Eros & Psike đź’•

Psike mbi një shkëmb të paarritshëm, si përrallë e mbështjellë në një re ëndërre, takoi një qenie të panjohur me krahë...!
800px-Psycheabduct.jpg--“Për t'u kuptuar më mirë gjuhët tona duhet t'i përziejmë së bashku." I tha ajo.
Erosi (Perëndia e dashurisë) e keqkuptoi atë ftesë dhe me vrull u përpoq t'i afrohej Psikës tashmë në ekstazë...
--“Shumë të tjerë e tunduan interesin tim, por askush nuk mund të ishte kaq i guximshëm."..tha psike.
amore_e_psiche5.jpg--“Menjëherë pashë tek ti ujrat për të zhytur... dhe nuk kisha aspak frikë se mos më gëlltitnin”. U përgjigj Eros.
Psike edhe më e shqetësuar pranoi: “Ti je peshku i vogël që zbulon koralet e mia dhe jo përbindëshi* i premtuar në tokë.
--Ti me siguri duhet të jeshë një perëndi, sepse Afërdita, nëna ime e tërbuar dhe motrat e mia, nuk do të jenë në gjendje të vlerësojnë dhe t'a pranojnë në asnjë mënyrë këtë bukuri ë ke.
Unë nuk mund të të shfaq fytyrën time e dashur Psike, por do të jem i lumtur t'ju afrohem."
p9080797.jpg--"Kur, o i dashuri im hyjnor, të lutem? Mezi po pres të shijoj frutin tënd"
--“Bukuria jote ende nuk më meriton dhe është herët të të jap farën time. Tani për tani unë do t'ju ofroj vetëm buzët e mia. Nëpërmjet një puthjeje do të bashkoj njerëzoren dhe hyjnoren duke i dhënë gjithë shpirtin tim shpirtit tënd."
124982434_Antonio_Canova_Psych_233_et_lAmour_Louvre__2_.jpg--“Ti harron se ky shkëmb mund të jetë fatal për ne. Nuk ke frikë të rrëshqasësh në humnerë me mua?"
--“Me ty i përqafuar, nuk pres asgjë tjetër”.
--"Si do të reagojnë motrat e mia ziliqare?"
--“Ata mund të përpiqen vetëm të hakmerren të verbuara nga pasuria jonë e vërtetë rrokulliset nga shkëmbi i denjë për ne!”
--"Ku do të ishte gjithë kjo pasuri e jona?"
--“Duke puthur thesarin e brendshëm që kam për ty do të jetë në gjendje si një arkë e tejmbushur të udhëtojë deri në pafundësi."
Amore e Psiche.jpg (Maurizio Margherito "Eros dhe Psike" Antonio Canova -1787/1793 - Paris, Muzeu i Luvrit)

*Aferdita perendia e bukurisë, dhe mamaja e Eros, nga xhelozia ndaj bukurisë së psikës (si një femër toksore) dergon Eros që të gjuaj një shigjetë dashurie mbi të që të dashurohet me njeriun më të keq(një përbindësh) në tokë, me qëllim që të prishë imazhin e sajë.
Por ngjarja mori krejt drejtim tjetër, vetë Perëndia Eros ra në dashuri me vajzën toksore, Psike 💕
By Lauri anunnak 🙂👍
 
Top