اfarë ndodh me trupin tonë kur bëjmë Yoga ?

PiNkY

Anëtar i Nderuar
jogaa.jpg


Kur bëjmë Yoga gjejmë qetësinë e humbur, harmoninë, energjinë dhe ndjehemi shumë më mirë. Nuk bëhet fjalë vetëm për ushtrime fizike, por edhe shpirtërore.

Yoga ruan balancën në strukturën tonë, mendjen-trupin-shpirtin. I ushqen me energji këto të trija. Energji, që më pas përdoret në përditshmërinë tonë.

Yoga punon me trupin dhe mendjen, nga brenda dhe jashtë njëkohësisht, ndërkohë që disiplinat e tjera punojnë më shumë për dukjen.

Yoga i jep trupit të njeriut forcë dhe energji të brendshme. Nuk ka rëndësi gjinia, si për burrat edhe për gratë është e njëjta gjë.

ثshtë e vështirë të bësh Yoga?
Nuk është aq e thjeshtë sa mund të duket. Edhe pse pozicionet duken të thjeshta, duhet rezistencë.

Megjithatë, nuk është aspak e vështirë nëse e praktikon rregullisht dhe e kthen në një stil jete.

Me praktikë çdo gjë bëhet më e kuptueshme dhe më e lehtë. Nuk ka sport që nuk të lodh, por energjia dhe mirëqenia që merr më pas kapërcen çdo lodhje.

Megjithatë, duhet të sqarojmë se ka shumë lloje dhe stile yoga.

Për njerëzit që e praktikojnë rregullisht, Yoga kthehet në një stil jete, shumë e rëndësishme për të qëndruar gjithnjë në formë, të fortë dhe në harmoni. /albeu.com/
 
Titulli: اfarë ndodh me trupin tonë kur bëjmë Yoga ?

Gjithmon me ka terhequr Yoga po s'kam guxim te gjej nje qender qe e praktikohet, Lol.
 
Titulli: اfarë ndodh me trupin tonë kur bëjmë Yoga ?

Me fal kjo ne foto je ti PinkY lool

Dikush me tha : e Cben Yoga mo, nuk eshte per Shqiptaret . Nuk dine te kontrollojne mendjen jo...

Eshte 1 disipline qe ka per qellim te rise perqendrimin psikologjik nepermjet perfeksionimit te ekuilibrave te proceseve fiziologjike te organizmit, konkretisht frymemarrja, tensioni dhe prodhimi i hormoneve te ndryshme.

Perdoret si mjet mbeshtetes ne shume sporte, sidomos ato qe kerkojne perqendrim te larte mendor, psh: zhytja e lire nenujore, gjuetia me zhytje, artet marciale, etj.
Disa nga ushtrite aziatike e kane te detyruar.

Eshte mjaft motivuese pasi gjate ekzekutimit te ushtrimeve te jep mundesine e te perqendruarit dhe te menduarit gjate.
 
Titulli: اfarë ndodh me trupin tonë kur bëjmë Yoga ?

se fundi eshte inkuadruar moda ne nje sherbim te ri mireqenieje e qujtur shin ki tai qe synon njelloj harmonine mes trupit ,mendjes dhe shpirtit.

ne qendren e fundit qe isha u kenaqa me "banjo hamami",jane banjo turke dhe ku sherbehet me dushe me esenca .kalohet bukur vertet.God blessed relax.
 
jogaa.jpg


Kur bëjmë Yoga gjejmë qetësinë e humbur, harmoninë, energjinë dhe ndjehemi shumë më mirë. Nuk bëhet fjalë vetëm për ushtrime fizike, por edhe shpirtërore.

Yoga ruan balancën në strukturën tonë, mendjen-trupin-shpirtin. I ushqen me energji këto të trija. Energji, që më pas përdoret në përditshmërinë tonë.

Yoga punon me trupin dhe mendjen, nga brenda dhe jashtë njëkohësisht, ndërkohë që disiplinat e tjera punojnë më shumë për dukjen.

Yoga i jep trupit të njeriut forcë dhe energji të brendshme. Nuk ka rëndësi gjinia, si për burrat edhe për gratë është e njëjta gjë.

ثshtë e vështirë të bësh Yoga?
Nuk është aq e thjeshtë sa mund të duket. Edhe pse pozicionet duken të thjeshta, duhet rezistencë.

Megjithatë, nuk është aspak e vështirë nëse e praktikon rregullisht dhe e kthen në një stil jete.

Me praktikë çdo gjë bëhet më e kuptueshme dhe më e lehtë. Nuk ka sport që nuk të lodh, por energjia dhe mirëqenia që merr më pas kapërcen çdo lodhje.

Megjithatë, duhet të sqarojmë se ka shumë lloje dhe stile yoga.

Për njerëzit që e praktikojnë rregullisht, Yoga kthehet në një stil jete, shumë e rëndësishme për të qëndruar gjithnjë në formë, të fortë dhe në harmoni. /albeu.com/

Yoga eshte mrekulli...nese ka nje te mire te madhe qe mund ti besh vetes...eshte te praktikosh yoga...
 
Eshte dicka shume e mire dhe gjimnazon gjithe trupin mendoj te gjithe duhet te bejme .... gjithmone kush ka kohe dhe kush nuk perton
 
Back
Top