“Bukë mbi makina, gjumë në asfalt”! Heronjtë e vërtetë të luftës me flakët, nuk është ministri por zjarrëfikësit

“Bukë mbi makina, gjumë në asfalt”! Heronjtë e vërtetë të luftës me flakët, nuk është ministri por zjarrëfikësit​

1628409346294.png
Zjarret që përfhshinë Shqipërinë, Greqin, Italinë dhe Turqinë u kthëen në një alarm pasi po digjeshin toka të mbjella pasuri e bujqve po ikte nga sytë.
Pamjet që vinin nga jugu i Shqipërisë teksa zhdukeshin pemë kullota, madje dhe një burrë humbi jetën nga flakë. Por më e turpshmja nga e gjitha ishte se zjarret i prishën pushimet ministrit.

Sot ai zjarrfikësi hero, Luan Kapaj, i cili rrezikoi jetën teksa po shpëtonte nga rrënojat e tërmetit të 26-nëntorit disa qytetarë dhe u dekorua edhe nga kryeministri Edi Rama për kontributin e tij, prej javësh po ‘lufton’ me flakët në zonë e Dukatit dhe Karaburunit në Vlorë në kushte të vështira.

Sot ai zjarrfikësi hero, Luan Kapaj, i cili rrezikoi jetën teksa po shpëtonte nga rrënojat e tërmetit të 26-nëntorit disa qytetarë dhe u dekorua edhe nga kryeministri Edi Rama për kontributin e tij, prej javësh po ‘lufton’ me flakët në zonë e Dukatit dhe Karaburunit në Vlorë në kushte të vështira.
Zjarrfikësi Kapaj tha se atij dhe kolegëve të tij nuk u mungon as guximi dhe as përvoja për të luftuar me flakët, por mjetet mbrojtëse duke vijuar që nga veshja, kokorja, maska që të mund të sigurojnë jetën e tyre fillimisht dhe më pas të ndërhyjnë sa më shumë në zonën e rrezikut.
Ishte e turpshme të dëgjoje njeriun i cili e ka kaluar jetën e tij duke shpëtuar jetë njerëzish të mos kishte as kushtet minimale. Pas doktorëve të cilët i kishim heronjtë e Covid ne i kemi dhe heronjtë e zjarreve ata janë zjarrëfikësit.

Kamerat dhe aparatet fotografikë nga e gjithë bota kanë fiksuar uniformat portokalli që herë të mbrojtur, e herë të pambrojtur, kanë luftuar me zjarret që kanë pushtuar mjaft vende të Europës Jugore këto kohë, mes tyre dhe vendin tonë, Shqipërinë.

Siç duket në këta foto me bukë në duar duke ngrënë mbi makina, pa gjumë, të sfilitur dhe të rraskapitur mes tymit, fotot që po shikojmë reflektojnë pasqyrën e vërtetë të heronjve të kësaj vere. i vetmi “mëkat” që kanë bërë zjarrëfikësit është se i prishën pushimet ministrit, pas fikjes së zjarreve do kërkojmë “maskarain” që ndezi zjarret dhe prishi pushimet. Respekte për zjarrëfikësit heronj/Gazeta Shqip

Foto të marra nga secili vend i prekur nga zjarret:
-640-0-610ee47636ddc.jpg

-640-0-610ee48240677.jpg

-640-0-610ee48f24dd2.jpg

-640-0-610ee49b10c24.jpg

b.
B:thealbanian.uk
 

“Bukë mbi makina, gjumë në asfalt”! Heronjtë e vërtetë të luftës me flakët, nuk është ministri por zjarrëfikësit​

Shiko fotografinë 1925902
Zjarret që përfhshinë Shqipërinë, Greqin, Italinë dhe Turqinë u kthëen në një alarm pasi po digjeshin toka të mbjella pasuri e bujqve po ikte nga sytë.
Pamjet që vinin nga jugu i Shqipërisë teksa zhdukeshin pemë kullota, madje dhe një burrë humbi jetën nga flakë. Por më e turpshmja nga e gjitha ishte se zjarret i prishën pushimet ministrit.

Sot ai zjarrfikësi hero, Luan Kapaj, i cili rrezikoi jetën teksa po shpëtonte nga rrënojat e tërmetit të 26-nëntorit disa qytetarë dhe u dekorua edhe nga kryeministri Edi Rama për kontributin e tij, prej javësh po ‘lufton’ me flakët në zonë e Dukatit dhe Karaburunit në Vlorë në kushte të vështira.

Sot ai zjarrfikësi hero, Luan Kapaj, i cili rrezikoi jetën teksa po shpëtonte nga rrënojat e tërmetit të 26-nëntorit disa qytetarë dhe u dekorua edhe nga kryeministri Edi Rama për kontributin e tij, prej javësh po ‘lufton’ me flakët në zonë e Dukatit dhe Karaburunit në Vlorë në kushte të vështira.
Zjarrfikësi Kapaj tha se atij dhe kolegëve të tij nuk u mungon as guximi dhe as përvoja për të luftuar me flakët, por mjetet mbrojtëse duke vijuar që nga veshja, kokorja, maska që të mund të sigurojnë jetën e tyre fillimisht dhe më pas të ndërhyjnë sa më shumë në zonën e rrezikut.
Ishte e turpshme të dëgjoje njeriun i cili e ka kaluar jetën e tij duke shpëtuar jetë njerëzish të mos kishte as kushtet minimale. Pas doktorëve të cilët i kishim heronjtë e Covid ne i kemi dhe heronjtë e zjarreve ata janë zjarrëfikësit.

Kamerat dhe aparatet fotografikë nga e gjithë bota kanë fiksuar uniformat portokalli që herë të mbrojtur, e herë të pambrojtur, kanë luftuar me zjarret që kanë pushtuar mjaft vende të Europës Jugore këto kohë, mes tyre dhe vendin tonë, Shqipërinë.

Siç duket në këta foto me bukë në duar duke ngrënë mbi makina, pa gjumë, të sfilitur dhe të rraskapitur mes tymit, fotot që po shikojmë reflektojnë pasqyrën e vërtetë të heronjve të kësaj vere. i vetmi “mëkat” që kanë bërë zjarrëfikësit është se i prishën pushimet ministrit, pas fikjes së zjarreve do kërkojmë “maskarain” që ndezi zjarret dhe prishi pushimet. Respekte për zjarrëfikësit heronj/Gazeta Shqip

Foto të marra nga secili vend i prekur nga zjarret:
-640-0-610ee47636ddc.jpg

-640-0-610ee48240677.jpg

-640-0-610ee48f24dd2.jpg

-640-0-610ee49b10c24.jpg

b.
B:thealbanian.uk
E di ku eshte me e bukura e filmit?
Nje njeri normal, fotograf etj etj sheh nje fer te tille, e njerez qe po vdesin, ose rrezikojne vdekjen direkt e ben dhe foto( duhet dhe kohe per foto, momenti etj etj)
All fake!!
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Kur flet shpirti.

  Votat: 1 12.5%
 • 2-Buzëqeshje Maskuar.

  Votat: 4 50.0%
 • 3-Jam femër.

  Votat: 1 12.5%
 • 4-Engjulli im.

  Votat: 2 25.0%
 • 5-Je ti Nënë.

  Votat: 0 0.0%
 • 6-Ne duart e kohes.

  Votat: 0 0.0%
Back
Top