Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Gatimi shqiptar, vecanërisht Tava e Kosit vlerësohet nga “Saveur”

Love

βeℓℓe â๓e
Revista online "Saveur" e specializuar per kuzhinen autentike ka publikuar se fundmi një artikull mbi traditën e gatimit dhe gastronominë e Shqipërisë.

76382.jpg


Artikulli në formën e një reportazhi tregon se Shqipëria megjithë situatat politike dhe të shkuarën e trazuar është përpjekur gjithnjë të ruaje një traditë të pasur gatimi me ushqime të veçanta e tepër të shijshme.

Sipas revistës gatimi shqiptar është i përbërë nga receta misterioze shpesh të ndikuara nga kuzhina e vendeve fqinje apo ajo turke megjithatë të prekura nga një freksi e ushqimeve , një shije pikante delikate dhe spontanitet i amvisave.

Pavarësisht specialiteteve në zona, më e preferuara, cilëson revista, është Tava e Kosit. Një pjatë e thjeshtë ku përbërja kryesore është kosi, veza dhe mishi i qengjit.
Duke shpjeguar gatimin e një tave kosi, revista thekson gjithashtu se qingjat i gjen lehtë në Shqipëri, në stane dhe po kështu dhe kosin, që ëhstë prodhim vendas dhe tepër i përdorur nga shqiptarët.
ballkanweb


76384.jpg
 
Titulli: Gatimi shqiptar, vecanërisht Tava e Kosit vlerësohet nga “Saveur”

Duhet te vendosnin dhe origjinen e ketij specialiteti qe eshte nje specialitet i qytetit te Elbasanit. Bravo Shqiperia.
 

Konkursi Letërsisë

  • Gëzuar ditëlindjen dashuri

    Votat: 4 23.5%
  • Fjalë drite nga babagjyshi

    Votat: 9 52.9%
  • Diku.. Aty ...

    Votat: 8 47.1%
Back
Top