Kalash, Pamiri, dhe fiset Burusho kanë rrënjët shqipe

Love

βeℓℓe â๓e
Ky është një dokumentar i shkurtër rreth Hunza luginën dhe fiset periferike (Kalash, Pamiri, Burusho) që janë pasardhësit e ushtrisë së Aleksandrit të Madh, njerëzit e lashtë maqedonas nga Iliri, Ballkanit.
Maqedonasit e lashtë ishin një fis ilir, dhe nuk ka asnjë dyshim se Aleksandri i Madh ishte ilir, dhe për shkak se faktet dhe studimet, ai natyrisht që nuk ishte grek.
Në këtë dokumentar ju mund të shihni fakte të ndryshme që lidhin Kalash, Pamiri, dhe Burusho me ilirët (maqedonasit e lashtë), ose në ditët e sotme shqiptarët, pasardhësit e ilirëve në Ballkan.
Kalash, Pamiri, dhe fiset Burusho kanë rrënjët shqipe (ilire - maqedonase lashtë).

Video nga Endrit Kadriu


 
Redaktimi i fundit:
Top