Bizneset e themeluara nga gratë kanë më pak investime, por gjenerojnë më shumë fitime

Loyalty

Anëtar i Nderuar
Me siguri që të gjithë keni dëgjuar për diskriminimin gjinor sa i përket rrogës: kryesisht femrat paguhen më pak sesa meshkujt për të njëjtën punë.
Sidoqoftë, a keni dëgjuar ndonjëherë për ‘diskriminimin investitor’? – transmeton Telegrafi.

Screenshot_1-24-780x439.jpg

[FONT=&quot]“Boston Consulting Group” së fundmi ka hulumtuar këtë çështje duke i analizuar të disa të dhëna pesëvjeçare.[/FONT]

Në këtë studim, grupi konsultues kanë analizuar hollësisht investimet e pranuara nga 350 kompani, 258 prej të cilave ishin themeluar nga meshkujt dhe 92 ishin themeluar apo bashkëthemeluar nga femrat.
Kështu, ata konstatuan se mesatarisht bizneset e themeluara apo nga femrat pranojnë rreth 935,000 dollarë investime apo më pak, ndërkaq kompanitë e themeluara nga meshkujt pranojnë mesatarisht 2.1 milionë dollarë investime.
Megjithëse, pavarësisht këtij dallimi të investitorëve, startua-et e themeluara apo bashkëthemeluara nga femrat performojnë më mirë, duke gjeneruar pas pesë viteve 10% më shumë të ardhura sesa kompanitë e meshkujve. /Telegrafi/
 
Top