Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Kallamarë të mbushur

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Për 6 persona:
- 6 kallamarë
- 4 kokrra qepë mesatare
- l/4 gotë vaj
- l filxhan çaji oriz
- 5 domate ose
- 2 lugë kafeje salcë
- l lugë majdanoz
- kripë e piper

Përgatitja:
Te kallamarët nxirret vetëm një kërc shumë i hollë që e kanë në sy. Pastaj lahen mirë, u shkëputen këmbët duke hapur në këtë mënyrë qeskat të cilat do të mbushen më vonë dhe vihen për një kohë në një pjatë.

Skuqet qepa me gjysmën e sasisë së vajit deri sa të marrë ngjyrën e kuqërremtë duke e trazuar vazhdimisht. Pastaj hidhet orizi me qepën.

Shtohen këmbët e kallamarëve të prera në copa të vogla, pastaj domatet e qëruara e të prera, majdanozi i grirë hollë, kripa e piperi dhe pak ujë.

Kur orizi të thithë gjithë lëngun (të mos ziejë plotësisht), hiqet ena nga zjarri dhe mbasi të ftohet, mbushen me radhë qeskat e kallamarëve dhe vendosen në një tavë.

U hidhet përsipër vaji që mbeti, ujë i nxehtë sa të mbulohen pak dhe futet në furrë mesatare 20-25 minuta që të piqen.

Kallamarët gatuhen të fërguar, jahni me pilaf etj

stuffed%20calamari.jpg
 

Konkursi Letërsisë

  • Gëzuar ditëlindjen dashuri

    Votat: 4 23.5%
  • Fjalë drite nga babagjyshi

    Votat: 9 52.9%
  • Diku.. Aty ...

    Votat: 8 47.1%
Back
Top