Çfarë është laminina ?

Lauri

Anunnak
Laminina është një proteinë fijore që përmbahet në matricën jashtëqelizore, ku kryen kryesisht funksione ngjitëse, duke favorizuar bashkimin e qelizave epiteliale me shtresën bazale. L. ato janë glikoproteina të formuara nga tre zinxhirë të dallueshëm gjenetikisht por homologë (zinxhirë α, β dhe γ), të cilët mund të kombinohen në shumë variante. Të gjitha izoformat e ndryshme të L. ata kanë të përbashkët strukturën tre-dimensionale në formën e një kryqi asimetrik, me fusha të shumta përgjegjëse për ndërveprimet e tyre komplekse me përbërësit e tjerë të petëzës bazale dhe me receptorët qelizorë. Deficitet cilësore ose sasiore të izoformave të ndryshme të L. shkaktojnë sëmundje gjenetike (p.sh., distrofia kongjenitale e muskujve).
lami.......pngLaminina - që i përket familjes së proteinave - është ngjitësi që mban qelizat dhe indet njerëzore të bashkuara. Pa këtë proteinë, trupi i njeriut (gjymtyrët, organet e brendshme, lëkura, kockat, muskujt, etj.) Do të ndaheshin copa copa.
Prandaj, lamininat janë mediumi në të cilin qelizat zhvillohen dhe lëvizin; rrjedh se një përkeqësim i prodhimit të lamininës mund të çojë në një arkitekturë të ndryshuar të indeve, në dëm të një "ekuilibri të shëndetshëm fizik / mendor / emocional".

Shkaqet: pas moshës 23 vjeç, trupi ynë ngadalë fillon të plaket; për më tepër, dieta jonë shpesh është e dënueshme dhe jeta e përditshme gjithnjë e më e vrullshme dhe stresuese.
Rëndësia themelore e lamininës për trupin tonë u shfaq në vitet 30 të shekullit të kaluar. Duke studiuar zhvillimin embrional në vezët e pulës, u zbulua se në një moment të caktuar, albumina e një veze të fekonduar përmban një përqendrim të lartë të të gjithë elementëve jetësorë.


Vetëm 50 vjet më vonë, përbërësit individualë janë izoluar dhe mbledhur në formulën e patentuar Laminine®. Këtu një përbërës i veçantë është i ashtuquajturi FGF (Fibroblast Growth Factor = Fibroblast Growth Factor) një proteinë që kontrollon rritjen embrionale.

Fjalori i Mjekësisë (2010) i Enciklopedisë Treccani.

ps. Temë për tek mjekësia, por dua t'i jap një drejtim tjetër duke e parë në një këndvështrim misterioz.(Dhe jo besimi).
Duke e parë dhe lidhur bashkë me disa shkrime biblike, pasi këtu kemi të bëjmë strukturën enjeriut. Nqs njeriun e bëri dikush... atëherë, të paktën ndonjë nënkuptim në shkrime na e kanë lënë ? ata fillestarët- (iniziatico)
"E verteta nuk ka ardhur lakuriq në këtë botë, por nëpërmjet simboleve"
(Jezus, nga një shkrim gnostik)
 
Redaktimi i fundit:

Lauri

Anunnak
Fjala iniziatico përkthehet, dhe me të drejtë, si fillestar. Por ka një domethënie krejt tjetër kur atë e përdor si fillestarët e një religjoni.
Ata janë themelet, të cilët janë subjekt studimi gjithmonë. Shkrimet e tyre janë vërtetë burim diskutimi në shekuj sepse janë gjithmonë koerent.

Çfarë do thotë : "kërkoje Zotin mbrenda teje"?
Fraze dhe teori që përsonalisht e ndaj, dhe e shpërndarjë shpesh në shkrimet që bëj.

"Jo jashtë, por brenda vetes, e vërteta jeton brenda njeriut"
Sh/Agustini shek lV
(Besimi i vertetë, XXXIX, 72)

Unë besoj se kjo frazë e Shën Augustinit ilustron mirë drejtimin e të gjitha kërkimeve fetare. E vërteta nuk mund të zbulohet jashtë, por brenda njeriut. Prandaj edhe Zoti, i cili për Shën Agustinin dhe të krishterët është e vërteta, jeton brenda njeriut.

"Zoti jeton në ne"
Kjo frazë nuk u mor kurrë me të vërtetë seriozisht. Përtej disa sugjerimeve, disa ftesave të devotshme dhe homiletike për t'u kthyer tek vetja, ftesa e Augustinit nuk u pranua plotësisht.

Kisha, ndër të tjera, e konsideron kthimin te vetja si një ekzaminim i thjeshtë i ndërgjegjes, rishikimi në mbrëmje i asaj që bëhet gjatë ditës, për mirë dhe për të keq.

Në fakt, Katekizmi mëson se Zoti banon jashtë njeriut, në qiej. Por askush nuk shpjegon se si Zoti ndryshon nga njeriu dhe cilat janë qiejt ku ai do të jetonte..:)
 

Lauri

Anunnak
Jemi tek misteret. Që do thotë gjithçka ngelet në këtë kontekst, dhe pa një definicion definitiv..:)
Po sjell vetëm copëza puzzle ku secili krijon një kuadër që shikon, deshiron.

Laminina "...tre zinxhirë të dallueshëm gjenetikisht por homologë" ??
croce1bis.jpg
Tre të ndryshme në një të vetme.? Dhe mbi të gjitha në një kryq ???
Triniteti ? Atë, birë, e Shpirt i shenjtë.

Kemi folur edhe në tema të tjera, si ajo e syrit të tretë. Ose më saktë zgjimi i gjëndrës pineale që ndodhet në afërsi të trurit tonë.
Gjëndra pineale, që ka formën e një koni pishe, luan një rol kyç në pikëpamje biologjike e shpirtërore tek njeriu.
E kanë të gjithë papërjashtim, pa dallim race e kulturës. Por shumë kush nuk e di që e Ka apo çfarë është, dhe si aktivizohet... ?
Pa zgjimin e kësajë gjëndre pineale, njeriu është një i "vdekur vivent".
images (4).jpeg
Themeluesit e besimit, iniziati pra :) , thonë që: Zotin kërkoje brenda teje.
Atëherë po fusim edhe thënjën e Jezusit që thash më sipër : "e verteta ....është tek simbolet."
unnamed (4).jpg
Koni i pishes simbol shumë antik i të gjitha kulturave dhe besimeve të hershme, është aktiv edhe sot. Dhe mbahet në grusht që nga antikiteti nga kleri, e deri sot nga Papat e Vatikanit.
Pse e mbajnë në grusht dhe nuk e lënë të lirë, të shohim të gjithë me "syrin e tretë" që ndodhet mbrenda nesh??
full-pinecones.jpg
papa.jpg
 
Top