Dymbedhjete Kasat

sweetzzinna

Dum spiro, spero くる
Themelues
Dymbedhjete Kasat
Dymbedhjete Kasat perfaqesojne dymbedhjete sektoret e jetes. Pika ne te cilen fillon Kasa eshte mbiquajtur Kuspide dhe gjendet ne te dymbedhjete shenjat e zodiakut.
Paraardhese, perqendruar ne shenjen, qe ne oren dhe ne vendin e lindjes, ndodhet ne drejtim te Orientit dhe konkordon me kuspiden e kases se pare, e cila eshte e bashkengjitur me trupin fizik dhe imazhin qe, me ndergjegjesim apo jo, duam ti japim vetes, ose me mire si paraqitet ajo ne lidhje me te tjeret.
Kasa e Dyte perfaqeson boten e te pasurit, te ardhurat e fituar nga vetja, pasurit dhe perfitimet, zakoni I te fituarit te jetes, sigurisht edhe cdo gje qe ka rendesi per njeriun, si te ardhurat ekonomike, raportet, bagazhi I njohurive dhe emocionet.
Kasa e trete perfaqeson sferen e kontakteve ne te ardhmen: lartesine e komunikimit mbi planin intellektual dhe te mbledhjes se informacionit, shpirtin praktik, udhetimet e shkurtra, vellezerit dhe motrat, komshinjte dhe njohjet e ardhshme.
Kasa e Katert ose Imum Coeli I perket botes dhe origjines se nje individi: famiglia, prejardhja social-kulturor, femijeria dhe kushtezimet familjare, strehimi, babai dhe linea trasheguese.
Kasa e Peste eshte e lidhur me boten krijuese dhe rikrijuese: menyra personale te te shprehurit te krijimit, te te paraqiturit te identitetit nepemjet menyres se tij krijuese, perfshin sektorin e dashurise, te femijeve, te lojrave, te argetimit dhe te kenaqesive.
Kasa e Gjashte I perket sferes se punes, ne kete bejne pjese gjendja e perditcme shpirterore dhe gjendja shendetsore. Ketu ben pjese edhe menyra jone per te drejtuar relacionet, ne te cilat nuk jemi ne te njejtin pozicion, pershembull raportet me shefat ne pune dhe me te paorganizuarit.
Kasa e Shtate I perket raporteve ne te cilat ndodhemi ne te njejten pozicion, dhe ne menyre te vecante, raportet personale me nje partner: kjo eshte Kasa e kundert me ate te paren (qe na perfaqeson neve), eshte Dishendente dhe simbolizon boten ne te cilen projektohet, ne te cilen mund te gjendet raporti me bashkeshortin ose me nje ortak ne pune.
Kasa e Tete perfaqeson seksualitetin dhe perfaqeson seksualitetin dhe vazhdimesine, pervec kesaj kjo eshte edhe shenje e vdekjes dhe trashegimise, te jetes pas vdekjes dhe te krizave emocionale: eshte dimensioni I forcave te brendshme, te kapacitetit personal te rigjenerimit dhe te kontrollimit te posesivitetit.
Kasa e Nente eshte e lidhur me gjithcka qe I perket se “largemes”, nga ana e jashtme perfaqeson udhetimet e jashtme, kurse nga ana e brendshme perfaqeson hapesiren e ndergjegjes. Vihet ndergjegja personale ne dispozicion te nje perspektive me te gjere, ne kuader te kerkimit te kuptimit te jetes.
Kuspidja e Kases se Dhjete gjendet ne koincidence me Medio Cielo (qiell I mesem), diten e lindjes se individit. Ajo I perket fatit dhe ngritjes shoqerore te individit, profesioni I tij, karriera, nderet ndaj tij, pushteti dhe ambicja.
Kasa e Njembedhjete I intereson kontakteve sociale, miqesive, shpreses dhe projekteve, tendenca per tu perfaqesuar me nje grup dhe lufta per nje ceshtje, ne te cilen nuk je I perfshire personalisht.
Kasa e Dymbedhjete perfaqeson boten ne te cilen bejne pjese provat e medha, pershembull semundjet, armiqte, vetmia, spitalet…. ketu perfshihet edhe jeta sekrete e individit, argumentet per te cilat nuk deshiron te flase, subkoshienca e tij.Medialb
 
Top