Janullatos out of Albania Now!

Bilderberg

Anëtar i ri
Janullatos out of Albania Now!


[ame=http://au.youtube.com/watch?v=yDhOtDo-D8A]YouTube - Janullatos out of Albania Now![/ame]


Yanullatos & CO are bonethiefs ! He should leave Albania "YESTERDAY", it's not his homeland and he is not loving Albania more then Greece. He can't hide any more his "vorioepir" ideas and should leave

It means a lot, it means people didn't want him, nor their purpose.

"Janullatos: Out of Albania"

"We want our Albanian Archbishop, out greek Janullatos from Albania."

"In Noli's Albanian orthodox Church must be only in albanian language"

"Albanians wake up from greek's propaganda"

The Orthodox Church of Elbasan ST. Maria is so much againts Janullatos and his ambicious ideas
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Janullatos, KOASH and Anti-Albanian Policy !! part-1

[ame=http://au.youtube.com/watch?v=08NKd5-9Gv4]YouTube - Janullatos, KOASH and Anti-Albanian Policy !! part-1[/ame]


Materjali që po postojmë i përket letër-shkëmbimit midis Kishës Orthodokse "Autoqefale" Shqiptare e uzurpuar nga anti-shqiptari grek Janullatos dhe zotit Andrea Kola i cili na kerkoi publikimin e këtij materjali. Meqense kisha orthodokse shqiptare nuk iu përgjigj letres se dyte te z. Kola, atehere ai vendosi ta dergoj kete letershkembim neper media e ta bej publike!

Shqiptarët tashmë e kanë të qartë se greku Janullatos, nuk ia do të mirën as Kishës "Autoqefale" Orthodokse Shqiptare, e as popullit Shqiptar.
Ky antishqiptar i përbetuar duhet të largohet sa më parë!!
Zgjedhja e largimit te tij nuk mund ti lihet vetem besimtareve orthodokse shqiptare për vete faktin se Janullatos nuk është zgjedhur ne krye te kishes nga besimtaret, por nga politika Anti-Shqiptare e politikaneve tanë.
Paturpesisht Janullatos po kërkon edhe nënshtetësi shqiptare! Do të ishte fyerje për të gjithë shqiptarët dhe e pafalshme nëse Shteti Shqiptar i jep nje Anti-Shqiptari të përbetuar nënshtetësi shqiptare !!!
Pse Anastasios Janullatos në Greqi citohet, respektohet e nderohet nga të gjitha organizatat kriminale "vorio epirote" ENVI, SFEVA, MAVI etj ???
Nuk është normale që në Greqi, Janullatosi të marrë pjesë në mbledhje të organizatave "vorio epiriote" dhe të quhet "mbrojtës i helenizmit grek në Shqipëri" nga eksonentet e ketyre organizatave kriminale !
Gjithashtu ajo që duhet diskutuar është fakti se si ka mundësi që organizata terroriste dhe kriminale si ato të "vorio epirit", flasin e shkruajnë mjaft mirë për Janullatosin e mjaft keq për shqiptarët !!

Nuk duhet të harrojmë se Janullatos vjen nga vendi që i ka marrë Shqipërisë اamërinë, nga vendi që ka djegur jugun e Shqipërisë nga vendi që i ka shpallur luftë Shqipërisë që prej vitit 1940 !!
Nëse do të gruponim drejtimet e punës se Janullatosit sot në Shqipëri më kryesoret do të ishin:

1- Ngritja e një strukture kishtare që t`i përgjigjet interesave të Greqisë.

2- Theksimi se të gjithë ortodoksët e Shqipërisë janë grekë ose kriptogrekë.

3- Përdorja e greqishtes në ceremonitë fetare.

4- Marrja e financimeve edhe nga organizatat "vorio epirote" për të ndërtuar kisha sipas një stili grek.

5- Reklamimi si "shenjtorë" i tipave të tillë si Kozma Etoliani, që kanë punuar kundër gjuhës shqipe.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Janullatos, KOASH and Anti-Albanian Policy !! part-2


[ame=http://au.youtube.com/watch?v=jbHp21c-p1A&watch_response]YouTube - Janullatos, KOASH and Anti-Albanian Policy !! part-2[/ame]





Po të shikoni faqen e kishës ortodokse në rrjet, midis gjuhës shqipe të detyruar dhe asaj anglishte, do të vini re dhe gjuhën greke!

Këtu mund ta verifikoni personalisht: index

Verifikuam nëse ishte e vërtetë që gjuha greke ishte më e përdorura në kishat ortodokse në botë dhe kontrolluam në faqet e tyre të internetit.
Por ne këto faqe nuk kishte asnje gjurmë të gjuhës greke, siç pretendojnë këta bukuroshët greko-fil të kishes shqiptare!
Kisha Bullgare është shpallur Autoqefale më 927 të erës sonë, por për liturgjine ka perdorur gjuhën e saj sllavo-bullgare që ne vitin 893 të eres sonë me ardhjen ne Bullgari të dy vellezërve prifterinj, Cyril dhe Methodius, nga Thesaloniku !
Lista e disa Organizatave kriminale anti-shqiptare të "vorio-epirit":
SFEVA- (Sintoniksi Fititiki Enosi Vorioepiritiko Agona- Komiteti Koordinues Studentor i Luftës për Vorio-Epirin),
ENVI- (Efnikis Neollaias Vorio Ipiras = Bashkimi i Rinisë Vorio- Epirote),
MAVI - (Apeleferetiko Metopo Vorio Ipiro që do të thotë Fronti për اlirimin e Vorio Epirit),
POAKA- (Organzata Panepirote e Amerikës, QEVA- (Komiteti Qendror i Luftës Vorio-Epirote),
PA-SI-VA-(Paneliniu Sindezmu Vorioepiritiko Agonas- Konfederata Panhelenike e Luftës Vorio-Epirote),
PEOF- (Organizata e Studenteve të Selanikut)në varësi të universitetit shteteror (pra vet shtetit grek),
IYAPOE -(Instituti i Pritjes dhe Rikthimit të Homogjenëve Grekë),
IYVE- (Instituti i Kërkimeve "Vorio-Epirote").
 

orakulli

Anëtar i Respektuar
Dy zgjidhje ka.O gjithe shqiptaret jashte nga shqiperia o janullatosi.Ne duhet te zgjedhim midis dy opzioneve qe kemi.
 

Bilderberg

Anëtar i ri
Dy zgjidhje ka.O gjithe shqiptaret jashte nga shqiperia o janullatosi.Ne duhet te zgjedhim midis dy opzioneve qe kemi.

Ajo po ndodh!
Gjith shqiptaret i gjen jashte,nderkohe qe homoseksuali Janullatos ka 18 vjet qe po rri ne Shqiperi!!!
 

_King_Arthur_

Mbret i Elbasanit
kjo eshte cmenduri , ne rradhe te pare ky eshte grek nuk ka as pasaporte shqiptare per te qene ne krye te kishes , ne kemi njerez te tjere plot per ta zevendesuar kete homo qe dita dites po shkaterron shqiperine bashke me Bollanon dhe Dulen e PBDNJ . keta te tre duhe pushkatuar .
 

_King_Arthur_

Mbret i Elbasanit
Janullatos refuzon camet, ne pershpirtje vetem tre komunitete

Muhedini: Ortodoksët ta bëjnë lutjes sipas riteve të tyre, ftesën ua ka bërë komuniteti çam, jo partia Kisha Ortodokse e ka cilësuar si jo Kanonike dhe politike, ftesën për të bërë një lutje për shpirtrat e çamëve të vrarë nga gjenocidi
Kreu i Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë, Anastas Janullatos, ka refuzuar të marrë pjesë në "Lutjen Ndërfetare", që u është kërkuar komuniteteve fetare në Shqipëri, nga ana e komunitetit çam, për të përkujtuar në këtë mënyrë të rënët gjatë gjenocidit grek 63 vjet më parë. Në një njoftim për shtyp, ata bënë të ditur se nuk do ta pranonin kërkesën dhe se nuk do të ishin përkrah tre komuniteteve të tjera, duke sqaruar se një lutje fetare nuk lejohej nga Kanonet e Shenjta, se "nuk donin të përfshiheshin në çështje politike dhe se nuk mund ta bënin këtë me porosi partish apo urdhra deputetësh" .
Ndërkohë kryetari i PDI (partia Për Drejtësi dhe Integrim), e cila merr pjesë në këtë aktivitet si përfaqësuese e komunitetit çam, Tahir Muhedini duke reaguar për deklaratën tha për "Shekullin", se Kisha Ortodokse është e lutur ta bëjë këtë lutje sipas rregullave të saj edhe pa qenë e pranishme në "Lutjen Ndërfetare", ku do të marrin pjesë krerë të Komunitetit Mysliman, atij Katolik dhe atij Bektashi. Po sipas tij duket se kisha është keqkuptuar pasi thirrja nuk ka qenë politike dhe nuk është bërë nga partia që ai drejton, por nga komuniteti çam dhe të afërmit e viktimave të gjenocidit.
Njoftimi
Duke e cilësuar si thirrje politike kërkesën për lutje, Sinodi i Shenjtë i Kishës Ortodokse, deklaronte se edhe më parë kishte njoftuar PDI, se nuk do të merrte pjesë në këtë aktivitet pasi nuk donte të përzihej në lëvizje politike. "Në takimin që përfaqësuesi ynë i autorizuar pati me kryesinë e PDI-së sqaruam se Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë nuk merr pjesë në veprimtaritë e partive politike, sikundër edhe më parë ia kemi bërë të qartë me shkrim kësaj partie", thuhet në njoftimin për shtyp. Ndërsa shtohet se është parim bazë i Kishës të mos përzihet, direkt ose indirekt, në çështje politike të brendshme ose të jashtme. Nga ana tjetër duket se pengesa nuk ka qenë vetëm kjo, pasi Kisha Ortodokse, përndryshe nga simotra e saj Katolike, thotë që e ka të ndaluar të marrë pjesë në "Lutje Ndërfetare". "Në mënyrë të posaçme "lutjet ndërfetare" janë të ndaluara prej Kanoneve të Shenjta të Kishës Ortodokse. Për këtë arsye gjatë viteve Kisha jonë nuk ka marrë pjesë në asnjë "lutje" ose "meshë" "ndërfetare", thuhet në njoftimin për shtyp, duke theksuar se përshpirtjet bëhen sipas rregullave të kishës dhe "jo me porosi partish apo urdhra politikanësh nga Kuvendi".Kisha Ortodokse i ka shtuar njoftimit edhe një thirrje ku thuhet që feja nuk duhet të "implikohet tërthor apo drejtpërdrejt në lojëra politike".
Reagimi
Kryetari i PDI Tahir Muhedini tha se ishte vënë në dijeni të reagimit të Kishës Ortodokse, dhe deklaroi se ai publikisht i kërkonte kishës ta kryente përshpirtjen sipas rregullave të saj, por nga ana tjetër sqaroi se as këtë thirrje as ato të mëparshmet, nuk ishin bërë në emër të partisë politike që ai drejton. "Thirrja është bërë në emër të komunitetit çam dhe jo në emër të PDI, ndërsa aktiviteti nuk është politik", tha Muhedini. Sipas tij ceremonia do të vazhdojë edhe pa pjesëmarrjen e kreut të kishës Ortodokse shqiptare Anastas Janullatos, ndërsa ka theksoi se në emër të komunitetit çam në të cilin ai bën pjesë "I kërkoj zotit Janullatos, që kisha Ortodokse ta bëjë këtë përshpirtje sipas rregullave të saj, pa qenë e detyruar të marrë pjesë në lutjen ndërfetare. Ndërkohë mësohet se krerëte tre komunitet e tjera fetare, do të jenë të .
 
Top