Dashuri & urrejtje

...Atyre që thonë "urrejtja nuk gjeneron dashuri", përgjigjuni se është dashuria, e gjallë, ajo që shpesh gjeneron urrejtje. Urrejtja që nuk bazohet në zilinë e ulët, por në një ndjenjë bujare, është një pasion i shëndetshëm dhe i fuqishëm jetësor. Sa më shumë ta duam ëndrrën tonë për lirinë, forcën dhe bukurinë, aq më shumë duhet të urrejmë atë që kundërshton të ardhmen e saj. (Émile Henry)

Ne kemi mjaft fe për të urryer njëri-tjetrin, por jo aq sa për ta dashur njëri-tjetrin. (Jonatan Swift)

Dashuria dhe urrejtja janë dy anët e së njëjtës medalje. Dhe ju duhet një medalje! Natyra njerëzore duhet pranuar: kur interesi vetjak nuk është në rrezik, ai është shumë më i gatshëm për të dashur sesa për të urryer. Madje edhe urrejtja, nëpërmjet një procesi gradual dhe të heshtur, mund të shndërrohet në dashuri, përveç nëse ndryshimi parandalohet nga një rishfaqje e vazhdueshme e stimujve të rinj që irritojnë armiqësinë origjinale. (Nathaniel Hawthorne)

Kishte një moment në jetën time kur besoja se asgjë nuk ishte më e fortë se dashuria. Sigurisht, ai është i fortë, por forca e tij është e vogël dhe e zbehtë në zjarrin e urrejtjes. (Carlos Ruiz Zafón)

Është urrejtja ajo që i bashkon qeniet njerëzore, ndërsa dashuria është gjithmonë individuale. (Gilbert Keith Chesterton)

Mësova se e kundërta e dashurisë nuk është urrejtja. Urrejtja është mungesa e dashurisë, ashtu si errësira është mungesa e dritës. (Fabio Volo)

Zoti dëgjon lutjet e atyre që kërkojnë të harrojnë urrejtjen. Por ai është i shurdhër ndaj atyre që duan t'i shpëtojnë dashurisë. (Paulo Coelho)

Përkundrazi, unë besoj se në çdo dashuri të vërtetë ekziston një shkallë e tillë agresioni latent i fshehur në lidhje, saqë kur prishet kjo lidhje, ndodh ai fenomen i tmerrshëm që e quajmë urrejtje. Nuk ka dashuri pa agresion, por as urrejtje pa dashuri! (Konrad Lorenz)

Unë urrej dhe dua. Por si, do të thoni ju. Nuk e di, ndjej se ndodh dhe se është tortura ime. (Gaius Valerius Catullus)

Dashuria dhe urrejtja i paraprijnë vetë "egos" dhe vijnë duke pasur parasysh kushtetutën e saj. (Jean-Luc Marion)

Dashuria dhe urrejtja përdoren për të kapërcyer frikën e vdekjes. Kur nuk ka vdekje, nuk ka nevojë të duash apo të urresh. (tërheqje)
 
Dashuria dhe aroma e të dashurit janë dukuri imponuese: nëse nuk i ushqejmë hundët, ato do të kthehen në erë të pakëndshme. Nëse duam që dashuria të zgjasë, duhet ta ushqejmë atë çdo ditë. Stacioni i valës për urrejtje: nëse ushqimi nuk ofrohet. (Ngrënia e Zenit)

Dashuria është më joshëse se era; dashuria dhe nderimi shkojnë së bashku. (Baltasar Gracion)

Dashuri, urrej, ju duhet vetëm të zgjidhni, të gjithë flenë nën të njëjtën çati; ju mundeni, duke e ndarë jetën tuaj, të përkëdhelni me njërën dorë dhe të godisni tuajën me tjetrën. (Pierre-Ambroise-François Choderlos de Laclos)

Dashuria e veçantë nuk riciklohet, por aroma gjithmonë. (Ugo Bernasconi)

Era, me dallimin e dashurisë, rrethon dekorin e identitetit. Më thuaj kë urren dhe unë do të të them se kush je; më thuaj kë do dhe do ta kuptoj sa më shpejt të jetë e mundur. (Aldo Busi)

Dashuria di të lexojë atë që shkruhet në yllin më të largët. (Oscar Wilde)

Urrejtja është protesta jonë kundër "pamundësisë" së dashurisë. (Thomas Merton)

Era është pasioni kryesor i verës. Unë jam dashuria që është një situatë anormale. (Umberto Eco)

Urrejtja nuk është një forcë krijuese; vetëm dashuria është një forcë krijuese. (Maximilian)

Urrejtja nuk mund të falsifikohet, dashuria mundet. Megjithatë jo për shumë kohë. (Fabio Volo)

Urrejtja ndez grindjet, dashuria mbulon të gjitha fajet. (Libri i fjalëve të urta)
 
Unë jam e mendimit se kur ti e dashuron vërtetë me shpirt dikë,je në gjendje edhe ta urresh.
Njeriu kur vjen puna tek ndjenjat,nuk i kontrollon dot.
Dashuria është e vetmja që e nxjerr njeriun nga vetja,e bën të humbasë llogjikën dhe arsyen.
 
Unë jam e mendimit se kur ti e dashuron vërtetë me shpirt dikë,je në gjendje edhe ta urresh.
Njeriu kur vjen puna tek ndjenjat,nuk i kontrollon dot.
Dashuria është e vetmja që e nxjerr njeriun nga vetja,e bën të humbasë llogjikën dhe arsyen.
Parë që e njeh formulën 💞..Atëherë qënke dashuruar dikur. 😜
 
Dashurit më të mëdha jan të veshur me petkun e urrejtjes,ashtu si urrejtjet me petkun e dashuris 😛
Ku ka urrejtje ka edhe dashuri,dhe ku ka dashuri ka edhe urrejtje
Hila filozofe 🤣
 
Ne shume shprehje e gjej veten.
Ne shume te tjera shikoj duele depresive ne brendesine e atyre qe i kane shkruar.
C`do gje ne kete jete ,shpesh here eshte zgjedhje.
Dhe te urrejme eshte nje zgjedhje e jona.
Te mos kontrollojme instiktet qe na demtojne, te aferon me shume me kafshen se sa njeriun.
Qenia njerzore kullohet duke mesuar te racionalizoje veten,me qetesi dhe pnevmen e duhura.
 
Top