Dashuria sipas Casanova

Dashuria sipas Giacomo Giralomo Casanova
FB_IMG_1649846783768.jpg
“Dashuria është një ndjenjë që nuk mund të shpjegohet!
Është Zoti i të gjithë natyrës!
Është një ndjenjë e hidhur dhe e ëmbël njëkohësisht!
Dashuria!
Një përbindësh i bukur që është e pamundur ta kuptojmë!
Zot, që në mes të gjithë gjembave që na shpojnë e na shkaktojnë dhembje, ti shtron kaq shumë trëndafila në rrugën ku ecim, dhe pa të cilën ekzistenca dhe vdekja nuk do të kishin më dallime e do të ishin një!”
 
Nuk e kam kuptuar pse i shkruhet dashurise
kur ajo eshte e perjetuar nga te gjithe
sado te mundohemi
asnjehere s'do arrijme ta shprehim ne fjale
ate cka ajo vertet eshte!
Une i shkruj per vete por sa here shkruaj aq here e pafuqishme me duket fjala perballe saj.
 
Nuk e kam kuptuar pse i shkruhet dashurise
kur ajo eshte e perjetuar nga te gjithe
sado te mundohemi
asnjehere s'do arrijme ta shprehim ne fjale
ate cka ajo vertet eshte!
Une i shkruj per vete por sa here shkruaj aq here e pafuqishme me duket fjala perballe saj.
Boll i flas edhe unë i shkreti dashurisë, herë ma var e shumë herë hiq....hëk hiq fare 😁
 
Ka momente qe s`me pelqen hiq kur e ngushtojne frymen e dashurise mes gjinive.
Dhe nuk jam dakort qe dashuria qenka `thike` e `xhemba`.
Se di,puna e dashurise ngelet relative, ne forme personale per cdo kend.
Fushe relative dhe kjo si shume gjera tjera ne jete.
 
Top