Shfletimi si vizitorë është i kufizuar

Buka më e shëndetshme

Buka më e shëndetshme që ekziston: Pastron trupin nga yndyrat dhe mbetjet toksike!


%C3%AB-e-sh%C3%ABndetshme-q%C3%AB-ekziston-780x439.jpg
Kjo bukë pa miell është njësoj nutritive si edhe produktet e tjera të furrës, mirëpo edhe e pasur me proteina, vitamina, amino-thartira, yndyra, hidrokarbure dhe minerale.

Kjo bukë stimulon prodhimin e rruazave të kuqe të gjakut dhe hemoglobinën, lehtëson eliminimin e substancave kancerogjene dhe toksike nga organizmi, por edhe eliminon kolesterinën dhe rekomandohet për preventivën e diabetit, arterosklerozës dhe celulitit.


Ky lloj i bukës bëhet nga kokrrat e mbira të grurit me shtesë minimale të tharmit dhe kripës dhe pa aditiv dhe konservanse, transmeton Telegrafi.

Përbërësit:

▪ 300 g grurë,
▪ 100 g elb,
▪ 2 lugë susam,
▪ 2 lugë fara liri,
▪ 2 lugë bërthama luledielli,
▪ 1 lugë e vogël kripë,
▪ gjysmë tharmi i freskët,
▪ 50 ml ujë.

Përgatitja:


Procesi i gatimit të kësaj buke zgjat pak më shumë, prandaj duhet të ndani kohë për ta gatuar.

Filloni me hedhjen e ujit sipër grurit. Gruri duhet të qëndrojë në ujë tri ditë derisa të fillojë të mbijë.


Kohë pas kohe ndërroni ujin në mënyrë që gruri të mos prishet.

Pas tri ditësh kullojeni grurin dhe bluajeni në blender. Do të përftoni masën e ngjashme me brumin.

Në atë masë shtoni grimcat e grurit dhe të elbit. Është mirë që grimcave t’u qitni pak ujë të ngrohtë në mënyrë që të zbuten.

Në masë mund të shtoni fara luledielli, liri dhe susami, të cilat më parë duhet t’i keni fërguar pak në tigan.

Në 50 ml ujë zbërtheni gjysmën e tharmit të freskët dhe një lugë sheqer.

Kur tharmi të bymehet, shtojeni në masë dhe ngjisheni me dorë.

Shtoni një lugë të vogël kripë dhe përhapeni kripën nëpër masë, pastaj masën vendoseni në tepsi për pjekje rreth 30 minuta.

Nxeheni furrën në 220 gradë celsius.

Para pjekjes qitni disa kube akulli në mënyrë që të krijohet avulli i cili do t’i mundësojë bukës që edhe më shumë të bymehet.

Piqeni rreth 45 – 50 minuta.

Kontrollojeni a është pjekur duke e shpuar ashtu siç veproni kur piqni gurabija. /Telegrafi/
 

Attachments

  • %C3%AB-e-sh%C3%ABndetshme-q%C3%AB-ekziston-780x439.jpg
    %C3%AB-e-sh%C3%ABndetshme-q%C3%AB-ekziston-780x439.jpg
    89.6 KB · Shikime: 0
  • %C3%AB-e-sh%C3%ABndetshme-q%C3%AB-ekziston-780x439.jpg
    %C3%AB-e-sh%C3%ABndetshme-q%C3%AB-ekziston-780x439.jpg
    89.6 KB · Shikime: 0

Konkursi Letërsisë

  • Aeroporti i Zaventemit

    Votat: 6 54.5%
  • Të harrova, sepse të dua

    Votat: 5 45.5%
  • Vetëm …

    Votat: 4 36.4%

Theme Editor

Settings Colors

  • Mobile users cannot use these functions.

    Select View Mode

    Switch between full screen and narrow screen modes.

    Grid View

    Easily review content and get an organized view with grid mode.

    Image Grid Mode

    Display your content in an organized and visually rich way with background images.

    Sidebar Close

    Create a larger workspace by hiding the sidebar.

    Fixed Sidebar

    Ensure constant access and easily manage your content by pinning the sidebar.

    Box view

    You can add a box-style frame to the sides of your theme or remove the existing frame. Valid for resolutions over 1300px.

    Radius Control

    Customize the look however you like by turning the radius effect on or off.

  • Choose your color

    Choose the color that reflects your style and ensure aesthetic harmony.

Back