Gjermania në krizë energjetike, Berlini fik dritat për të kursyer

legjenda

Tetova

Gjermania në krizë energjetike, Berlini fik dritat për të kursyer

Publikuar 22:31 15 Gusht, 2022

200 ndërtesa në Berlin fikën dritat të dielën, një akt që tregon se duhet marrë seriozisht kursimi i energjisë elektrike.
lg.php

lg.php

Që nga fundi i korrikut, gjashtë institucione nuk i ndezin më dritat sipas administratës mjedisore të Senatit. Shtëpia e Operës Shtetërore dhe Bashkia e Berlinit janë ende të ndezura aktualisht, por së shpejti edhe ato do ti fikin dritat.
Punonjësit e një kompanie elektrike do të fikin çdo ditë nga 120 prozhektorë tek ndërtesat, por nuk do t’i çmontojnë.
Berlinit sigurisht që nuk do të kursejë para në fillim me këtë lëvizje, por sipas administratës së Senatit, kostot e kësaj fikjeje janë të ngjashme me kostot vjetore të energjisë elektrike prej 40,000 euro.
Prandaj, në një periudhë kohore afatshkurtër ly është “efekti më domethënës i kursimit të energjisë që është vendimtar për masën, jo efektiviteti i pastër i kostos”.
“Në funksion të luftës kundër Ukrainës dhe kërcënimeve të Rusisë ndaj politikës energjetike, është e rëndësishme që ne ta përdorim energjinë tonë me sa më shumë kujdes që të jetë e mundur”, tha senatorja për mjedisin Bettina Jarasch.
Kjo vlen edhe për autoritetet publike në veçanti. Në këtë situatë, fikja e dritave është “përfundimisht e justifikueshme, për të dhënë një kontribut të https://www.tetovasot.com/
 
Eh medet per Evropen.
S'diti kurre te jete e pjekur dhe individualiste ne politikat e saj te shendetshme.
Kur shkojne si delet pas interesave te SHBA-se, dhe njekosisht aty ku kane varsite baze tek gazi Rus vendosin embargo
Ec merri vesh!
Mjer populli Evropian qe i pagun kusuret e nje politike te mykur tashme Evropiane.
 
Shenjat dhe simptomat të tilla përcjellin mesazhe më të thella sa duken në sipërfaqe 🤔
Ju kujtohet kjo skenë?
Nuk është dokushdo ky me çorape të grisura në një xhami të Turqisë... është presidenti i bankës botërore Paul Wolfowitz🤷
Nuk kishte të holla të blinte një palë çorape 🤔😁
afp96735480202200706_big.jpg
Për mua jemi përballë një krize globale 🙃
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 6 26.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 8 34.8%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 13.0%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 4.3%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 8.7%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 13.0%
Back
Top