Hyperboreanët, nje popull misterioz.

Lauri

Anunnak
Hyperboreanët ishin një popull legjendar që besohej se jetonin "përtej erës së veriut", në skaj të botës, në tokën e rrezeve të pathyeshme. Këtu ata shijojnë lumturi të përhershme dhe të përkryer. Apoloni e kalon dimrin në mesin e Hyperboreanëve, gjithashtu edhe Herakliu dhe Perseu e vizituan këtë popull.

hiperbore1_zpsbwpnjer9.jpg

Emri shpjegohet lehtë përmes shqipes: BOREU me të cilin quhej veriu, rrjedh nga fjala BORث. HYPER do të thotë përmbi apo matanë, e ngjashme me fjalën shqipe HIP, HYP.
Abarisi ishte një prift i Apolonit, që erdhi nga tokat e Skythëve (fis pellazg në atë kohë), në Heladë, për të larguar murtajën që kishte rënë. Ai erdhi duke fluturuar me ndihmën e Apolonit. Ky i dha priftit një shigjetë të artë me të cilën shëronte sëmundjet, bënte profeci, e bënte priftin të padukshëm dhe përmes saj fluturonte nëpër qiell. Abarisi më vonë ia dha shigjetën Pitagorës. Abarisin e përmendin Herodoti dhe Pindari me mbiemrin "Hyperborean"
Nepermjet keti libri ata jetonin ne Iliri The Hyperboreans on JSTOR
/Vargmal
hiperbore2_zpssl0cq9lf.jpg
 

Marla

¯\_(ツ)_/¯
Themelues
Titulli: Hyperboreanët, nje popull misterioz.

Boreas nje nga ererat e veriut vetem ket kam pas ditur. Interesant keto info por 1 pyetje kisha une. Nese kanr prejardhje nga iliria pse nuk i njef bota keto fakte?
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Hyperboreanët, nje popull misterioz.

Koha e arte ose koha Perendive, quhet perjudha e keti populli i cili perjetonte driten e perhershme.
A do kene lidhje te perbashket me kulturat sumere, babiloneze, greke, egjypt..?
Cfare donin te trashigonin brezave te ardhshme nepermjet skluturave e vizatimeve, me qenjet te ngjashme me njerez e me krahe fluturimi?
Mos valle jane Ata qe Enoch(brezi i 7' pas Adamit) shkruan per femijet e Perendise qe rane e u bashkuan me femrat e tokes?

anu17_zps9agcvzoe.png

carri3_zpss7jqpzaq.jpg

anunakianie6_zpseecc60a2.jpg
 

Attachments

 • anunakianie6_zpseecc60a2.jpg
  anunakianie6_zpseecc60a2.jpg
  62.8 KB · Shikime: 0
 • carri3_zpss7jqpzaq.jpg
  carri3_zpss7jqpzaq.jpg
  24.6 KB · Shikime: 0
 • anu17_zps9agcvzoe.png
  anu17_zps9agcvzoe.png
  1.4 MB · Shikime: 0
 • anunakianie6_zpseecc60a2.jpg
  anunakianie6_zpseecc60a2.jpg
  62.8 KB · Shikime: 0
 • carri3_zpss7jqpzaq.jpg
  carri3_zpss7jqpzaq.jpg
  24.6 KB · Shikime: 0
 • anu17_zps9agcvzoe.png
  anu17_zps9agcvzoe.png
  1.4 MB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Hyperboreanët, nje popull misterioz.

Boreas nje nga ererat e veriut vetem ket kam pas ditur. Interesant keto info por 1 pyetje kisha une. Nese kanr prejardhje nga iliria pse nuk i njef bota keto fakte?

Nga Hiperboreanet mund te vijne Pallazget ndoshta, dhe nga Pallazget Iliret.
Hyperboreanet e origjines duhet ti perkasin nje perjudhes Atlandes. Dicka e thote edhe Thot qe vjen nga nje vendt tjeter nga veriu. Pllakat e Smeraldta
 

Lauri

Anunnak
@Monique Nuk janë argumente të lehta të kapen me pak lexime, duhet kohë e pasion tu rrish pas :)
 

Monique

With or Without u
Staf në FV.AL
Adm
Po jane kaq shume info te shperndara dhe te shkruara me shume pikepyetje
pra ti di cpo shkruan, por ben enigmatorin....une dua te me tregoj dikush qe eshte i hapur per te me thene gjithcka dhe pyetjeve te mia, qofshin edhe idiote ti japi nje pergjigje pa u bezdisur
 

Lauri

Anunnak
"unë nuk kam asgjë tu mësoj, thonte socrati, vetëm po ju ftoj të reflektoni."
Askush nuk t'a tregon të vërtetën. E kategoria ime nuk ka përgjigje pikëpyetjeve se nuk kam një të vertetë..:)
Po bëj vetëm punën e socratit 😄... reflektoni..! spese është, e shkruar.👌
 
Top