Disa këshilla financiare personale nga Hajdin Sejdia

Lesdon

Antarë i ri
Detyra e planifikimit financiar është aq komplekse saqë shumë njerëz ende nuk ndiheni rehat duke planifikuar financat e tyre. Me kaq shumë për të shqyrtuar dhe aq shumë për të ditur, detyra bëhet e vështirë pa ndihmën e një eksperti financiar. Megjithatë këshillat e përmendura më poshtë nga Hajdin Sejdia me siguri mund të jetë të dobishëm në këtë drejtim:

Kurseni Paratë: Mënyra më e mirë për të planifikuar financat tuaja është për të ruajtur një pjesë të të ardhurave tuaja mujore. Kjo është një mënyrë shumë e mirë për të siguruar të ardhmen tuaj dhe t`i dilni para çdo situatë të paparashikuara financiare.

Vendosni një Buxhet: Vendosja e një buxheti praktik dhe të realizueshëm është hapi tjetër thelbësor. Personi duhet të dije mirë të gjitha shpenzimeve të tij, si dhe të ardhura në mënyrë që të përmbushë objektivat e tij financiare.

Vendosni Qëllimet: Planifikimi i qëllimeve afatshkurtra dhe afatgjata të familjes është gjithashtu e dëshirueshme. Vendosja e qëllimeve fikse dhe realiste është një ide e mirë për të planifikuar financat thotë Hajdin Sejdia.

Shmangni Kreditë: Marrja e kredive do të thotë krijimin e një barre të panevojshme dhe përgjegjësi për veten tuaj. Sa më shumë të jetë e mundur shmangni marrjen e kredive apo çdo lloj aseti.

Vendosni një fond emergjence: Përveç kursim në llogarinë e zakonshme, zhvilloni zakonin e mbajtjes së disa para mënjanë për situata të jashtëzakonshme. Sigurohuni që të mos i përdorin këto para derisa situata është e pashmangshme siç është përshkruar nga Hajdin Sejdia.

Mos përdorni kartat bankare: Mundohuni të kufizoni përdorimin e kartave të kreditit, sepse ata janë burimi i të gjitha shkaqeve kryesore të borxheve dhe detyrimeve.

Bëni punë me kohë të pjesshme: Hajdin Sejdia thotë se duke bërë një punë me kohë të pjesshme nuk është një ide e keqe, nëse ju doni të fitoni disa para në kohën tuaj të lirë.

Paguani me para në dorë: Bërja e të gjitha pagesave me para në dorë ju jep një shans për të verifikuar të gjitha shpenzimet tuaja.

Blerje të zgjuara: ثshtë gjithmonë e këshillueshme të krahasoni çmimet përpara se të bëni ndonjë marrëveshje.

Kartat e Debit-it: Karta e debitit ofron përfitime maksimale me një minimum tarife vjetore.
 
Redaktimi i fundit:

Passion

Banned
Titulli: Disa këshilla financiare personale nga Hajdin Sejdia

I dinim!

Dikur i pata shkruar disa here Koco Kokdhimes ne rubriken e tij (Si te behesh milioner) c'doje mer c'doje?.

E ky zotnia me keto keshillat.
 

Nicktjeter

Antarë i Respektuar
Titulli: Disa këshilla financiare personale nga Hajdin Sejdia

Une do doja te dija me sh opinionin e gruas se ketij, si te behesh milionjere :D

Si e ka ajo Riselda :p
 
Top