Cili eshte ndryshimin mes fes islame dhe asaj te krishter?

Aleks30

Banned
ore te mjaftojne te tuat! Edhe tonat kishe mangut ti. do u beje telef gjithe diten ?
Jo! E lash me kaq te betohem
@Vajza me ka fyer rende.
Dua ti tham se jam i vetmi ketu qe me Dine kush jam me emer e mbiemer. Eshte shume e thjeshte te hysh me nje emer anglisht apo spanjoll etj por nuk fyej kurre askend. Nese ndonjehere e bej pa dashur, ne sekond i kerkoj falje.
Hiqe si teme ose do ta heq vet
 

Vajza

Rehearsal
Staf në FV.AL
Adm
Po çfarë fakte o Aleks, tërë kohë foto nga neti me mbishkrime na sjell. Sikur neve nuk e kemi at mundësin të bëjm.
 

Aleks30

Banned
Po çfarë fakte o Aleks, tërë kohë foto nga neti me mbishkrime na sjell. Sikur neve nuk e kemi at mundësin të bëjm.
Nuk Jane meme. I ke ne YouTube o njeri.
Si them une ato. Plus ksaj, ke te tjera qe jane media dhe jo nga Ledjo Gabriel.
Se kshu quhem dhe ti e di. Jo vetem ti por te gjithe. Hiqe. Sinqerisht nuk merzitem fare.
Dhe une prap po e perseris. Nuk eshte vetem per islamin tema? Pse i pranoj une gabimet e fese time?! Di ti jap me argumenta. Jo te komentosh ne nga Marsi
 

Vajza

Rehearsal
Staf në FV.AL
Adm
Nuk Jane meme. I ke ne YouTube o njeri.
Si them une ato. Plus ksaj, ke te tjera qe jane media dhe jo nga Ledjo Gabriel.
Se kshu quhem dhe ti e di. Jo vetem ti por te gjithe. Hiqe. Sinqerisht nuk merzitem fare.
Dhe une prap po e perseris. Nuk eshte vetem per islamin tema? Pse i pranoj une gabimet e fese time?! Di ti jap me argumenta. Jo te komentosh ne nga Marsi
Ti je që komenton nga marsi, e hape temën çfar dallim kanë, filluam me komente dhe fillove me filan hoxh e më përralla, kaq të dish asnjë fe që është e shenjtë nuk mundesh të krahasosh me çfarë kanë thënë klerikët,ose priftërinjt.Un dua të di për ty, çfarë ke lexuar ti, sa libra, faktet mi jep më libra e me kaptina, jo nga jutube.


! E lash me kaq te betohem
@Vajza me ka fyer rende.
Skuptova ku të kam fyer?
 

Arfenilla

Themelues i Forumit
Themelues
Nqs ky e ka thene vertet (se hera pare qe e shoh) atehere jo thjesht ka bo gabim por ???
Jo mi nuk e ka then..dhe un hera para se shoh ket shkrim,po ku thot nje hoxh per Prejgamberin eshte lazdru???
Kto jan shkrime te njerzve se mundohen ta njollosin fen islame si aleksi?
 

Aleks30

Banned
Ti je që komenton nga marsi, e hape temën çfar dallim kanë, filluam me komente dhe fillove me filan hoxh e më përralla, kaq të dish asnjë fe që është e shenjtë nuk mundesh të krahasosh me çfarë kanë thënë klerikët,ose priftërinjt.Un dua të di për ty, çfarë ke lexuar ti, sa libra, faktet mi jep më libra e me kaptina, jo nga jutube.Skuptova ku të kam fyer?
Po! Me pyet! Cfare do te dish?
Per kte eshte tema dhe prap e prap po ta perseris. Nuk i kam thene une ato fjale. Ca faji kam une ktu?! Do te me pyesesh per krishterimin?
Me shume kenaqesi.
 

Vajza

Rehearsal
Staf në FV.AL
Adm
Po! Me pyet! Cfare do te dish?
Per kte eshte tema dhe prap e prap po ta perseris. Nuk i kam thene une ato fjale. Ca faji kam une ktu?! Do te me pyesesh per krishterimin?
Me shume kenaqesi.
Un kur pyes pyes rreth Isait Isusit dhe brenda besimit.
Ti nuk e bën at, merresh me hoxhallarët me shkrime. Madje ironizon jo Zoti në gomar jo në hënë jo në kal. E kupton dallimin tonë, që një myslimani e ka të ndaluar të tallet me besimin e tjetrit.
Po ja që besimi yt të paska lejuar ty.
Sikur un me të thënë pse në vatikan papat I përdhunojnë fëmijët?! Dhe kjo mendon se ka lidhje me fenë? Apsolutisht jo, Isai ose Isusi ka qenë larg këtyre kotësirave.
 

Aleks30

Banned
Un kur pyes pyes rreth Isait Isusit dhe brenda besimit.
Ti nuk e bën at, merresh me hoxhallarët me shkrime. Madje ironizon jo Zoti në gomar jo në hënë jo në kal. E kupton dallimin tonë, që një myslimani e ka të ndaluar të tallet me besimin e tjetrit.
Po ja që besimi yt të paska lejuar ty.
Sikur un me të thënë pse në vatikan papat I përdhunojnë fëmijët?! Dhe kjo mendon se ka lidhje me fenë? Apsolutisht jo, Isai ose Isusi ka qenë larg këtyre kotësirave.
Po, ndoshta e ka ne kuran ne qe te mos hallet me besimin e tjetrit por cfare bejne ne jeten e perditeshme!
E para kjo dhe e dyta
"Qellojini ata ne qefe e ne fyt "
Behet fjale per jo muslimanet . Kjo eshte paqja dhe harmonia?
Kte qe citova e ke ne kuran.
Tjetra. E ke ne YouTube. Do vi Isai dhe do ua thyej kryqin ne koke....dhe uuuuu sa shume ka.
Tani! Me gjej vetem nje. Por vec nje ku te krishteret shprehin urrejtje ndaj muslimaneve. Vec atyre legeneva qe nga Isuf jane bere Kosta
 

Vajza

Rehearsal
Staf në FV.AL
Adm
Po, ndoshta e ka ne kuran ne qe te mos hallet me besimin e tjetrit por cfare bejne ne jeten e perditeshme!
E para kjo dhe e dyta
"Qellojini ata ne qefe e ne fyt "
Behet fjale per jo muslimanet . Kjo eshte paqja dhe harmonia?
Kte qe citova e ke ne kuran.
Tjetra. E ke ne YouTube. Do vi Isai dhe do ua thyej kryqin ne koke....dhe uuuuu sa shume ka.
Tani! Me gjej vetem nje. Por vec nje ku te krishteret shprehin urrejtje ndaj muslimaneve. Vec atyre legeneva qe nga Isuf jane bere Kosta
Pastaj Davidi u tha njerëzve të tij: "Secili prej jush ngjitet nga shpata". Dhe secili prej tyre lidhi shpatën e tij. Davidi lidhi edhe shpatën. Rreth katërqind burra u ngjitën mbas Davidit, ndërsa dyqind mbetën me bagazhin.

Dhjata e re 1 Samueli 25:13


Pra, secili njeri kishte një shpatë të gatshme për t'u mbajtur me kuti dhe të përdoret kur kërkohet.

Në Psalmin 144: 1, Davidi shkroi: I bekuar qoftë Zoti, kështjella ime, që i mëson duart për luftë dhe gishtërinjtë e mi për luftë

Përveç instrumenteve të luftës, në Bibël u përdorën armë me qëllim të vetëmbrojtjes; askund në Shkrimet nuk është e ndaluar.

Nëse do argumente ende rreth luftës, këto i ke në dhjaten e re.
 

Vajza

Rehearsal
Staf në FV.AL
Adm
@Aleks30
Hebrenjtë besojnë Dhiatën e Vjetër dhe nuk e besojnë Dhiatën e Re. Në Dhiatën e Vjetër ka urdhra për vrasje të përgjakshme, për gjakderdhje dhe humbje të jetës së fëmijëve dhe të çarjes së barkut të grave shtatzëna:
“Vritni deri në shfarosje pleq, të rinj, virgjëresha, fëmijë dhe gra, por mos u afroni asnjërit mbi të cilin është shenja; filloni nga shenjtërorja ime”. Kështu ata filluan me pleqtë që ishin para tempullit. Pastaj u tha atyre: “Ndotni tempullin dhe mbushni oborret me të vrarë. Dilni!”. Atëherë ata dolën dhe bënë kërdinë në qytet.” (Ezekieli: 9/ 6-7).

Sionistët që vrasin për çdo ditë gra dhe fëmijë në Gaza dhe njerëz të pafajshëm frymëzohen nga tekste të tilla.
Një tekst tjetër të cilit i referohen sionistët është ai që mallkon secilin që pengon shpatën nga gjaku, prandaj, sipas bindjes së tyre sioniste, me qëllim që të shmangin këto mallkime dhe dëbimin nga mëshira hyjnore ata përdorin çdo formë dhe çdo mjet për gjakderdhje në Palestinë:
“I mallkuar qoftë ai që e pengon shpatën e tij të derdhë gjak!” (Jeremia: 48/10).
Ky citat biblik urdhëron bartjen e shpatave. Ndërkaq, në Kur’anin fisnik nuk është përmendur shpata madje as edhe një herë.

Le të lexojmë citatin e mëposhtëm biblik, ku urdhërohet madje vrasja e vëllait, mikut dhe të afërmit e mos të flasim për armikun:
“Dhe ai u tha atyre: “Kështu thotë Zoti, Perëndia i Izraelit: “Secili prej jush të vërë shpatën në krahun e tij; kaloni dhe rikaloni nga një hyrje e kampit në tjetrën, secili të vrasë vëllanë e tij, mikun e tij, fqinjin e tij!””. (Dalja: 32/28).
Kurse citati tjetër biblik urdhëron vrasje e varje me qëllim që të zbutet zemërimi i Zotit:
“Pastaj Zoti i tha Moisiut: “Merr të gjithë krerët e popullit, vriti e vari para Zotit përjashta, në diell me qëllim që zemërimi i zjarrtë i Zotit të largohet nga Izraeli”. Kështu u foli Moisiu gjykatësve të Izraelit: “Secili nga ju të vrasë ata njerëz të tij që janë bashkuar me Baal-Peorin”. (Numrat: 25/ 4-5).
 

Aleks30

Banned
Pastaj Davidi u tha njerëzve të tij: "Secili prej jush ngjitet nga shpata". Dhe secili prej tyre lidhi shpatën e tij. Davidi lidhi edhe shpatën. Rreth katërqind burra u ngjitën mbas Davidit, ndërsa dyqind mbetën me bagazhin.

Dhjata e re 1 Samueli 25:13


Pra, secili njeri kishte një shpatë të gatshme për t'u mbajtur me kuti dhe të përdoret kur kërkohet.

Në Psalmin 144: 1, Davidi shkroi: I bekuar qoftë Zoti, kështjella ime, që i mëson duart për luftë dhe gishtërinjtë e mi për luftë

Përveç instrumenteve të luftës, në Bibël u përdorën armë me qëllim të vetëmbrojtjes; askund në Shkrimet nuk është e ndaluar.

Nëse do argumente ende rreth luftës, këto i ke në dhjaten e re.
Davidi ishte para se te vinte Krishti
"Zoti dergoj birin e tij per te marre mekatet tona "
Isui hodhi poshte shume erezi
Prsh: gruan se ishte e paralizuar due e sheroj diten e shtune ne sinagog. Ku i kritikua pasi te shtunen nuk duhet te punoje, etj.
Dhe shume e shume te tjera. Por e lexoj dhe rrilexoj biblen, pasi nuk eshte roman por bibla studjohet dhe, skam pare kund, ku "qafirave " u pritet koka.
"Kush nuk ka ber mekat le te hedhe gurin "
Do me?!
 

Vajza

Rehearsal
Staf në FV.AL
Adm
Të shohim çfarë thotë, sipas të krishterëve Jezusi për luftën:
“Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!””. (Luka: 19/27).
“U tha, pra, atyre: ”Po tani, kush ka një trastë le ta marrë me vete, dhe po kështu thesin; dhe kush nuk ka shpatë, le të shesë rrobën e vet e ta blejë një.” (Luka: 22/36).
Nëse kërkojmë fjalën “shpatë” në versionin arab të Biblës do te gjejmë se është përdorur me qindra herë kurse në versionin anglisht është përdorur 406 herë.
Ku janë ata qe e akuzojnë Islamin për terrorizëm dhe nxitje të vrasjes? Ku janë ata që thonë se Islami është fe e shpatës?


Kaq, dhe mos më cito mo.
 

Aleks30

Banned
@Aleks30
Hebrenjtë besojnë Dhiatën e Vjetër dhe nuk e besojnë Dhiatën e Re. Në Dhiatën e Vjetër ka urdhra për vrasje të përgjakshme, për gjakderdhje dhe humbje të jetës së fëmijëve dhe të çarjes së barkut të grave shtatzëna:
“Vritni deri në shfarosje pleq, të rinj, virgjëresha, fëmijë dhe gra, por mos u afroni asnjërit mbi të cilin është shenja; filloni nga shenjtërorja ime”. Kështu ata filluan me pleqtë që ishin para tempullit. Pastaj u tha atyre: “Ndotni tempullin dhe mbushni oborret me të vrarë. Dilni!”. Atëherë ata dolën dhe bënë kërdinë në qytet.” (Ezekieli: 9/ 6-7).

Sionistët që vrasin për çdo ditë gra dhe fëmijë në Gaza dhe njerëz të pafajshëm frymëzohen nga tekste të tilla.
Një tekst tjetër të cilit i referohen sionistët është ai që mallkon secilin që pengon shpatën nga gjaku, prandaj, sipas bindjes së tyre sioniste, me qëllim që të shmangin këto mallkime dhe dëbimin nga mëshira hyjnore ata përdorin çdo formë dhe çdo mjet për gjakderdhje në Palestinë:
“I mallkuar qoftë ai që e pengon shpatën e tij të derdhë gjak!” (Jeremia: 48/10).
Ky citat biblik urdhëron bartjen e shpatave. Ndërkaq, në Kur’anin fisnik nuk është përmendur shpata madje as edhe një herë.

Le të lexojmë citatin e mëposhtëm biblik, ku urdhërohet madje vrasja e vëllait, mikut dhe të afërmit e mos të flasim për armikun:
“Dhe ai u tha atyre: “Kështu thotë Zoti, Perëndia i Izraelit: “Secili prej jush të vërë shpatën në krahun e tij; kaloni dhe rikaloni nga një hyrje e kampit në tjetrën, secili të vrasë vëllanë e tij, mikun e tij, fqinjin e tij!””. (Dalja: 32/28).
Kurse citati tjetër biblik urdhëron vrasje e varje me qëllim që të zbutet zemërimi i Zotit:
“Pastaj Zoti i tha Moisiut: “Merr të gjithë krerët e popullit, vriti e vari para Zotit përjashta, në diell me qëllim që zemërimi i zjarrtë i Zotit të largohet nga Izraeli”. Kështu u foli Moisiu gjykatësve të Izraelit: “Secili nga ju të vrasë ata njerëz të tij që janë bashkuar me Baal-Peorin”. (Numrat: 25/ 4-5).
Nuk kam pune me cifutet. Dhe as me dhiaten e vjeter kisha i ka hedhur poshte
 

Aleks30

Banned
Të shohim çfarë thotë, sipas të krishterëve Jezusi për luftën:
“Veç kësaj, i sillni këtu armiqtë e mi, të cilët nuk donin që unë të mbretëroja mbi ta dhe i vritni përpara meje!””. (Luka: 19/27).
“U tha, pra, atyre: ”Po tani, kush ka një trastë le ta marrë me vete, dhe po kështu thesin; dhe kush nuk ka shpatë, le të shesë rrobën e vet e ta blejë një.” (Luka: 22/36).
Nëse kërkojmë fjalën “shpatë” në versionin arab të Biblës do te gjejmë se është përdorur me qindra herë kurse në versionin anglisht është përdorur 406 herë.
Ku janë ata qe e akuzojnë Islamin për terrorizëm dhe nxitje të vrasjes? Ku janë ata që thonë se Islami është fe e shpatës?


Kaq, dhe mos më cito mo.
Se e ke kuotuar gabim. Nuk behet fjale per shpaten por per kryqin.
Tani si mendon ti?
Nje mbreteri me legjione engjejgjesh, do kishte nevoje per 12 dishepuj me shpate?
 
Top