Dashuria, 10 arsye të mira për të zgjedhur një grua të rritur

NeVertiti

~Kohe & Stine~
Staf në FV.AL
Themelues
Dashuria, 10 arsye të mira për të zgjedhur një grua të rritur

mit.jpg

Shkrimtari francez, Yann Moix, deklaroi se pesëdhjetëvjeçaret për të janë të padukshme, por ka shumë që mendojnë ndryshe: ja përse

Një det polemikash dhe një imazh që nuk del aq mirë: kjo është ajo që ndodhi me Yann Moix pas shpërthimeve të tij në lidhje me preferencat seksuale. Sigurisht që zonjat më të rritura nuk janë ndier të kënaqura, megjithatë në Francë ekziston një shembull i shquar që u jep grave të pjekura hakmarrjen e merituar: Në fakt, Emmanuel Macron ka zgjedhur dhe është martuar me një grua 24 vjet më të madhe se ai. Pra, le të shohim në një mënyrë paksa ironike dhjetë arsye të mira për të mos përbuzur gratë që janë mbi 50 vjeç!

Joshja në krye: Bukuria dhe joshja nuk shkojnë gjithmonë në hapa të njëjtë: përkundrazi, në një kohë që zvogëlohet njëra, rritet tjetra. Me moshën, bukuria është e destinuar të zbehet dhe lëkura të bëhet ndoshta më pak e tonifikuar, por si kompensim besimi me trupin tuaj dhe aftësia për të rritur pikat e forta rritet shumë dhe vetëm mund të përmirësohet. Sharmi mund të fitohet dhe mund të jetë shumë më intrigues sesa bukuria e thjeshtë.

Përtej këmbëve ka më shumë: E kanë kënduar në Sanremo Jo Squillo dhe Sabrina Salerno, dy gra me praninë e padiskutueshme dhe të cilat ishin pranë idesë së të qenit “vetëm” e bukur. Një grua e rritur ka jetuar shumë, ka shumë gjëra për të treguar dhe shumë më tepër pjekuri për ta dëgjuar dhe reflektuar. Në darkë në restorant nuk mund të mos mërzitesh, sepse koha është e shpejtë dhe sigurisht që nuk mjafton vetëm një takim për të shterur shumë tema të bisedës.

اështja e buxhetit: Nëse të rinjtë shpesh janë ende të varur ekonomikisht nga familja e tyre dhe buxheti për pushimet, pazaret dhe relaksin në fundjavë është një episod, te një i rritur ndryshon situata dhe shumë madje. Dhe kjo ndodh pasi është arritur pavarësia dhe për këtë arsye jemi në gjendje t’i sigurojmë çdo gjë ashtu siç dëshirojmë, pa pasur nevojë t’i kërkojmë askujt leje. Dhe duke qenë në një situatë të tillë, nuk është se keni nevojë të keni një burrë në krah për këtë arsye: nëse i afroheni dikujt është sepse ju pëlqen shoqëria e tij dhe jo për t’ju mbajtur me para apo për t’ju paguar pushimet.

Të martohesh? Edhe jo! Një pesëdhjetëvjeçare nuk nxiton të krijojë familje, sepse ajo ndoshta e ka bërë tashmë, sido që të kenë shkuar gjërat. Sigurisht që ajo nuk ka më nevojë të mbështesë dëshirën e mëmësisë, sepse ora biologjike ec shumë shpejt, por ka identifikuar se çfarë ka me të vërtetë rëndësi për të. As presion, as stres, por vetëm gëzimi i tanishëm dhe kaq.

Pak qetësi: Me ardhjen e menopauzës, mbizotërimet hormonale ulen pothuajse në zero. Sindromat premenstruale, aq të urryera, i lënë hapin një gjendjeje më të qëndrueshme dhe më solide, më “mashkullore”. Jo keq, nëse mendohet se për burrat për të kuptuar gratë dhe emocionalitetin e tyre ka qenë gjithmonë një detyrë shumë e vështirë dhe shpesh e pamundur për t’u shfajësuar.

Mos kini frikë: Një pesëdhjetëvjeçare njihet mirë, shumë më mirë se kur ishte vajzë. Ajo ka mësuar të përballet me të tjerët dhe veten, ajo e di se çfarë i pëlqen dhe çfarë jo, nuk i pëlqen të humbasë kohë ose t’i bëjë të tjerët të humbasin kohë. Në shtrat, ajo nuk i frikësohet gjykimit dhe është e vështirë ta mahnisësh; ndoshta më kërkuese, por sigurisht edhe shumë më e ngrohtë dhe më bujare. A mund të jetë e mjaftueshme?

Respekti, para së gjithash: Kur jemi të reja, kemi shumë ide, entuziazmi është i lartë dhe duket se bota për të ndryshuar na pret vetëm neve. Me kalimin e viteve kuptojmë se jo gjithçka është siç menduam, se ndryshimi i botës është pothuajse i pamundur dhe ndryshimi i të tjerëve është një ndërmarrje e vështirë dhe shpesh e falimentuar. Një grua e rritur e di që njerëzit nuk ndryshojnë, më së shumti ata mund të ndryshojnë ndonjë ves, kështu që kur zgjedhin një burrë ata e duan atë ashtu siç është, pa pretendime për ndryshim. Ata dinë të respektojnë hapësirat e tyre, sepse e kuptojnë rëndësinë e tyre dhe për pasojë kërkojnë të njëjtën gjë për vete.

Poshtë me kontrollin: Një grua e rritur e di se si të krijojë një marrëdhënie të shëndetshme, pa kontrolle të tepërta dhe kufizime. Ajo ka një siguri për veten që i lejon që të mos e jetojë distancën si një rrezik të mundshëm dhe të vazhdueshëm. Pesëdhjetëvjeçaret, për fat të keq, gjithashtu dinë edhe se si të menaxhojnë tradhtinë, sepse pothuajse me siguri në jetën e tyre ata janë gjendur përballë një situate të pakëndshme dhe të vështirë që i kanë vënë në provë.

Merrni sfidën: Nëse një burri nuk i pëlqen të fitojë lehtë, një pesëdhjetëvjeçare mund të gjejë bukë për dhëmbët e tij. Një grua e rritur e di se si ta mbajë një njeri në litar, si ta bëjë atë të ndihet sikur të ishte gjithmonë dita e parë, si t’i shmanget rënies në rutinë tinëzare, që është shkaku që rrënohen edhe marrëdhëniet më të ngurta. Nëse mërzitja nuk është për ne, të rriturit janë një garanci e qëndrueshmërisë dhe marrëdhënieve afatgjata.

Pra, shumë durim: Nëse vitet ecin për zonjat, e njëjta gjë ndodh edhe me zotërinjtë. Një pesëdhjetëvjeçare di se si të merret me sëmundje ose çrregullime shëndetësore dhe di të menaxhojë situata të forta dhe me kompetencë delikate edhe me ata që na rrethojnë, për shembull prindërit e moshuar apo fëmijët e rritur në vështirësi. Gratë e reja hutohen dhe nuk kanë pjekurinë e nevojshme për t’u përballur me moshën e vjetër: zotërinjtë duhet të reflektojnë, sepse ringjallja është diçka që kurrë nuk ka ndodhur me askënd dhe të mbetesh vetëm në pleqëri është për fat të keq dramatikisht e trishtuar.

Gazeta Shqip
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Stoli i trëndafilave

  Votat: 6 26.1%
 • 2-Papucet e gjyshes

  Votat: 8 34.8%
 • 3-Ndjesi Gruaje

  Votat: 3 13.0%
 • 4-Vjeshtë në shi.

  Votat: 1 4.3%
 • 5- "Udhëtar i jetës"

  Votat: 2 8.7%
 • 6-Elena.

  Votat: 3 13.0%
Back
Top