Ju lutem me ndihmoni!

Royal

Anëtar i ri
Kerkoj nese dikush ka ndonje punim seminarik, apo ndonje ese te cfardolloji per bashkimin europian, per institucionet, te drejten etj etj ,

Do te ishte mire te ishin reth ketyre temave:

1.Institucionet e UE-së. Parlamenti Evropjan-përbërja, funksionet dhe raportet me institucionet tjera të UE-së dhe parlamentet e shteteve anëtare. Komisioni Evropjan-përbërja dhe funksionet. Këshilli i Ministrave-struktura, funksionet dhe organizimi.

2.Institucionet e UE-së. Gjykata Evropjane-përbërja, funksioni dhe zbatimi i vendimeve në shtetet anëtare. Institucionet financiare të UE-së. Këshillat, agjencitë dhe trupat tjera të UE-së.

3.Sistemi i mbrojtjes i së dretës së UE-së. Vështrim mbi procedurat dhe raportet me gjykatat nacionale të shteteve anëtare. Simulim i rastit

4.Tregu i brendshëm i UE-së. Karakteristikat juridike. Parimet e lëvizjes së lirë të individëve, mallrave, kapitalit dhe shërbimeve. Lehtësimet dhe kufizimet.

5.Politika e përbashkët e jashtme dhe e mbrojtjes

6.Bashkimi ekonomik dhe monetar. Fazat e ndërtimit të sistemit unik monetar. Aplikimi dhe perceptimi i këtij sistemi

7.Integrimet subregjionale të Evropës. Shoqata Evropiane e Tregtisë së Lirë – EFTA. Marrëveshja mbi tregtinë e lirë e vendeve të Evropës Qendrore – CEFTA.
Cdo gje sado e vogel qe te jete, qe prek ndonje ceshtje nga keto teme, do te lutesha qe ti postoni.
Flm

respekte
 

braziljania

Anëtar i Nderuar
keto i ke tek nenforumi i ekonomise.
jane tema te hapura nga briciolo.
 
Redaktimi i fundit:
Top