Kreu 61 vrasje me dorën e tij, historia famëkeqe e Altin Dardhës!

Gazetari Ferdinand Dervishi ka shkruar një libër mbi aktivitetin kriminal të Altin Bardhës nga Berati.

dardha.pngAltin Dardha

Autor i 61 vrasjeve të kryera me dorën e tij, Altin Dardha ka qenë një ndër emrat më famëkeq në Beratin e fillimit të viteve 90. Gazetari Ferdinand Dervishi ka shkruar një libër mbi aktivitetin e tij kriminal. Në një rrëfim në emisionin “Opinion”, Dervishi solli një pjesë të rrëfimit të tij për Dardhën.

PJESË NGA EMISIONI:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

View: https://www.youtube.com/watch?v=X_JjlW81Geo


Dervishi: Përpara se të ikte nga Berati në korrik të vitit 1998 ai u kishte thënë miqve që kam vrarë 56 njerëz. Është rikthyer dhe vrau edhe 5 të tjerë që shkoi 61. Gjatë periudhës që ka qenë në Greqi rrëfeu edhe një vrasje tjetër të tij.
Ja veshi sherr për femër dhe u fut në një lagje të Athinës ku ka shumë rusë. Dhe rusi atje ka qenë në lokalin e vet në miqësinë e vet dhe ai u fut qetë- qetë, i futi dy plumba në kokë dhe doli qetë -qetë.

Fevziu: Është e vërtetë që ka qëlluar dhe njerëz për nishan?
Dervishi: Janë histori që qarkullojnë në Berat, që ka marr për nishan një burrë plak që ecte paralel me rrugën. Nuk e kanë kapur plakun, por kjo është historia që e tregojnë.

Në vijim, Dervishi tha se Altin Dardha është ekzekutuar në Greqi në vitin 1998, tre ditë pasi vrau Buran Tomorrin, qëllimin e jetës së vet. Gazetari u shpreh se Dardha u varros në Greqi, nga meraku se edhe pas vrasjes kundërshtarët e tij mund ta dëmtonin varrin.

/Opinion.al
 
Back
Top