Çuditë e kampionatit shqiptar, aty ku luhet me VAR në mes të rrugës

Aplikimi i sistemit VAR në futbollin shqiptar është risia e këtij sezoni futbollistik dhe padyshim ndër më të rëndësishmet e viteve të fundit. Por sistemi VAR në Shqipëri nuk është si në pjesën më të madhe të vendeve të tjera.var-shqiperi.jpg
Ndryshe nga pjesa dërrmueseve e vendeve që e aplikojnë video-teknologjinë, në Shqipëri sistemi VAR vepron me studio të lëvizshme të montuara në furgonë, që zakonisht parkohen në rrethinat apo jashtë stadiumeve.

Kjo bën që këta furgonë të jenë të pasigurt, pasi mungojnë roje sigurie apo uniforma policie që t’i ruajnë. Prandaj, ata janë gjithnjë të ekspozuar ndaj të inatosurve dhe dashakeqësve.

Panormalasport.al
 
Top