• Në 21 shkurt, 3 javë më parë, Italia kishte në total vetëm 16 raste me koronavirus,aq sa ka pak a shumë Shqipëria sot. Papërgjegjshmëria bëri që Italia të ketë afro 15 mijë të prekur, 1000 të vdekur e 2000 të tjerë në gjendje kritike dhe të shpërndajë virusin në gjithë Europën. Urojmë që të gjithë të bëhemi aq të përgjegjshëm sa mos të bëhemi pas 3 javësh, ajo që është Italia sot.

Arkeologët zbulojnë 1.000 statuja dhe 10 sarkofagë

NeVertiti

Kohe & Stine
Staf në FV.AL
Arkeologët zbulojnë 1.000 statuja dhe 10 sarkofagë.


Arkeologët në Egjipt kanë gjetur mbi 1 000 statuja dhe 10 sarkofagë në varrezat e lashta fisnore në qytetin Luksor, në perëndim të bregut të lumit Nil. Në këtë zonë po zhvilloheshin kërkime prej disa kohësh pasi kishte sinjale për mbetje arkeologjike.Ministria egjiptiane për Antikitetin njoftoi se bëhet fjalë për një varrezë të ndërtuar për gjyqtarë në periudhën e Mbretërisë së Re, që ka ekzistuar në periudhën mes viteve 1500-1000 para Krishtit.Shefi i ekipit arkeologjik Mostafa el-ثaziri deklaroi se varreza përbëhet nga lobi dhe dy salla, ku janë gjetur 10 sarkofagë.Në njërën nga hapësirat janë gjetur më shumë se 1 000 statuja që tregojnë mbretëritë e dinastive të ndryshme, ndërsa arkeologët presin se do të zbulojnë edhe gjëra të reja në vazhdimin e gërmimeve.

(gazeta-Shqp.com)
 
Top