bankën qendrore, vepron si këshilltar i saj dhe zhvillon softuerin e bankës qendrore.

Në tërësi, BlackRock dhe Vanguard zotërojnë afërsisht 1,600 kompani amerikane, të cilat postuan të ardhura prej 9,1 trilionë dollarë në 2015. Kur shtoni pronarin e tretë global, State Street, pronësia e tyre e kombinuar përfshin gati 90% të të gjitha kompanive të listuara në Ëall Street S&P 500.


BlackRock / Vanguard gjithashtu zotëron aksione në një listë të gjatë të kompanive të tjera, duke përfshirë Microsoft, Apple, Amazon, Facebook dhe Alphabet Inc. dhe është gati e pamundur për t'i renditur të gjitha.

Si të lidhni BlackRock / Vanguard - dhe familjet globaliste që i zotërojnë ato - me Big Reset?


Ne duhet të shqyrtojmë marrëdhëniet midis këtyre shoqërive gjigande të zotëruara nga globalizmi dhe të marrim parasysh ndikimin që ata mund të ushtrojnë përmes këtyre marrëdhënieve. Siç vërehet nga Leë Rockëell: "Kur Lynn Forester de Rothschild dëshiron që Shtetet e Bashkuara të jenë një vend me një parti (si Kina) dhe nuk dëshiron që ligjet e identifikimit të votuesve të miratohen në Shtetet e Bashkuara, në mënyrë që të kryhen më shumë mashtrime zgjedhore për të arritur këtë qëllim, çfarë duhet bërë?

Mban një telefonatë konferencë me 100 CEO-të më të mirë në botë dhe u thotë atyre të denoncojnë publikisht se si Gjeorgjia miratoi një ligj anti-korrupsion dhe urdhëron CEO të saj të përkushtuar të bojkotojnë shtetin e Georgia, siç pamë me Coca-Cola dhe Major League Baseball dhe madje edhe Hollyëood ylli Ëill Smith.

Në këtë thirrje konferencë, ne shohim nuancat e Rivendosjes së Madhe, Agjendës 2030, Rendit të Ri Botëror. Kombet e Bashkuara dëshirojnë të sigurohen, si dhe [themeluesi dhe presidenti ekzekutiv i Forumit Ekonomik Botëror Klaus] Schëab, që në 2030 varfëria, uria, ndotja dhe sëmundjet nuk do të mundojnë më Tokën.


Për ta arritur këtë, KB dëshiron që taksat e vendeve perëndimore të ndahen nga mega korporatat e elitës për të krijuar një shoqëri krejtësisht të re. Për këtë projekt, KB thotë që ne kemi nevojë për një qeveri botërore, që është vetë OKB. duket mjaft e qartë se pandemia COVID-19 ishte orkestruar për të sjellë këtë Rend të Ri Botëror - Rivendosjen e Madhe - dhe video 45-minutëshe në fillim të artikullit bën një punë të mirë për të shpjeguar se si u bë. Dhe në qendër të gjithçkaje, "zemrën" drejt së cilës bashkohen të gjitha rrjedhat e pasurisë globale, ne gjejmë BlackRock dhe Vanguard.


Sot.com.al
 
Për ta arritur këtë, KB dëshiron që taksat e vendeve perëndimore të ndahen nga mega korporatat e elitës për të krijuar një shoqëri krejtësisht të re. Për këtë projekt, KB thotë që ne kemi nevojë për një qeveri botërore, që është vetë OKB. duket mjaft e qartë se pandemia COVID-19 ishte orkestruar për të sjellë këtë Rend të Ri Botëror - Rivendosjen e Madhe - dhe video 45-minutëshe në fillim të artikullit bën një punë të mirë për të shpjeguar se si u bë. Dhe në qendër të gjithçkaje, "zemrën" drejt së cilës bashkohen të gjitha rrjedhat e pasurisë globale, ne gjejmë BlackRock dhe Vanguard.

Shume interesante! :)
 
Top