Dënim me vdekje kush sheh filma të huaj e vesh xhinse

Koreja e veriut i ka shpallur luftë xhinseve, filmave të huaj dhe zhargoneve, një ligj i ashpër i miratuar së fundi parashikon ndëshkime brutale për këdo që shkel rregullat ndërkohë që vendi i izoluar komunist kërkon të zhdukë çdo lloj ndikimi të huaj.

BBC sjell rrëfimin e Yoon Mi-so e cila thotë se ishte 11 vjeçe kur pa për herë të parë një burrë të ekzekutohej sepse u kap me një film dramatic koreano-jugor. E gjithë lagjja u urdhërua ta shihte vrasjen e tij.

“Nëse nuk e bënim, kjo do të quhej tradhti”, tha vajza që tashmë jeton në Seul. “E kam ende para syve momentin që e nxorën me duart e lidhura. Aq shumë i rridhnin lotët, sa e fasha që i mbulonte sytë ishte lagur e tëra. Ai moment ka qenë traumatic për mua”, shton Mi-so.

Imagjinoni të jeni në një gjendje bllokimi të vazhdueshëm, pa internet, pa media sociale dhe vetëm disa kanale televizive të kontrolluara nga shteti e që përcjellin vetëm ato të cilat udhëheqësit e vendit duan që njerëzit të dëgjojnë, kjo është jeta në Korenë e Veriut, shpjegon BBC. Kim Jong unë tani e ka shtrënguar akoma edhe më shumë situatën me aprovimin e një ligji të ri brutal kundër atij që regjimi e përshkruan si “mendim reaksionar”.

Kushdo që kapet me filma apo çdo lloj medie Koreja e Jugut, Shtetet e Bashkuara ose Japonia tani përballet me dënimin me vdekje. prerjet e flokëve dhe veshjet po ashtu janë rreptësisht të kontrolluara për të shmangur ndikimin e huaj, të përshkruar si “një helm i rrezikshëm” për popullatën.

Lajmifundit.al
 
Koreja e veriut i ka shpallur luftë xhinseve, filmave të huaj dhe zhargoneve, një ligj i ashpër i miratuar së fundi parashikon ndëshkime brutale për këdo që shkel rregullat ndërkohë që vendi i izoluar komunist kërkon të zhdukë çdo lloj ndikimi të huaj.

BBC sjell rrëfimin e Yoon Mi-so e cila thotë se ishte 11 vjeçe kur pa për herë të parë një burrë të ekzekutohej sepse u kap me një film dramatic koreano-jugor. E gjithë lagjja u urdhërua ta shihte vrasjen e tij.

“Nëse nuk e bënim, kjo do të quhej tradhti”, tha vajza që tashmë jeton në Seul. “E kam ende para syve momentin që e nxorën me duart e lidhura. Aq shumë i rridhnin lotët, sa e fasha që i mbulonte sytë ishte lagur e tëra. Ai moment ka qenë traumatic për mua”, shton Mi-so.

Imagjinoni të jeni në një gjendje bllokimi të vazhdueshëm, pa internet, pa media sociale dhe vetëm disa kanale televizive të kontrolluara nga shteti e që përcjellin vetëm ato të cilat udhëheqësit e vendit duan që njerëzit të dëgjojnë, kjo është jeta në Korenë e Veriut, shpjegon BBC. Kim Jong unë tani e ka shtrënguar akoma edhe më shumë situatën me aprovimin e një ligji të ri brutal kundër atij që regjimi e përshkruan si “mendim reaksionar”.

Kushdo që kapet me filma apo çdo lloj medie Koreja e Jugut, Shtetet e Bashkuara ose Japonia tani përballet me dënimin me vdekje. prerjet e flokëve dhe veshjet po ashtu janë rreptësisht të kontrolluara për të shmangur ndikimin e huaj, të përshkruar si “një helm i rrezikshëm” për popullatën.

Lajmifundit.al


Agjitacion & Propagande?
 
Si Shqiperia dikur.
Para dy ditesh hengra nje Dreke me nje zonje grua ketu ne Athine,dikur larte goxha ne pozicion ne Shqiperine komuniste.
Me tregonte per disa histori vrasjesh,mes shokesh ,kolegesh te ngushte ne disa raste,e disa raste tjera,te merrej jeta si me qene gjel deti,e tmerrshme. E shpesh here par asgje,thjesht shpifje ose akuza te sajuara.
Nuk mund ta besoja qe populli im i shkret ka jetuar gjithe ato dekada ne nje trysni te tille.
Me ngjanin si horror,ato qe tregonte.
Jeta njerzore ne baraz peshe me nje asgje.
 
Top