Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Galateu ne Tavoline

Ketu mund te gjeni te gjitha informacionet per sa i perket "Sjelljes se Mire" ne te ngrene!
 
Uji

Uji i gazuar apo natyral, ne kane apo ne shishe nuk duhet te mugoje kurre ne tavoline.

Ai nuk duhet ngaterruar me veren, e cila duhet te zgidhet me mjeshteri nga e zonja e shtepise!
 
Hudhra

Dozat e ketij bari aromatik duhen kufizuar ne mase ne mbremjet e rendesishme, pasi aroma e tij e forte mund te shkaktoje ere jo te kendshme!
Nese perdoret ne doza te vogla, ai mund te shoqerohet me pas nga nje karamele me mente e cila ndihmon ne eliminimin e eres.
 
Agrumet

Agrumet mbahen me doren e majte dhe qerrohen me thiken ne doren e djathte duke hequr fillimisht majat dhe me pas duke e ndare lekuren e tyre ne disa pjese ne menyre vertikale!

Per te qene me te sofistikuar merrni nje thike dhe nje pirun dhe ndajini agrumet ne 8 pjese ashtu sic jane dhe me pas hiqini lekuren me ndihmen e thikes.
 
Antipastat

Antipastat duhen nxjerre ne kete renditje:

Sallamrat, zarzavatet dhe peshku ne fund (nese ka)!

Antipastat haen me ndihmen e pirunit dhe duke perdorur thiken vetem si mbeshtetese (jo per te prere gjerat pra); perdorimi i thikes eshte i nevojshem vetem nese ka peshk!


Antipastat e detit shoqerohen me vere te bardhe te thate (jo te gazuar)
Antipastat e malit dhe zarzavatet shoqerohen me vere Rose ose te Kuqe (edhe keto jo te gazuara).
 
Aperitivi

Aperitivi duhet te serviret vazhdimisht pa pritur prezencen e te gjithe te ftuarve!

Ai ndihmon ne hapjen e oreksit dhe duhet pire 30 min para ngrenies.
 
Shtrimi i tavolines

Drekat dhe Darkat e rendesishme kerkojne:

- Nenpjate (e cila nuk duhet e hiqet deri ne fund te ngrenies) pjate te sheshte, pjate te thelle;

- Ne te djathte te pjatave duhen vene thika (me prehesen ne drejtim te pjates) dhe luga;

- Ne te majte te pjates duhen vene 1 ose 2 pirunj (varet nga menu-ja) dhe peceta.

- Siper pjates duhen vene luget (me bishtin nga e djathta) per embelsiren.

Mbi sendet ne te djathte duhen vendosur gotat (maksimumi 4) ne kete renditje duke u nisur nga e majta: gote uji (e madhe), gote vere te kuqe (e mesme), gote vere te bardhe; mbi luget e embelsires mund te vesh nje gote Champagne.

Mbi sendet ne te majte duhet vene pjata per buken dhe mbas gotes se Champagnes duhet vene emri i personit qe do ulet.


I pari qe duhet te hape peceten eshte personi ne rangun me te larte nder te tjere: me i vjetri, me i larti ne pozite etj.
Nese personat jane te gjithe te te njejtit nivel, ata duhet te hapin pecetat ne te njejten kohe.
 
Violush une i kam lexuar gjithe ato here rregullat e galateut por serish si mbaj mend te gjitha.:D :D
 

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back