Agrumet ulin rrezikun per probleme cerebrale tek femrat

GLOOM

Catch me if you can...
Shiko fotografinë 1424492

Kërkuesit kane punuar ne baze te një sondazhi te kryer nga infermieret ne Shtetet e Bashkuara për rreth 14 vjet tek 69.622 paciente. Këto te fundit kane raportuar se konsumonin shume fruta dhe perime. Qëllimi i studimit ishte te nxirreshin ne pah efektet e substancave qe ndodheshin ne këto ushqime.

Ato paciente qe konsumonin me tepër portokaj dhe grejpfrute ose pinin lëngun e tyre e ulnin me 19% rrezikun për te pasur probleme cerebrale. Agrumet përmbajnë shume vitamine C dhe ky është aleati kryesor. Specialistet thonë gjithashtu se këto produkte mbrojnë organizmin, rregullojnë funksionimin e enëve te gjakut si dhe kane efekte anti-inflamatore. (marre nga 7sur7)
 
Back
Top