Foto historike

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Foto historike

395144_444307728961113_2100194068_n.jpg

Kjo është një foto e rrallë e "Urës Drunit" në Shijak më 1902
 

cent

...Lontano
Titulli: Foto historike

Ura E Gorices BERAT
970397_10151715561365549_1138857629_n.jpg

*
qnlp9h.jpg

Berati, 1917
970754_10151715520890549_345073373_n.jpg

Berat - Lagjia Murat اelepia
1016752_10151713992630549_1241723653_n.jpg

Berati i Viteve '80
947232_10151713996255549_1891058163_n.jpg
 

Attachments

 • qnlp9h.jpg
  qnlp9h.jpg
  15.3 KB · Shikime: 0
Redaktimi i fundit:

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Foto historike

971700_551561688235716_371823496_n.jpg


Kjo është Janina e vitit 1813 vizatuar nga Charles Cockerell, i cili e quan këtë vend Epiri Shqiptarë.
Shihen qarte valltarët shqiptarë në këtë pikturë të vjetër prej 2 shekujsh...

546833_551560131569205_1055382313_n.jpg


Shtëpia e Nikol Argjirit në Janinë, Epir. Vizatim i vitit 1813 nga Charles Cockerell.
Fakt i pashmangshëm që gjithë të huajt këtë pjesë të botës e njihnin si Epiri Shqiptarë.
 

cent

...Lontano
Titulli: Foto historike

Ura E Gorices (Berat)
480905_10151621640130549_335679387_n.jpg


Berati,Vitet '30
541865_10151388810200549_1869073575_n.jpg
 

KissShpirtoo

Anëtar Aktiv
Titulli: Foto historike

Rradio Shkodra
239651065_c558f17735_b.jpg
 

Attachments

 • 239651065_c558f17735_b.jpg
  239651065_c558f17735_b.jpg
  146.3 KB · Shikime: 0

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Foto historike

Dasem ne Veleshtë (Strugë), 1962

10072_601775599834022_288673587_n.jpg


539783_602594479752134_948307439_n.jpg

Veleshtë (Strugë), 1962
Burrat shkarkojnë pajën e nuses.

21008_602591503085765_1346674195_n.jpg541772_602585029753079_2016760903_n.jpg


529391_602582549753327_1286804418_n.jpg


544741_602580586420190_611973442_n.jpg


549574_593146467363602_2070180012_n.jpg

Strugë, tregu i mbizotëruar nga shqiptarët me Plisat dhe Tirqet e tyre kombëtare pavarësisht ditës së ngrohtë verore. Shesin shtëllunga leshi. Qershor 1954.

68581_592091057469143_23520660_n.jpg

Strugë, Qershor 1954
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Foto historike

Ferizaji i Vjeter

47505259.jpg


Koha e ndertimit te hekurudhes me 1894

Ferizaj_1894.jpg
 

Attachments

 • Ferizaj_1894.jpg
  Ferizaj_1894.jpg
  43.5 KB · Shikime: 0

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Foto historike

533886_593318347346414_1182046976_n.jpg

Ohër, 21 shtator 1848, Edward Lear

164675_602408393104076_1570137178_n.jpg

Shkodër, 4 tetor 1848, Edward Lear

537068_601878113157104_98720655_n.jpg

Himarë, 25 tetor 1848, Edward Lear
 

PiNkY

Anëtar i Nderuar
Titulli: Foto historike

vloretregu.jpg


vlorekonsullataitaliane.jpg


Shkip_21.jpg

P000127420screen.jpg

Eksodi2.jpg
 

Attachments

 • Eksodi2.jpg
  Eksodi2.jpg
  40.4 KB · Shikime: 0
 • P000127420screen.jpg
  P000127420screen.jpg
  34.3 KB · Shikime: 0
 • Shkip_21.jpg
  Shkip_21.jpg
  123.9 KB · Shikime: 0

Love

βeℓℓe â๓e
Titulli: Foto historike

Isa Boletini me trimat dhe trimshorët e Dardanisë, në njëvjetorin e Ngritjes së Flamurit në Vlorë.

[Kel Marubi, 1913]


480028_649135391764709_28856951_n.jpg
 

Sweetie

Anëtar i Respektuar
Titulli: Foto historike

150423_594011743943741_1068258127_n.jpg

Shqiperi, Festa e pemëve, 1939


539779_564475986897317_1738692181_n.jpg

Përvjetori i 25-të i Pavarësisë
28 nëntor 1937, Tiranë


527208_591939574150958_926123588_n.jpg

Vau i Shkumbinit, 1924
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Tirane, ndertimi i selise se "Opera Dopolavoro" shqiptare, sot Akademia e Arteve.

x1_zps750f1ab6.jpg

Zyra oficerash, sot selia e kryeministrise.

x4_zpse79421b0.jpg


Tirane, Rruga Gjeneral Tellini.(Gjeneral Telini, oficeri italian nga Firence-Itali, vrare nga greket ne vendosjen e kufijve shqiptare ne jug lindje)

x6_zps8a3ae357.jpg


Bonifikimi i kenetes se Durresit.

x2_zps4717cf39.jpg

Gjate ndertimit te ujesjellesit te Durresit.

x3_zps5f642cc0.jpg

Sistemim i dokeve te portit te Durresit.

x5_zps2cfc5ffc.jpg
 

Attachments

 • x5_zps2cfc5ffc.jpg
  x5_zps2cfc5ffc.jpg
  67.2 KB · Shikime: 0
 • x3_zps5f642cc0.jpg
  x3_zps5f642cc0.jpg
  45.6 KB · Shikime: 0
 • x2_zps4717cf39.jpg
  x2_zps4717cf39.jpg
  47.4 KB · Shikime: 0
 • x6_zps8a3ae357.jpg
  x6_zps8a3ae357.jpg
  54 KB · Shikime: 0
 • x4_zpse79421b0.jpg
  x4_zpse79421b0.jpg
  47.6 KB · Shikime: 0
 • x1_zps750f1ab6.jpg
  x1_zps750f1ab6.jpg
  67.9 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Një luftetar shqipëtar (1887):
nga Paja Jovanovic (1859 - 1957)

fo_zps5619b8cd.jpg

Arvanitas
arvanitas_zpsa18da38d.jpg

luftetare nga veriu
luftetare_zps827d376d.png
 

Attachments

 • fo_zps5619b8cd.jpg
  fo_zps5619b8cd.jpg
  104.5 KB · Shikime: 0
 • arvanitas_zpsa18da38d.jpg
  arvanitas_zpsa18da38d.jpg
  69.5 KB · Shikime: 0
 • luftetare_zps827d376d.png
  luftetare_zps827d376d.png
  6.9 KB · Shikime: 0

cent

...Lontano
Titulli: Foto historike

Berati
1385285_10151928595385549_1258823147_n.jpg

=
Lagja Goric
994923_10151928585170549_1280305534_n.jpg

=
Berati - Quhej dikur pazari i diegur
1379346_10151928561720549_1040622060_n.jpg

=
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

''Pas bastisjes'' (1886):
nga Rudolf Otto Ritter von Ottenfeld
fo2_zps7f7d2583.jpg

''Besen burra, tre veta ken, tret i kom bo llom''
- ''Shka je ka thu kshtu Zemë?!''
(kosovarçe)

''Dice game'' (1892):
Waclaw Pawliszak (1866-1905)
fot_zpsa47b2170.png

Një shqipëtar (1888):
nga Rudolf Otto Ritter von Ottenfeld

fo5_zps4b05a93e.jpg
 

Attachments

 • fo2_zps7f7d2583.jpg
  fo2_zps7f7d2583.jpg
  127.6 KB · Shikime: 0
 • fot_zpsa47b2170.png
  fot_zpsa47b2170.png
  6.9 KB · Shikime: 0
 • fo5_zps4b05a93e.jpg
  fo5_zps4b05a93e.jpg
  158.7 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Ali Pashë Tepelena më dashnorën e tij Kira Vasiliki:
Ali Pashë Tepelena, i njohur edhe si Luani i Janinës, ishte një burrë shteti shqiptar i cili kontrollonte Rumelinë që ishte territori Evropian i Perandorisë Osmane, dhe është kryesisht i njohur për qendrimet e tij kunder perandorisë dhe për ta krijuar shtetin e parë shqiptar, i përbërë nga katër vilajetët shqipëtare; Janina, Kosova, Manastiri dhe Shkodra, dhe ky shtet ta kete Janinën si kryeqytet.
Por më këto plane apo idé ay krijoj zemërim në mesin e udhëheqësve osmanë, dhe për këtë ai u vra në Janinë në vitin 1822.


ali_zps190df1e4.jpg


The famous English poet, Lord Byron, in Albanian costume:(1835):
b Thomas Philips (1770 – 1845)

ba_zpsc98f3bef.jpg


The old Mosque, Prishtina (1913):
b. Albanopedia

prishtin_zps2e47808c.jpg
 

Attachments

 • prishtin_zps2e47808c.jpg
  prishtin_zps2e47808c.jpg
  114.5 KB · Shikime: 0
 • ba_zpsc98f3bef.jpg
  ba_zpsc98f3bef.jpg
  110.3 KB · Shikime: 0
 • ali_zps190df1e4.jpg
  ali_zps190df1e4.jpg
  157.5 KB · Shikime: 0
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Kjo fotografi (nje kend lojrash) u botua në një artikull amerikan në vitin 1931 në lidhje me Shqipërinë'''' Mbretëria e re e Evropës.

tr_zps612088be.jpg
 

Attachments

 • tr_zps612088be.jpg
  tr_zps612088be.jpg
  60.7 KB · Shikime: 0

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Fillimi i shek.19° s'kamja shqiptare

lol_zps96add863.jpg

lol2_zps6ffe3365.jpg


lol4_zps9f312ac6.jpg


lol3_zps2f54af9b.jpg
 

Attachments

 • lol_zps96add863.jpg
  lol_zps96add863.jpg
  66.2 KB · Shikime: 0
 • lol2_zps6ffe3365.jpg
  lol2_zps6ffe3365.jpg
  124.1 KB · Shikime: 0
 • lol4_zps9f312ac6.jpg
  lol4_zps9f312ac6.jpg
  92.9 KB · Shikime: 0
 • lol3_zps2f54af9b.jpg
  lol3_zps2f54af9b.jpg
  85.1 KB · Shikime: 0

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Foto historike

Dhe nje foto e Ferizajt ne ditet e para te formimit te tij. Ne foto shihet objekti i vjeter i komunes, tash biblioteka e qytetit

97911151.jpg
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Foto historike

Toleranca fetare ne Ferizaj...Xhamia dhe Kisha ne nje oborr...rast i vetem ne bote

97911201.jpg
 

Ylli-1

Etnoshqiptar
Titulli: Foto historike

Lauri, une jetoj ne nje fshat te Ferizajt dhe ta konfirmoj qe ne te dy fotografite e mesiperme eshte Ferizaj

Ja dhe deshmia me shkrim (tani xhamia ka dy minare, per dallim nga koha kur eshte bere fotografia e pare)

270_001.jpg
 

Attachments

 • 270_001.jpg
  270_001.jpg
  112.1 KB · Shikime: 0

PaTo_MiLaN

Antarë i Respektuar
Titulli: Foto historike

Shqipëri 1906, Përdorimi i rrëshekut për të kaluar lumin Drin afër Rajës.

1385764_543347675739474_507828463_n.jpg
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Titulli: Foto historike

1003714_682766865070695_168540595_n.jpg
Diku ne durres.

1185608_706922619321786_1684666268_n.jpg
Refugjatet nga Cameria afer Delvines ne cadra, 1914

1175229_700210083326373_2127835354_n.jpg


1146651_700209443326437_215000081_n.jpg


1173732_700206903326691_1944420541_n.jpg


1146512_698596810154367_1997584716_n.jpg935894_698596543487727_1597512940_n.jpg


1175142_698595060154542_481236378_n.jpg
Sami Frasheri

574460_698592803488101_646810187_n.jpg
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Titulli: Foto historike

935894_698596543487727_1597512940_n.jpg


556425_698595763487805_1748346477_n.jpg

Shoqeria ,DJELMERI,Stamboll,1912

15392_698589443488437_1725083162_n.jpg


1004890_689720041042044_1123261263_n.jpg


Refugjatët e ardhur nga Rusia, Kaukazi, Azia e Vogël në Greqi , ata u vendosën në shtëpitë e myslimanëve dhe shqiptarëve, 1923.

74999_687594214587960_1835352927_n.jpg

1003487_685376881476360_1060890850_n.jpg

Ushtaret franzes, ruse dhe shqiptar, te vllazeruar ne luften e pare Boterore 1917

969928_685345038146211_1903775499_n.jpg


229028_684638971550151_2125026144_n.jpg

Ushtarë shqiptar në Selanik 1908
999069_684638468216868_644640292_n.jpg

Refugjatët mysliman në kampe duke u larguar nga Greqia 1914

1016686_684637808216934_276377273_n.jpg

Francezët u mësojnë ushtarëve shqiptarë të Esat Toptanit armët, 1917, Selanik
1069214_682767015070680_760442259_n.jpg

Vlort 1916
1075757_682766771737371_313978834_n.jpg

Saranda 1916
1016920_682766618404053_451491218_n.jpg

Ushtaret shqiptar 1916
1016888_682766415070740_1047479548_n.jpg

Shqiptaret ne nje varke ne Greqi duke kercyer, 1903
 

cent

...Lontano
Titulli: Foto historike

Traktori i pare shqiptar, zyrtarisht me 16 tetor 1978
1450975_545068545575296_1487725105_n.jpg
 

Lauri

Anunnak
Titulli: Foto historike

Pamje nga Tirana rreth viteve 1900-es.

f4_zpsde85bf45.jpg

Ndertimi i bulevardit "Deshmoret e kombit"

f1_zpsf3163785.jpg

f2_zpsb1aa0379.jpg


f3_zpsdeb77511.jpg
 
Top