A mundet LGBTQ (IU) të krijojë një Familje normale?

Shoqëria shqiptare respekton te drejtat dhe liritë e individit por nuk ka prioritet as homofobinë dhe as deviacionet seksuale.​

Nga Pirro Prifti
Me mbështetjen e Këshillit të Europës nëpërmjet Ambasadës Pink ka realizuar një Podkast për parandalimin e gjuhës dhe krimeve të urrejtjes ndaj transgjinorëve ose siç quhen LGBTQ (IU). Kështu Ambasada Pink me 21 Maj 2022 do të realizojë një tip paradë me moton : `NE JEMI FAMILJE`. Kjo Ambasadë ka realizuar çdo vit aktivitete në mbështetje të transgjinorëve.


Pak Histori


Termi i parë i përdorur gjerësisht, homoseksual, tani një term i përdorur kryesisht në kontekste shkencore, ka pasur ndonjëherë konotacione negative në Shtetet e Bashkuara. Gay u bë një term popullor në vitet 1970.

Rreth vitit 1988, aktivistët filluan të përdorin inicializmin LGBT në Shtetet e Bashkuara. Deri në vitet 1990 brenda lëvizjes, homoseksualët, lezbiket, biseksualët dhe transgjinorët fituan respekt të barabartë. Kjo nxiti disa organizata të miratonin emra të rinj, siç bëri Shoqëria Historike GLBT në 1999. Edhe pse komuniteti LGBT ka parë shumë polemika në lidhje me pranimin universal të grupeve të ndryshme anëtare (individët biseksualë dhe transgjinorë, në veçanti, ndonjëherë janë margjinalizuar nga LGBT më të mëdha komuniteti), termi LGBT ka qenë një simbol pozitiv i përfshirjes.

Aktorja transgjinore Candis Cayne në vitin 2009 e përshkroi komunitetin LGBT si “minoritetin e fundit të madh”, duke vënë në dukje se “Ne ende mund të ngacmohemi hapur” dhe “të na thërrasin në televizion”.

Në vitin 2016, Udhëzuesi i Referencës për Media të GLAAD-it deklaron se LGBTQ është inicializmi i preferuar, duke qenë më gjithëpërfshirës i anëtarëve më të rinj të komuniteteve që përqafojnë queer-in si një vetë-përshkrues. Megjithatë, disa njerëz e konsiderojnë queer-in si një term nënçmues me origjinë nga gjuha e urrejtjes dhe e refuzojnë atë, veçanërisht në mesin e anëtarëve më të vjetër të komunitetit.

LGBT di të thotë sipas gërmave: L – Lesbian; G – Gay; B – Bisexual; T – Transsexual. Pa më vonë i u shtuan gërma të tjera: Q – Queer; dhe i – intersex.

Të tëra këto kategori jo-normale njerëzish i bëjnë karshillëk shumicës dërrmuese të popullatave të cilat janë Heteroseksuale pra janë njerëz që mund të formojnë familje normale 1 burrë+ 1 grua.

Kategoritë jo heteroseksuale janë një minoritet në popujt e të gjitha vëndeve, por në bazë të ligjit të të drejtave dhe lirive të njeriut edhe ata kanë të drejtë të jetojnë si komunitete të veçanta pa u ngacmuar dhe u përdorur gjuah e urrejtjes dhe homophobia ndaj tyre.

Një Analizë

Deri në vitin 1973 individët Gay (pederastët pasivë apo aktivë) kategorizoheshin nga Shoqata Psikiatrike Amerikane si Homoseksualë , e largoi këtë kategori si sëmundje psikiatrike të cilët i quanter këta individë Homoseksualë nga Manuali Diagnostik dhe Statistikor (Diagnostic and Statistical Manual – DSM). Spjegimi Nga Shoqata u realizua nëpërmjet argumentit se Homoseksualiteti mund të përfshihet në tre kategori të mëdha: si pathologi, si immaturitet, dhe si variacion normal.

Si Teori Patologjike, Homoseksualitetit i ka dhënë një përgjigje psiko-analisti Edmund Bergler: “Unë nuk kam asnjë paragjykim ndaj homoseksualëve; për mua ata janë njerëz të sëmurë që kërkojnë ndihmë mjekësore… Megjithatë, megjithëse nuk kam asnjë paragjykim, do të thosha: Homoseksualët janë në thelb njerëz të pakëndshëm, pavarësisht nga mënyra e tyre e jashtme e këndshme apo e pakëndshme… guaska [e tyre] është një përzierje e çuditshmërisë. , agresivitet të rremë dhe pëshpëritje. Si të gjithë mazokistët psikikë, ata janë të nënshtruar kur përballen me një person më të fortë, të pamëshirshëm kur janë në pushtet, të paskrupullt për të shkelur një person më të dobët”.

Si Teori immaturiteti Homoseksualiteti në meshkuj apo femra, janë teori psikanalitike që i konsiderojnë shprehjet e ndjenjave ose sjelljes homoseksuale në një moshë të re si një hap normal drejt zhvillimit të heteroseksualitetit të të rriturve. Në mënyrë ideale, homoseksualiteti duhet të jetë vetëm një fazë kalimtare që njeriu e tejkalon. Megjithatë, si një “arrest zhvillimor”, homoseksualiteti i të rriturve barazohet me ngecjen e rritjes. Ata që mbajnë këto teori priren ta konsiderojnë papjekurinë si relativisht të mirë, ose të paktën jo si “të keqe” në krahasim me ata që teorizojnë se homoseksualiteti është një formë psikopatologjie.

Si teori e Variacioneve normale Kjo teori e trajtojnë homoseksualitetin si një fenomen që ndodh natyrshëm Teori të tilla zakonisht i konsiderojnë individët homoseksualë si të lindur të ndryshëm, por është një ndryshim i natyrshëm që prek një pakicë njerëzish, si mëngjarashët. Besimi kulturor bashkëkohor se njerëzit janë “të lindur homoseksualë” është një teori normale e variacionit. Duke qenë se këto teori barazojnë normalen me të natyrshmen, ato e përcaktojnë homoseksualitetin si të mirë (ose, në bazë, neutral). Teori të tilla nuk shohin vend për homoseksualitetin në një manual diagnostik psikiatrik.

Sidoqoftë largimi nga norma i këtyre individëve mesa duket ka patur edhe aspekte të tjera si ajo se kush e bën prekjen e parë seksuale tek individi apo individja fëmijë sipas kësaj prekje të parë edhe individi apo individja priren të devijojnë nga heteroseksualiteti që është diçka normale tek shumica e njerzve.

Është e qartë se duke qënë individë të veçantë apo grup njerëzish në minoritet në krahasim me popullatën Demokracia perëndimore pas vitit 1973 dhe më vonë i ka trajtuar si njerëz që kërkojnë mbrojtje sepse janë njerëz, dhe mbrojtja bazohet tek `ligji i të Drejtave dhe Lirive të njeriut`. Dihet opinion i Religjioneve të Krishtera dhe Islame për këtë problem të cilat bazohen tek morali Kristian apo dhe islam në të cilin Familja përbëhet nga një çift mashkull dhe Femër të cilët lindin pas-ardhës.

Ruajtja e Familjes ka rëndësi të madhe edhe në kohët e sotme sepse prishja e saj do të shkaktojë prishjen e shoqërisë njerëzore. Përfshirja e LGBTQ (IU) në përbërje si të një familje normale, duke insistuar që dhe një çift mashkull+mashkull apo Femër+Femër mund të jenë familje duke i quajtur edhe në formë ligjore prindi NJË dhe Prindi DY të cilët mund të mbajnë dhe të rrisin edhe fëmijë.

Në një takim me përfaqësuesit e BE nje klerik i lartë kishtar i cili kritikoi BE për mungesën e kontributit të Kishës në realizimin e Kushtetutës, së BE deklaroi: “Nëse do të injorojmë rregullat morale, ne injorojmë në fund të fundit edhe vetë lirinë; Nëse rregullat morale kapërcehen dhe deklarohen relative – do të minohej themeli i vetë këndvështrimit europian të botës “.

Pra ne nuk jemi kundër ruajtjes së të drejtave dhe lirive të njeriut përsa i përket LGBTQ (IU) por nxitja dhe promovimi se jeta e këtij komuniteti është një jetë për tu admiruar, dhe se ky komunitet mund të formojë familje normale, dhe se nga ky komunitet duhet marrë shëmbuj, kjo është e papranueshme. Në Shqipëri, që nga individi Torja në kohën e diktaturës, e deri më sot, shqiptarët kanë qënë të distancuar nga ky lloj komuniteti sepse traditat popullore dhe ato religjioze nuk i pranonin individë të tillë, por edhe ne nuk i kemi diskriminuar, por edhe nuk i kemi përkrahur këtë kategori si një kategori normale. Këta individë apo komunitet minor në shoqërinë tonë nuk diskriminohen por as duhet që nëpërmjet festive të tilla tip `ylberi` të nxitet shoqëria jonë dhe të mashtrohet se këta individë të mund të krijojnë familje normale, dhe se shoqëria jonë mund të krenohet me këtë grup individësh të cilët kanë prioritet perversitetin seksual. Shoqëria shqiptare respekton te drejtat dhe liritë e individit por nuk ka prioritet as homofobinë dhe as deviacionet seksuale./Liberale.al/
 
Nuk jam paragjykuese
Nuk paragjykojë askënd për zgjedhjet që bëjnë ,por është mëkat që një fëmijë të rritet në një ambient familjarë të tillë .
 
Nuk i dua keto lloj speciesh as ne qytet te kem mundesi. Vetem njerez nuk jan per mu🤮🤮🤮🤮🤮
 
Pse jo.
Dikur thoja jo njerëz të tillë.
Para ca vitesh më dhuruan një triko me flamurin e lgbt,e vesh shpesh.
Ndjehem mir sa her e vesh.
Njerëzit e tillë kanë shije në muzikë,veshje edhe janë mendjehapur.
Se di por kam përshtypjen se jan shum të dashur e njerëz të drejtë.
:):).
Çdo njeri ka të drejtë të krijojë familje,mundsisht edhe kafshët.
 
Pse jo.
Dikur thoja jo njerëz të tillë.
Para ca vitesh më dhuruan një triko me flamurin e lgbt,e vesh shpesh.
Ndjehem mir sa her e vesh.
Njerëzit e tillë kanë shije në muzikë,veshje edhe janë mendjehapur.
Se di por kam përshtypjen se jan shum të dashur e njerëz të drejtë.
:):).
Çdo njeri ka të drejtë të krijojë familje,mundsisht edhe kafshët.
Ca pret martohu me njhe e na tregon ma ne detaje🤣
ps..nuk munden me kriju familje normale kur vete nuk jan normal.
 
Ca pret martohu me njhe e na tregon ma ne detaje🤣
ps..nuk munden me kriju familje normale kur vete nuk jan normal.
Më mirë me u martu me 1 femër sesa me 1 mashkull që në të ardhmen ngacmon të bijën,motrën apo kushërirat e mia.
Kot i hedhim fasada familjes perfekte,ku burri vret gruan për një jo.
Ku vjehrra mbyt nusen,ku babai përdhunon vajzën e lloj lloj budalliqe të tilla.
Un kto lloj sjelljesh si pranoj.
Më mirë ti kthehemi ktyre anormaliteteve,se shohim ndonjë gjë të hajrit.
 
Pse jo.
Dikur thoja jo njerëz të tillë.
Para ca vitesh më dhuruan një triko me flamurin e lgbt,e vesh shpesh.
Ndjehem mir sa her e vesh.
Njerëzit e tillë kanë shije në muzikë,veshje edhe janë mendjehapur.
Se di por kam përshtypjen se jan shum të dashur e njerëz të drejtë.
:):).
Çdo njeri ka të drejtë të krijojë familje,mundsisht edhe kafshët.
Ideja eshte qe te kesh shije ne muzike dhe veshje nuk jane kritere per te vendosur a jane familje normale apo jo 😁😁

Nejse, me.pelqeu pergjigja e @Lauri. Pyetja ka dhe pergjigjen 😁
 
Pse jo.
Dikur thoja jo njerëz të tillë.
Para ca vitesh më dhuruan një triko me flamurin e lgbt,e vesh shpesh.
Ndjehem mir sa her e vesh.
Njerëzit e tillë kanë shije në muzikë,veshje edhe janë mendjehapur.
Se di por kam përshtypjen se jan shum të dashur e njerëz të drejtë.
:):).
Çdo njeri ka të drejtë të krijojë familje,mundsisht edhe kafshët.
Njerez te drejte 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
 
Pse jo.
Dikur thoja jo njerëz të tillë.
Para ca vitesh më dhuruan një triko me flamurin e lgbt,e vesh shpesh.
Ndjehem mir sa her e vesh.
Njerëzit e tillë kanë shije në muzikë,veshje edhe janë mendjehapur.
Se di por kam përshtypjen se jan shum të dashur e njerëz të drejtë.
:):).
Çdo njeri ka të drejtë të krijojë familje,mundsisht edhe kafshët.

Me kryesorja *jan njerez*
Dhe njerzit mund te ndahen ne shum kategori
Profesora, doktorra, inxh*, mesues, kepucar, barista, mallista 🤣
Mund te jen te dashur por mund dhe mos te jen... ska lidhje preferenca seksuale por edukata familjare dhe normal qe ndikojn dhe parametra te tjera si 'shtypja brenda 4 mureve te shtepise ose aprovimi'.
Dhe me fal qe te korigjoj ty te paren por jo cdo njeri e meriton te rrisi nje femi! Ajo dhurat duhet ti behet familjeve qe kan dashuri per te dhene dhe mundesite ekonomike per te perballuar te papriturat.
Ah... te isha une, do i fusja nje check-up robve para se te boheshin prind sepse shumica vazhdojne ti rrisin mes dhunes qoft verbale apo fizike. Ne 2022 eh 😤
 
Jo, e kam thene dhe po e rithem-
Jo nuk mund te quhen familje normale per faktin e thjeshte qe ata vete nuk mund te krijojne familje.
Dhe nuk qendron krahasimi me familjen tradicionale qe nuk mund te kene femije, sepse nje mashkull e nje femer ben vaki per arsye te ndryshme qe nuk mund te kene femije edhe pse duan por nuk varet prej tyre ndersa LBDTQ thjeshte edhe po te duan nuk mund te krijojne familje!

Nese deshironi pastaj ti futemi debatit filozofik cfare eshte familja hajde se i futemi😁
LGBTQ mund te jetojne jeten e tyre, te jene njerez te mrekullueshem por nje familje duan apo nuk duan nuk mund ta krijojne kurre!
 
Top