Bashkimi midis njeriut dhe hyjnisë.

BASHKIMI MIDIS NJERIUT DHE HYJNORËS NË TRADITËN SUFI
IMG_20220718_194909.jpg
Islami ortodoks gjithmonë e ka kundërshtuar me dhunë sufizmin, rrymën gnostiko-ezoterik që u zhvillua në botën myslimane duke filluar nga shekulli VII-VIII. I cili i ka dhënë njerëzimit mendimtarë të kalibrit të Al-Hallay, Ibn Arabi, Rumi, Junus Emre, Nexhm el-Din Kubra. Poema e mëposhtme e Ibn Arabiut shpjegon arsyet e këtij ostracizmi. Kur do ta kuptoni misterin e Bashkimit me Hyjnoren, do ta dini se nuk jeni askush tjetër veçse Zot dhe që keni qenë gjithmonë dhe do të jesh gjithmonë përtej çdo kohe dhe vendi. Dhe atëherë do ta kuptoni që të gjitha veprimet tuaja janë veprimet e Tij, dhe thelbi juaj është thelbi i Tij, dhe të gjitha cilësitë tuaja i përkasin Atij. Shpirti që e kupton këtë, nuk e sheh Zotin përmes vetvetes, por nëpërmjet Zotit, që të mos jetë shpirti ai që e do Zotin, por Zoti që e do veten. Shpirti sheh Zotin në të gjitha qeniet, por vetëm sepse është Zoti kush po shikon. Dhe i dashuruari është i dashuri, Kërkuesi është Ai që kërkohet. (Ibn Arabi)

Në shqip by anunnak 👍
 
Edhe ne fene tone do te ndahen muslimanet ne grupe te devijuara sic kane ndodhure ne fene hebreje dhe ate krishtere. E njeri nga sektet e devijuara jane sufit e ne pergjithesi shiiat.
Edhe ate do tia kalojne te krishtereve dhe hebrejeve.
Keto mendime te djallezuara asgje nuk kane te bejne me fene tone te paster e cila therret ne adhurimin e Zotit te Vetem i cili eshte Allahu i Lartesuar.
 
Edhe ne fene tone do te ndahen muslimanet ne grupe te devijuara sic kane ndodhure ne fene hebreje dhe ate krishtere. E njeri nga sektet e devijuara jane sufit e ne pergjithesi shiiat.
Edhe ate do tia kalojne te krishtereve dhe hebrejeve.
Keto mendime te djallezuara asgje nuk kane te bejne me fene tone te paster e cila therret ne adhurimin e Zotit te Vetem i cili eshte Allahu i Lartesuar.
Në Islam ka nja 70 rryma të ndryshme besimi 😁
Ti Cen ke të vertetën absolute 😎
 
Në Islam ka nja 70 rryma të ndryshme besimi 😁
Ti Cen ke të vertetën absolute 😎
Saktesisht ashtu eshte Laur!
C3ni edhe me Soulmind e cila eshte ne forum apo me Elvis Nacin bie fjala dallon ne ceshtjen e besimit, sepse keta kane zgjedhure shkollat Eshari e Maturidi, kurse Ceni nuk mbeshtet ne metodologjine e beismit te tyre.
 
Saktesisht ashtu eshte Laur!
C3ni edhe me Soulmind e cila eshte ne forum apo me Elvis Nacin bie fjala dallon ne ceshtjen e besimit, sepse keta kane zgjedhure shkollat Eshari e Maturidi, kurse Ceni nuk mbeshtet ne metodologjine e beismit te tyre.
Ca shkolle kam zgjedh une mo? Se as vete nuk e ditkam 🤣🤣
 
Jo ti ske zgjedhe, po Hoxha qe ta ka mesu besimin, akiden, metodologjine e besimit ka bere zgjedhjen!
Dhe si sdin ti,eh cka dine ti🧐
Ku e njeh ti hoxhen qe mund te degjoj une?! 😁
Nejse une degjoj Nauman Ali Khanin, Mufti Menk, Zakir Naik, Jasir Qadhi, Omar Suleyman. Keta ca rryme ndjekin di gje? Po tpyes me verte ne fakt. se sja kam idene 😁
 
Ku e njeh ti hoxhen qe mund te degjoj une?! 😁
Nejse une degjoj Nauman Ali Khanin, Mufti Menk, Zakir Naik, Jasir Qadhi, Omar Suleyman. Keta ca rryme ndjekin di gje? Po tpyes me verte ne fakt. se sja kam idene 😁
Une u bazova si vend nga vjene ti cilin hoxhe, medheheb, sekt etj., mund ta ndjekesh. Pastaj qasja jote per disa tema si muzika mund te me ndihmoj ta gjeje medhebin tend apo shkollen apo dijetaret qe e merr fene.
Nga keta qe i ke listu Zakirin e kam pare ne youtube disa here , kete Mufti Menk si pamje, jo qe di dicka per Akiden e tyre ne detaje. Se ma shume preferoj me lexu sesa ndegjimin.
 
Top