Kavod = lavdi??

Lauri

Anunnak
Mauro Biglino, nje ekspert ne gjuhen ebrajke, studiues e perkthyes i teksteve antike dhe mbi te gjitha ata biblike, ka vite qe mbron tezen e tij mbi fjalen KAVUD

kavud2_zpsaec3f7c1.jpg


Po nxjerr vetem nje pjese te dialogut te Zotit me profetin Moisiu tek eksodi 3:20-23 Ku Moisiu i lutet Zotit qe te dale hapur dhe te tregoje para njezeve Kavod-in e tij. Ndryshe teologjikisht, te tregoje hapur LAVDINE

20 Dhe tha akoma: "Ti nuk mund të shikosh fytyrën time, sepse asnjë njeri nuk mund të më shikojë dhe të jetojë".

21 Pastaj Zoti tha: "Ja një vend afër meje; ti do të rrish mbi shkëmbin;

22 dhe ndërsa do të kalojë lavdia ime, unë do të të vë në një të çarë të shkëmbit dhe do të të mbuloj me dorën time, deri sa të kem kaluar;

23 pastaj do ta tërheq dorën dhe ti do të më shikosh nga kurrizi; por fytyra ime nuk mund të shihet".

astronave1_zps8577c875.jpg

Biglino kembegul qe Kavod do thote: nje send, objekt levizes qe Yahweh, Zoti, spostohej lart e poshte dhe qe merrte pjese edhe ne luftimet e ndryshme qe benin ebrejte ne zaptimet e territoreve. (ka mjaft riferime ne Bibel per pjesemarrjen e Zotit ne beteja)
Dhe qe kjo fjale Kavod nuk eshte nje term shpirteror qe teologet e perkthenje si Lavdia apo fryma e Zotit.

Po ebrejte si e perkthejne kete fjale? E tregon se si e quajne armen qe perdor vete ushtria izrealite..;)

kavud_zpsc4fedda3.png
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Link
Kavod Custom AR-15

"Lavdia e Zotit" nga nje here dilte nga kontrolli i Zotit, dhe disa kane vdekur kur i afroheshin shume afer...
"Lavdia e Zotit" mund te shihet vetem nga prapa dhe nga anet, pasi perballe ajo te vret..

Teknologji e pa njohur deri vone, eshte me se e normes nje perkthim i tille si lavdi..:)

Bibla eshte nje mister i pafund, mjafton te lexohet mire dhe me kujdes. Ajo te shpjegon gjithcka.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Tek Ezechiele kap:10 flet mjaft qarte se c'jane keta objekte levizese.

Lexo qe te besosh, behet fjale per shkrimet e librit te Ezekieli 500 vjet para Krishtit ...:)


9 Shikova akoma dhe ja, në krah të kerubinëve kishte katër rrota, një rrotë përbri çdo kerubini dhe një rrotë tjetër për çdo kerubin tjetër; rrotat kishin pamjen e një guri të topazit.

10 Dukej sikur që të katra kishin po atë formë, sikur një rrotë të ishte në mes të tjetrës.

11 Kur lëviznin, shkonin nga një prej katër drejtimeve të tyre dhe, duke shkuar, nuk silleshin, por ndiqnin drejtimin që kishte marrë koka e tyre dhe, duke shkuar, nuk silleshin.

12
Tërë trupi i tyre, kurrizi i tyre, duart e tyre, krahët e tyre ishin plot me sy rreth e qark, po, edhe vetë rrotat që kishin të katër.

13 Unë dëgjova që rrotat quheshin "Turbina".


16 Kur kerubinët lëviznin, edhe rrotat lëviznin nga ana e tyre; dhe kur kerubinët hapnin fletët për t`u ngritur nga toka, rrotat nuk largoheshin nga krahu i tyre.

17
Kur ata ndaleshin, ndaleshin edhe ato; kur ata ngriheshin, ngriheshin edhe ato bashkë me ta, sepse fryma e qënieve të gjalla ishte ndër ta.

18 Lavdia e Zotit u largua pastaj nga pragu i tempullit dhe u ndal te kerubinët.

19
Pastaj kerubinët i hapën krahët e tyre dhe u ngritën nga toka para syve të mi; ndërsa po largoheshin edhe rrotat ishin pranë tyre. U ndalën pastaj te hyrja e portës që shikonte nga lindja e shtëpisë të Zotit, ndërsa lavdia e Perëndisë të Izraelit qëndronte lart mbi ta.

zakiele_zps74a128ed.jpg
 

Attachments

 • zakiele_zps74a128ed.jpg
  zakiele_zps74a128ed.jpg
  112.2 KB · Shikime: 0
 • zakiele_zps74a128ed.jpg
  zakiele_zps74a128ed.jpg
  112.2 KB · Shikime: 0

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Kavod = lavdi??

Link
Kavod Custom AR-15

"Lavdia e Zotit" nga nje here dilte nga kontrolli i Zotit, dhe disa kane vdekur kur i afroheshin shume afer...
"Lavdia e Zotit" mund te shihet vetem nga prapa dhe nga anet, pasi perballe ajo te vret..

Teknologji e pa njohur deri vone, eshte me se e normes nje perkthim i tille si lavdi..:)

Bibla eshte nje mister i pafund, mjafton te lexohet mire dhe me kujdes. Ajo te shpjegon gjithcka.

Del një budalla dhe përdorë "Lavdinë e Zotit" në një armë, dhe tani
ne shpjegimin duhet kërkuare në Dhjatën e Vjetër!?!?
Me të vërtetë misterioze.

Si mund të jetë mister, kur edhe vet Lauri e deshifroi Biblën.
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Si gjithmone flisni mbi shkruesin, dhe jo mbi shkrimin.

Kur flitet ne Testamentin e Vjeter per Lavdine e Zotit gjindet fjala Kavod- כבוד . Ti nqs ke burime te tjera mbi perkthimet silli ti lexojme se do jene pa dyshim interesante.

Dhe lini nje here e pergjithmone kete tip debati, duke folur jasht argumentit se sa budalla qenka studiuesi-apo folsi ne teme.
 

ricky_ch

******
Pe: Titulli: Kavod = lavdi??

Si gjithmone flisni mbi shkruesin, dhe jo mbi shkrimin.

Kur flitet ne Testamentin e Vjeter per Lavdine e Zotit gjindet fjala Kavod- כבוד . Ti nqs ke burime te tjera mbi perkthimet silli ti lexojme se do jene pa dyshim interesante.

Dhe lini nje here e pergjithmone kete tip debati, duke folur jasht argumentit se sa budalla qenka studiuesi-apo folsi ne teme.

Nuk dyshoj në perkthimin aspak.
Biudalla ai qe ka përdorur fjalën në armë, jo ti.
Lexoje mirë.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Shpjegimi direkt i Mauro Biglino per fjalen KAVOD- Objekt i rende levizes. Dhe nuk ka te beje me Lavdia e Zotit siç interpretohet teologjikisht.

 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Ne kohet moderne qe perjetojme mund te kuptojme plotesisht fjale per fjale Biblen. Si do i behej nje interpretim ndryshe ketyre vargjeve te meposhtme, pervec se Zoti ishte nje ALIEN me mjetin e tij fluturues qe bente zhumre dhe tym kur ngjitej e ulej ne toke per tu takuar me profetet.
Dhe duke i paralajmeruar qe te mos afroheshin se do gjinin vdekjen. Mendoj qe eshte komplet e logjikshme pse. Provoni te rrini pas nje avioni, ose edhe perpara tij....:)

alieni1_zpsf1c066b2.jpg

Eksodi 16:21
Ditën e tretë, sa u bë mëngjes, pati bubullima dhe vetëtima; mbi mal doli një re e dendur dhe u dëgjua një zë shumë i fortë borie; dhe tërë populli që ishte në kamp u drodh.
Pastaj Moisiu e nxori popullin nga kampi për ta çuar përballë Perëndisë; dhe ata qëndruan në këmbët e malit.
Mali i Sinait ishte tërë tym, sepse Zoti kishte zbritur mbi të në zjarr; tymi i tij ngrihej si tymi i një furre, dhe tërë mali dridhej fort.
Ndërsa zëri i borisë po bëhej gjithnjë më i fortë, Moisiu fliste, dhe Perëndia i përgjigjej me një zë gjëmues.
Zoti zbriti pra mbi malin e Sinait, në majë të tij; pastaj Zoti thirri Moisiun në majë të malit dhe Moisiu u ngjit atje.
Dhe Zoti i tha Moisiut: "Zbrit dhe paralajmëro popullin solemnisht, që të mos sulet drejt Zotit për ta parë, dhe kështu shumë prej tyre të gjejnë vdekjen.

alieni2_zpse6f99459.jpg
 

Attachments

 • alieni2_zpse6f99459.jpg
  alieni2_zpse6f99459.jpg
  28.5 KB · Shikime: 0
 • alieni1_zpsf1c066b2.jpg
  alieni1_zpsf1c066b2.jpg
  30.9 KB · Shikime: 0
 • alieni2_zpse6f99459.jpg
  alieni2_zpse6f99459.jpg
  28.5 KB · Shikime: 0
 • alieni1_zpsf1c066b2.jpg
  alieni1_zpsf1c066b2.jpg
  30.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Le ta zgjerojme edhe pak termin "Lavdia e Zotit". Ja si rafigurohej ky term ne ikonografike se kultures sumere. Termi grek antik Pneuma eshte e njejta me termin ebrajk ruàch me origjine te tingullit sumerjan RU-A.
Pneuma, sot e perdorim pneumatik(gome makine) ben fjale per nje objekt qe ka te beje me ajer-fryme. E njejta gje eshte RU, ndersa - A rafiguron uji. Pra me fjale te thjeshta mund ta permbledhim me tre fjale objekti fryma mbi uji

Po c'lidhje ka me lavdine, apo frymen e Zotit??
Qe ne dy rrjeshat e pare te Bibles gjejme pikerishte kete lidhje. Ja c'shkruhet ne Genesi 1:1-2

1-Në fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën.
2-Toka ishte pa trajtë, e zbrazët dhe errësira mbulonte sipërfaqen e humnerës; dhe Fryma e Perëndisë fluturonte mbi sipërfaqen e ujërave.

Sot me gjuhen moderne do perkthehej: Shpirti i shenjte eshte nje objekt i pa identifikuar (UFO-Alien)

kavod6_zpskuizoxh2.jpg

kavod5_zpsf9cwsiki.jpg
 

Attachments

 • kavod5_zpsf9cwsiki.jpg
  kavod5_zpsf9cwsiki.jpg
  58.5 KB · Shikime: 0
 • kavod6_zpskuizoxh2.jpg
  kavod6_zpskuizoxh2.jpg
  27.2 KB · Shikime: 0
 • kavod5_zpsf9cwsiki.jpg
  kavod5_zpsf9cwsiki.jpg
  58.5 KB · Shikime: 0
 • kavod6_zpskuizoxh2.jpg
  kavod6_zpskuizoxh2.jpg
  27.2 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Si do kuptoheshin keta vargje biblike deri pak kohe me pare, kur nuk kish akoma avion, helikopter, dron e mjete te tjera fluturuese??
Sot eshte absurde te mos kuptohet qe ata qenje te gjalla qe drejtojne nje mjet fluturues, dhe transportojne nje person human(Ezekiele) nga nje vend ne tjetrin, nuk mund ti quash ndryshe pervecse UFO (Mjete fluturuese te pa identifikuara). Sot quhen ufo, por atehere quheshin Zoti e engjej ..:)

Ezekiele 3:12-17

12-Pastaj Fryma më ngriti dhe dëgjova prapa meje zhurmën e një potereje të madhe që thoshte: "E bekuar qoftë lavdia e Zotit nga banesa e tij!".

13-Dëgjova gjithashtu zhurmën e krahëve të qenieve të gjalla që përplaseshin njëra kundrejt tjetrës, zhurmën e rrotave pranë tyre dhe zhurmën e një potereje të madhe.

14-Kështu Fryma më ngriti dhe më mori me vete; dhe unë shkova plot trishtim me indinjatën e frymës time; por dora e Zotit ishte e fortë mbi mua.

15-Kështu arrita te ata që ishin në robëri në Tel-abib pranë lumit Kebar dhe u ndala atje ku ata banonin, qëndrova i hutuar shtatë ditë në mes tyre.

16-Në mbarim të shtatë ditëve ndodhi që fjala e Zotit m`u drejtua, duke thënë:

17-"Bir njeriu, të kam caktuar si roje për shtëpinë e Izraelit; kur të dëgjosh ndonjë fjalë nga goja ime, do t`i lajmërosh nga ana ime.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Po poema epike e Gilgamesh qe nuk ka lidhje fare me Biblen, dhe qe jane shkrime te viteve 2000 para Krishtit.
Ja nje pjese e kesaj poeme.

"Une kisha nje vizion te tmerrshem!
Qielli bubullinte. Toka zhurmonte.
Edhe pse ishte pothuajse agim, ra nje erresire e thelle.
Papritmas u pa nje rrufe, nje flake e madhe potente.
Rete ne qiell fryheshin, e binte vdekja.
Atehere drita u zhduk, zjarri u ndalua.
Nga gjithecka qe kishte rene mbeti vetem hiri."

Gilgamesh duhet te kete qene perballe nje aksidenti ufo perderisa thote qe gjithcka u be shkrum e hi ?!?!

gilgamesh1_zpspms1e5oo.jpg
 

Attachments

 • gilgamesh1_zpspms1e5oo.jpg
  gilgamesh1_zpspms1e5oo.jpg
  11.3 KB · Shikime: 0
 • gilgamesh1_zpspms1e5oo.jpg
  gilgamesh1_zpspms1e5oo.jpg
  11.3 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Keni degjuar ndonje here qe disa ufo perpijne njerez, apo edhe kafshe te ndryshme???
Cfare do lloje fantazie qe te kene pase njerzit e saj kohe, eshte e pa mundur qe te kene shkruar gjera qe nuk ishin dicka te para shpesh aso kohe.

Kete mund ta shohim mjaft qarte tek Elia, pasi Zoti kish lene nje takim ne nje vend te sakte me Profetin Elia, te cilin do vinte dhe ta merrete me vete.
Tek libri; 2'Mbreterve 2:9 lexojme qe Elia bashke me te birin Elise, po shkonin tek vendi i takimit ku kishte fiksuar me Zotin.
Dhe ja ngjarja:

-Mbas kalimit, Elia i tha Eliseut: "Kerko çfare do qe une te bej, per ty, para se te me largojne prej teje". Eliseu u pergjigj: "Te lutem, bej qe nje pjese e dyfishte e frymes tende te vije mbi mua".

-Elia tha: "Ti ke kerkuar nje gje te veshtire; megjithate, po te me shohesh kur do te me largojne prej teje, kjo do te te jepet, perndryshe nuk do ta kesh".

-Ndersa ecnin duke folur, ata u ndane nga njeri tjetri nga nje qerre e zjarrte dhe nga kuaj te zjarrte, dhe Elia u ngjit ne qiell ne nje shakulline.

-Eliseu e pa kete dhe filloi te bertase: "O ati im, o ati im, qerre e Izraelit dhe kaloresia e tij". Pastaj nuk e pa me. Atehere kapi rrobat e tij dhe i grisi me dysh.

-Mblodhi pastaj mantelin e Elias qe i kishte rene nga trupi, u kthye prapa dhe u ndal ne bregun e Jordanit.


gilgamesh2_zpsfmtyifvi.jpg
 

Attachments

 • gilgamesh2_zpsfmtyifvi.jpg
  gilgamesh2_zpsfmtyifvi.jpg
  76.5 KB · Shikime: 0
 • gilgamesh2_zpsfmtyifvi.jpg
  gilgamesh2_zpsfmtyifvi.jpg
  76.5 KB · Shikime: 0

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Adm
Titulli: Kavod = lavdi??

Ineresante jan mistret e fes.
Mistike dhe joshin per ti lexuar ne shume segmente.
Nuk e kam lexuar komplet biblen,por besoj qe duke qene nje nga librat me te vjeter ne bote.
Sigurisht ofron shume,dhe gjithashtu dhe mjafte labirintha si per dyshuesit ,dashmirsit dhe kudnershtuesit.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Religjonet mbulojne te verteten. Kane shkatrruar cdo gje me besimin ne nje Zot te vetem -monoteizem. Eshte kulmi i folise te besosh te verteten mbi kopjet e bera mbi origjinalin.

Tekstet antike flasin mjaft qarte sepse shkruanin ate cfare shikonin me syte e tyre. Zanafilla (ne Bibel & Kuran) eshte nje kopje e rifreskuar e teksteve sumere, dhe folia qendron ne faktin qe keta takste origjinale quhen legjenda dhe mitologji, ndersa kopja e tyre duhet te merret si e vertete absolute.
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Kavod = lavdi??

Tek Ezechiele kap:10 flet mjaft qarte se c'jane keta objekte levizese.

Lexo qe te besosh, behet fjale per shkrimet e librit te Ezekieli 500 vjet para Krishtit ...:)


9 Shikova akoma dhe ja, në krah të kerubinëve kishte katër rrota, një rrotë përbri çdo kerubini dhe një rrotë tjetër për çdo kerubin tjetër; rrotat kishin pamjen e një guri të topazit.

10 Dukej sikur që të katra kishin po atë formë, sikur një rrotë të ishte në mes të tjetrës.

11 Kur lëviznin, shkonin nga një prej katër drejtimeve të tyre dhe, duke shkuar, nuk silleshin, por ndiqnin drejtimin që kishte marrë koka e tyre dhe, duke shkuar, nuk silleshin.

12
Tërë trupi i tyre, kurrizi i tyre, duart e tyre, krahët e tyre ishin plot me sy rreth e qark, po, edhe vetë rrotat që kishin të katër.

13 Unë dëgjova që rrotat quheshin "Turbina".


16 Kur kerubinët lëviznin, edhe rrotat lëviznin nga ana e tyre; dhe kur kerubinët hapnin fletët për t`u ngritur nga toka, rrotat nuk largoheshin nga krahu i tyre.

17
Kur ata ndaleshin, ndaleshin edhe ato; kur ata ngriheshin, ngriheshin edhe ato bashkë me ta, sepse fryma e qënieve të gjalla ishte ndër ta.

18 Lavdia e Zotit u largua pastaj nga pragu i tempullit dhe u ndal te kerubinët.

19
Pastaj kerubinët i hapën krahët e tyre dhe u ngritën nga toka para syve të mi; ndërsa po largoheshin edhe rrotat ishin pranë tyre. U ndalën pastaj te hyrja e portës që shikonte nga lindja e shtëpisë të Zotit, ndërsa lavdia e Perëndisë të Izraelit qëndronte lart mbi ta.

zakiele_zps74a128ed.jpg

Pershkrimi magjeps i Ezekielit ne video


 

Attachments

 • zakiele_zps74a128ed.jpg
  zakiele_zps74a128ed.jpg
  112.2 KB · Shikime: 0
 • zakiele_zps74a128ed.jpg
  zakiele_zps74a128ed.jpg
  112.2 KB · Shikime: 0
@LeVoyageur pse me ke lene vetem ne keta tema ti ee?
Sepse e thashe edhe dje.
Keto tema me pelqejne shume por e di qe heret a vone diskutimet do shkojne drejt fushave te tjera, si transmetimi i te vertetes.....mesazhet subliminale...simbologjia....etj, etj.
Jo se nuk dua por nuk mundem te diskutoj publikisht, aq me pak ne nje forum per te tilla tematika.
Atehere preferoj te mos shprehem fare ose ne menyre te limituar.
 

Lauri

Anunnak
@LeVoyageur po me ve perpara nje vel misteri. :)
Si nuk mund te diskutohet mbi misterin me te madh te historise se njerzimit. Zotin! Kush eshte fryma e Tij, mjeti qe Ai qarkullonte lart e poshte ne hapsire?
Mi shkruaj dy fjale ne pm, se cfare te nguron te flasim :) Mqs kemi njohuri te perbashketa mbi kete qeshtje, per mua mjaft interesante, mahnitese e iluminate :)
 

Lauri

Anunnak
Paskem bo namin tu bo monolog per gjera madheshtore Lev :)

Dua te prezantoj nje personazh tjeter mitik. Alessandro Barbero, edhe ky eshte nga Torino si Beglino. Por ndryshe nga Beglino, Alessandro koncentrohet ne histori. Koha e tij e punes konsumohet neper bibloteka arkive, dhe konferenca.
Jam i sigurte qe do ti ngjitesh pas. ?Shpjegimet e tij jane iluminante.?
 
Top