Çfarë është një Monolit ?

"Mos e krahasoni më veten me të tjerët. Hiqni vëmendjen nga ato që kanë të tjerët. Nga suksesi i tyre. Nga lumturia e tyre. Nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Nga rezultatet që ata kanë arritur. Nga bollëku i tyre.
Kur bëni krahasime, përjetoni mungesë, zili; është rezistencë ndaj jush ndaj asaj ku jeni, ndaj asaj që jeni. Ndiheni larg nga vendi ku duhet të jeni, larg shtëpisë, larg jetës. Por jeta është këtu; jeta nuk është kurrë larg.
Largojeni vëmendjen nga ajo që bëjnë të tjerët dhe ftojeni atë më afër jush, atje ku jeni, pranë frymëmarrjes, ndjesive të trupit. Ndjeni lidhjen tuaj me tokën, tokëzimin e pranisë suaj. Lejoni vetes të ndjeni atë që po ndjeni: trishtimin, zemërimin, madje edhe dëshpërimin. Lërini këta mysafirë antikë të lëvizin përmes jush sot. Ju nuk i keni krijuar ato dhe nuk është puna juaj të hiqeni qafe prej tyre.
Ju nuk jeni një "person" i fiksuar në kohë dhe hapësirë, por një enë, një enë aktuale për çdo mendim, çdo ndjenjë, çdo shpresë, çdo ëndërr, çdo valë trishtimi apo gëzimi.
Bollëku yt qëndron në frymën tënde, mik, në afërsinë tënde me tokën, në origjinalitetin tënd, në zemrën tënde të hapur, në aftësinë tënde për të qeshur me seriozitetin e kësaj bote.
Ti je mjaft i gjerë, përtej ç'do krahasimit"
2001-space-odyssey-noir-poster-manev-670x274 (1).jpg
"Zgjimi shpirtëror nuk është një gjendje, një përvojë ose një qëllim që duhet të arrihet në të ardhmen. Siç mësoi Buda, nuk është një arritje mbinjerëzore. Nuk është e nevojshme të shkoni në Indi për ta gjetur atë. Nuk është një gjendje e veçantë përsosmërie e rezervuar për qeniet e ndriçuara, pak fat dhe të privilegjuar. Nuk është një përvojë jashtë trupit dhe nuk përfshin të jetosh në një shpellë, duke u shkëputur nga realiteti i kësaj bote. Nuk mund t'ju kalohet nga një mësues feje ekstravagant, as nuk mund të merret, ose humbet. Ju nuk keni pse të bëheni dishepull ose ndjekës i dikujt.
Është një ftesë e vazhdueshme dhe e lashtë - gjatë çdo momenti të jetës suaj - të përqafoni veten saktësisht siç jeni, në të gjithë lavdinë tuaj" :)

(Jeff Foster)
Në shqip by Lauri 👍
 
“Të jesh shpirtëror nuk do të thotë të jesh i mirë, do të thotë të jesh i vërtetë.
Nuk mund të ketë spiritualitet nëse nuk përfshin të gjithë sferën e emocioneve njerëzore.
Ne jemi shpirtërorë kur jemi të bazuar në vetvete, të lidhur me brendësinë tonë të thellë dhe me të gjitha emocionet tona.
Shpirtëror nuk është ai që braktis ndjenjën tokësore, mishërimin, por ai që e bën ndjenjën një përvojë të mishëruar.
yin_yang.jpg
Është vetë trupi që bëhet lutje dhe rrënjë. Mirësia me çdo kusht, pozitiviteti me çdo kusht, nuk na bëjnë më të mirë nëse këta emocione nuk janë një lëvizje e natyrshme e zemrës sonë.
Shpesh e kemi ngulitur ndjenjën e fajit nëse ndiejmë zemërim, nëse nuk jemi mjaftueshëm të mirë, nëse ndjejmë zili, nëse kënaqemi me të gjitha ato emocione që konsiderohen “negative”.

Jemi shpirtëror edhe kur jemi të zemëruar apo të frikësuar, le të mos mendojmë ndryshe.
Në vend të kësaj, ne duhet të mësojmë të qëndrojmë edhe në emocionet("negative"), sepse çdo emocion duhet parë, mirëpritur dhe integruar, pa pasur nevojë të ndihesh në gabim apo fajtor.
Nuk mund të pretendojmë se nuk kami mëri nëse jemi të zemëruar, por mund ta marrim atë zemërim brenda vetes pa e mohuar, dhe pastaj ta transformojë duke e ndryshuar.

Të gjitha këta emocione duke i mohuar, bëhen pakënaqësi, çdo gjë që e errësojmë për një kohë të gjatë rrezikojmë ta kthejmë në frikë, panik, depresion.
Ky është spiritualiteti i emocioneve, mirëpritja e së mirës dhe së keqës, hijes dhe e dritës për të qenë i tërë.”

Bride An Geal.
Në shqip by Lauri 👍
 
Rëndësia të jeshë vetëvetja.
Për disa, ju do të jeni një mistik.
Për të tjerët, do të jeni i çmendur.
Për disa, ju do të jeni një i urtë.
Për të tjerët do të keqkuptoheni.
Për disa, ju do të jeni një shembull i mirë.
Për të tjerët, ju do të jeni një rrezik.
Për disa njerëz do të jeni një mik i mirë.
Për të tjerët, ju do të jeni fajtorë për gjithçka.

E kuptoni?
Ju do jeni vetëm reflektimi i gjendjes së vetëdijes i të tjerëve..🤷
sei-il-risultato-alex-fabbri.jpgPrandaj, bëhu gjithmonë VETJA, pavarësisht se çfarë mendojnë të tjerët për ty, sepse nuk ka madhështi në të gjithë ekzistencën, përveç lirisë për të shprehur thelbin tënd.
 
"Çdo qenie ka një shpirt të lidhur me pastërtinë e Thelbit të Tërësisë. Dhe ky shpirt - të cilin e quajmë Vetja hyjnore - gjendet brenda një veshjeje që ne e quajmë trup. Ky i fundit, ashtu si një kallëp mbi të cilin derdhet ari i shkrirë, ka një pamje materiale, por në të njëjtën kohë ka vlerë të pamasë brenda. Trupi ynë është tempulli i shpirtit tonë të pafund: ne i hapemi asaj dhe ajo na pëshpërit. Ndonjëherë jemi të shurdhër dhe të verbër ndaj këtij zëri primordial, herë të tjera e mirëpresim atë. Dhe ja ku më në fund shkëlqejmë..."
IMG_20220505_081337.jpg
 
Në fakt, nuk ka qasje në të pandërgjegjshmen në realitetin tonë përveçse nëpërmjet hijes. Vetëm kur të kuptojmë atë pjesë të vetes që deri më tani nuk e kemi parë ose nuk kemi preferuar të shohim, mund të vazhdojmë të pyesim veten dhe të gjejmë burimet nga të cilat ushqehet dhe themelet mbi të cilat mbështetet. Pra, asnjë përparim apo rritje nuk është e mundur derisa hija të përballet në mënyrë adekuate dhe përballja do të thotë më shumë sesa thjesht ta njohësh atë. Vetëm kur jemi vërtet të tronditur kur e shohim veten ashtu siç jemi në të vërtetë, në vend që të dëshirojmë apo shpresojmë të jemi, atëherë mund të bëjmë hapin e parë drejt realitetit individual.
(Connie Cvajg)
ricercatore-spirituale-o76z7inf9z67u5m12w023erv7gonzj9u6z7x9ieyza.jpg
 
Disa dishepuj ju ankuan Jezusit dhe i thanë: "Shumë nga mendimet e tua na duken ende të paqarta, jo gjithçka që thua është e qartë. Kur do të mund të të shohim pa perde?".
Jezusi u përgjigj: "Perdet nuk janë të miat, por tuajat."

Ungjilli i Thomait
IMG_20220506_150846.jpg
 
"Kabala thotë se vetëm kur Shpirti prek fundin mund t'i japë vetes shtytje për të arritur një nivel më të lartë. Tani rëniet në jetën tonë prodhohen nga Vetja jonë e Lartë. Ata nuk janë produkt i egos. Në realitet, egoja është e tmerruar nga ideja e një rënieje, sepse është në këtë fazë që ne gjejmë Hyjnë.
Bëhesh më shpirtëror, më i sjellshëm, më i kujdesshëm. Një rënie mund të përfaqësohet nga shumë gjëra: një ndarje dashurie, një aksident, një traumë e çdo lloji. Ajo që duhet të dimë, jo të besojmë, por të dimë, se pikërisht në momentin e rënies ne po gjenerojmë energjinë e nevojshme për të arritur një nivel më të lartë. Në vend që të vendosim energji në mendimet tona negative, duhet të jemi mirënjohës për mundësinë që na jepet për t'u bërë individë më të mirë dhe për të arritur një nivel më të lartë. Nëse e kemi këtë vetëdije, ne mund t'i interpretojmë rëniet tona me një mençuri të re."
IMG_20220507_194436.jpg
Wayne Walter Dyer
 
"Sistemi do të shembet nëse ne refuzojmë të blejmë atë që ata duan të na shesin, idetë e tyre, anën e tyre të historisë, luftërat e tyre, armët e tyre, nocionin e tyre të pashmangshmërisë. Mos harroni këtë: ne jemi shumë dhe ata janë pak. Ata kanë nevojë për ne më shumë se ne për ta. Një botë tjetër jo vetëm që është e mundur, por po vjen. Në ditët e qeta e dëgjoj duke marrë frymë"
IMG_20211224_191729.jpg
( Arundhati Roy)
 
"Si lart ashtu edhe më poshtë. Qiejt pasqyrojnë tokën ashtu si toka pasqyron qiejt... Ndërsa krijoni botën tuaj të jashtme nga bota juaj e brendshme, ndërsa ju ndërtoheni dhe formoheni nga bota që ju ndikon dhe ju ndryshon.
Dhe ka luftë në parajsë. Zotat janë bërë prej nesh ashtu si ne jemi bërë prej tyre"
images (12).jpeg
 
“Kur si drita ashtu edhe errësira ndihen të padukshme, procesi i shërimit dështon, pasi i gjithë qëllimi i shërimit është të përhapë vetëdijen për elementët tuaj më të thellë të errësirës dhe thesaret tuaja më të pasura të brendshme të dritës. Ata që nuk duan të ndiejnë cenueshmërinë e këtyre dy polariteteve shpesh pretendojnë se po bëjnë punën shëruese, por pa njohur plotësisht polaritetet brenda tyre, kjo vepër shëruese do të jetë vetëm krijimi i një personi të "shëruar" të rremë. Meqenëse një artisti kërkon kohë për të përzier dy ngjyra në mënyrë perfekte, ne duhet të gjejmë kohë për të balancuar nuancat e errëta dhe të ndritshme brenda nesh. Shërimi është një art dhe sa më shumë të mësojmë të balancojmë nuancat, të kuptojmë ngjyrat e shpirtit, aq më i lehtë dhe pothuajse relaksues bëhet procesi i shërimit.
(Mary Allison)
IMG_20220509_211157.jpg
 
Nëse ata që ju udhëheqin ju thonë: «Ja! Mbretëria është në qiell”, atëherë zogjtë e qiellit do të jenë atje para jush. Nëse ju thonë: "Mbretëria është në det", atëherë peshku do të jetë atje para jush. Por Mbretëria është brenda jush dhe është jashtë jush. Kur ta njihni veten, do të njiheni dhe do ta dini se jeni fëmijë të Atit të Gjallë. Por nëse nuk e njeh veten, atëherë do të jesh në privim dhe do të jesh vetë privim.
connessioneiosono01.jpg
(Jezus Krishti Nga Ungjilli i Thomait)
 
Top