Kallamarë të mbushur

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Për 6 persona:
- 6 kallamarë
- 4 kokrra qepë mesatare
- l/4 gotë vaj
- l filxhan çaji oriz
- 5 domate ose
- 2 lugë kafeje salcë
- l lugë majdanoz
- kripë e piper

Përgatitja:
Te kallamarët nxirret vetëm një kërc shumë i hollë që e kanë në sy. Pastaj lahen mirë, u shkëputen këmbët duke hapur në këtë mënyrë qeskat të cilat do të mbushen më vonë dhe vihen për një kohë në një pjatë.

Skuqet qepa me gjysmën e sasisë së vajit deri sa të marrë ngjyrën e kuqërremtë duke e trazuar vazhdimisht. Pastaj hidhet orizi me qepën.

Shtohen këmbët e kallamarëve të prera në copa të vogla, pastaj domatet e qëruara e të prera, majdanozi i grirë hollë, kripa e piperi dhe pak ujë.

Kur orizi të thithë gjithë lëngun (të mos ziejë plotësisht), hiqet ena nga zjarri dhe mbasi të ftohet, mbushen me radhë qeskat e kallamarëve dhe vendosen në një tavë.

U hidhet përsipër vaji që mbeti, ujë i nxehtë sa të mbulohen pak dhe futet në furrë mesatare 20-25 minuta që të piqen.

Kallamarët gatuhen të fërguar, jahni me pilaf etj

stuffed%20calamari.jpg
 

Konkursi Letërsisë

  • 1-Nje veshtrim, nje dashuri.

    Votat: 5 21.7%
  • 2-Agim shpërthyes

    Votat: 2 8.7%
  • 3-Për të voglën

    Votat: 1 4.3%
  • 4-Qiriu pa fjalë

    Votat: 4 17.4%
  • 5-Për të satën herë ….

    Votat: 2 8.7%
  • 6-Tik tak.

    Votat: 3 13.0%
  • 7-Nuk je më vetëm.

    Votat: 6 26.1%
Back
Top