Ca njerez jane te bukur!

I bukur nuk je kur ke sy te medhenj,
E qerpike te gjate
Njeriu eshte i bukur kur e brendshmja eshte e bukur.
Nje mendim i mire,
Nje mbeshtetje supi
Nje dore qe nuk e rrezon tjetrin,
e ngren ate.
Kur largohesh nga e keqja,
E kota,
E pavlera.
Nje urtesi mes keshillash.
Nje heshtje mes zhurmes.
Kur degjon e nuk gjykon.
Sherojne plage te fashuara,
Lindin shpresen,
mes resh trishtimi te dendura.
Mbjellin mall, deshire,
dashuri.
Ca njerez jane te bukur,
Shpirti u frymon ne te bardh’ zemer!
rose-quartz-in-hand-1246x800.jpg

Kete poezi ja dedikoj cdo njeriu qe ndihet inferior ndaj fizikut te tij, njekohesisht dhe cdo bukurie qe ndihet superior pse Zoti i ka dhene bukuri. :D
Por me e rendesishmja, te gjithe shpirt bukurve!

From Soul,
me shume love!
:giggle:
 
Redaktimi i fundit:
Top