Gratë duhet të dalin të paktën dy herë në javë me shoqërinë për të qenë mirë

Të dalësh me shoqërinë të paktën dy herë në javë bën shumë mirë për shëndetin e një gruaje, konfirmoi Robin Dunbar, psikolog i hulumtimit në fushën sociale dhe të zhvillimit të Departamentit të Neuroshkencës në Universitetin e Oxfordit.
Sipas tij, shëndeti i grave përmirësohet nëpërmjet bashkëjetesës së rregullt me grupin e miqve.

Kur takon një grup shokësh, është pothuajse e natyrshme që ata të ndajnë përvojat e tyre së bashku dhe të japin aq shumë për të liruar endorfinat e nevojshme që shkaktojnë mirëqenien dhe lumturinë. Megjithatë, ky hulumtues tha se kjo ndodh kur bëhet fjalë për një grup deri në pesë miq, pasi është treguar se kur bëhet fjalë për një grup më të madh, nuk ka gjasa të ketë situata qesharake që shkaktojnë mirëqenie dhe lumturi.

Një nga arsyet pse ai rekomandon që femrat të dalin të paktën dy herë në javë me shoqërinë e tyre është të heqin dorë nga stresi dhe të lënë mënjanë punët e përditshme, paragjykimet dhe presionin e punës që ndikojnë në shëndetin fizik dhe emocional.

Pra siç dihet, një dalje nga rutina ndihmon për t’u larguar nga depresioni.
Burimi / Revista Psikologjia
 
Betohem para te gjitheve qe i kam thene dhe i them gjithmone-
Dil me shoqet, me motrat, dil sa here te duash....
Nuk del😔
Do i tregoj kete artikullin💪
 
Te jesh i rrethuar me shoqeri eshte gjithmone nje terapi me vete. Jo domosdoshmerisht te takohesh 2-3 here. Mjafton dhe te flasesh me ta sa per te shkarkuar energjite negative! 😄
 
Te jesh i rrethuar me shoqeri eshte gjithmone nje terapi me vete. Jo domosdoshmerisht te takohesh 2-3 here. Mjafton dhe te flasesh me ta sa per te shkarkuar energjite negative! 😄
E terheq kete qe thash.

Une nuk shkarkoj energji negative. Mua mka zene halli ku te coj energjine pozitive thuaaaaj! :rolleyes:
Mjere kush e ka kismet :p
 
Top