Konkursi gatimit 2020

Po duhet ne privat mi te vendos ne konkurs.
Tema per kete muaj eshte Peshku. Pres foto please ☹️
 
Po duhet ne privat mi te vendos ne konkurs.
Tema per kete muaj eshte Peshku. Pres foto please ☹️
S’jam shpirt konkurues por të premtoj se herën tjetër së paku do provoj të mar pjesë ?
Kjo e sotshmja ishte për forumistin në fjalë se gatuajm, jo vetëm shijojmë ?
 
Si e beke ket lakrorin ti mii se un e bej ndryshe?
E bëj në tre mënyra.

Kjo e sotshmja përmban:
3 apo 4 preshë që priten dhe fërgohen, në fillim.
Pastaj brumi:
2 gota e gjys miell misri
1/2 gote miell gruri
1 lugë çaji sodë buke
Gjys gote vaj
5 vezë
1 litër kos 900 ml te brumi, 100 ml hollohet pak dhe lyhet lakrori para se të piqet.
Pak kripë.
Në fund përzihen gjithat dhe piqen afër 45-50 minuta në furrë të nxehur në 200 gradë.
I hudh tëlyen të djegur për shije, eventualisht.

p.s. Si zakonisht përgatis tarator si shtesë.
??
 
E bëj në tre mënyra.

Kjo e sotshmja përmban:
3 apo 4 preshë që priten dhe fërgohen, në fillim.
Pastaj brumi:
2 gota e gjys miell misri
1/2 gote miell gruri
1 lugë çaji sodë buke
Gjys gote vaj
5 vezë
1 litër kos 900 ml te brumi, 100 ml hollohet pak dhe lyhet lakrori para se të piqet.
Pak kripë.
Në fund përzihen gjithat dhe piqen afër 45-50 minuta në furrë të nxehur në 200 gradë.
I hudh tëlyen të djegur për shije, eventualisht.

p.s. Si zakonisht përgatis tarator si shtesë.
??
Tju beje mire?
Un e bej vetem me pras,qumesht dhe miell misri
Gjalp apo vaj ulliri e krip sipas shijes

Sa me e holle te behet shtresa aq me e shijshme behet
 
Tju beje mire?
Un e bej vetem me pras,qumesht dhe miell misri
Gjalp apo vaj ulliri e krip sipas shijes

Sa me e holle te behet shtresa aq me e shijshme behet
Faleminderit. Edhe këtë e bëj. Shtroj hollë miellin e misrit. Përmbi - preshët e përziera me kos. Pastaj sërish një shtresë mielli. Dhe sipër kos të holluar.

Mënyra e tretë bëhet me brum nga mielli i misrit i zier me uj që është pjesa e poshtme. Përmbi shtrohen preshët ose spinaq i përzier me qepë të reja. Përmbi hudhet miell dhe kos i holluar.
?
 
Faleminderit. Edhe këtë e bëj. Shtroj hollë miellin e misrit. Përmbi - preshët e përziera me kos. Pastaj sërish një shtresë mielli. Dhe sipër kos të holluar.

Mënyra e tretë bëhet me brum nga mielli i misrit i zier me uj që është pjesa e poshtme. Përmbi shtrohen preshët ose spinaq i përzier me qepë të reja. Përmbi hudhet miell dhe kos i holluar.
?
Te erdha per darke :p
 
Kjo u dukerka e thjeshte. Pse se beni vec me nje foto dmth pjaten e perfunduar. Pastaj te pershkruhet me shkrim menyra sesi eshte bere ne fund kur te dalin rezultatet
 
Kjo u dukerka e thjeshte. Pse se beni vec me nje foto dmth pjaten e perfunduar. Pastaj te pershkruhet me shkrim menyra sesi eshte bere ne fund kur te dalin rezultatet
Mua le te me dergojn 3 foto ne privat pastaj vetem nje publikoj ?
 
  • Më pëlqen
Reactions: Rob
Pse shan? ?

Jo jo duhet djersa jote or ti! Apo e kishe qe i blen sallatat dhe i pergatit vete ne shpi. Ashtu quhet ?
Mos mi paraqit sekretet o Robin Hud, edhe pse nuk po te njoh po dukesh qe je shum e dashur, ma kujton nje shoqe time qe zbor i boj ne nje loje kur luj me to :D po nga inati ma qet biberonin :P
 
  • Haha
Reactions: Rob
Back
Top