5 velga për të verifikuar uebfaqen tuaj a po ngarkohet shpejt

hostinkos

Antarë
Në këtë artikull do të demonstrojmë 5 vegla që mund t'ju ndihmojnë të kontrolloni performancën e uebfaqes dhe rezultatin e shpejtësisë dhe të identifikoni fushat që duhet të përmirësohen.

Pse është e rëndësishme shpejtësia e uebfaqes?​

Para së gjithash le të kujtojmë pse ka rëndësi shpejtësia e faqes. Me pak fjalë, shpejtësia e ngarkimit të uebfaqes është e rëndësishme sepse faqet e internetit më ngarkim të shpejtë kanë përfitimet e mëposhtme:

 • Ato ofrojnë një përvojë më të mirë të përdoruesit
 • Ato bëjnë më shumë shitje
 • Ato janë më të mira për sa i përket SEO
 • Ato kanë më shumë klikime reklamash, regjistrime gazetash etj.
 • Ato gëzojnë më shumë shikime faqesh

Cili është numri magjik?​

Një pyetje e zakonshme që shumë njerëz bëjnë është cili është numri magjik, me fjalë të tjera, sa sekonda konsiderohet të jetë e mirë? Çdo gjë më pak se 3 sekonda konsiderohet e mirë, çdo gjë ndërmjet 3-5 sekondave është mesatare dhe gjithçka mbi të cilën ka nevojë për përmirësim.

Si e përmirësoni kohën e ngarkimit të uebfaqes tuaj?​

Mjetet që do të shohim më poshtë është pikënisja juaj në përpjekjen për të bërë uebfaqen tuaj të ngarkohet më shpejt. Ato do të identifikojnë fushat që kanë nevojë për përmirësim dhe në disa raste do të bëjnë gjithashtu sugjerime se si të korrigjoni situatën. Në përgjithësi shpejtësia e uebfaqes mund të përmirësohet nga:

 • Kalimi në një server më të shpejtë
 • Kalimi nga web hosting tradicional në web hosting SSD
 • Optimizimi i imazheve tuaja
 • Përdorimi i caching të shfletuesit
 • Minifikimi i skriptes HTML dhe Java
 • Optimizimi i kodit
 • Heqja e skripteve të ngarkimit të panevojshëm
 • Përdorimi i një rrjeti të shpërndarjes së përmbajtjes për imazhe dhe video CDN

5 vegla falas për të kontrolluar kohën e ngarkimit të uebfaqes​

Mjetet e mëposhtme kontrollojnë performancën e faqes suaj të internetit si në celular ashtu edhe në desktop dhe caktojnë një rezultat. Mjetet bëjnë sugjerime specifike për fushat që duhet të përmirësohen dhe gjithashtu bën rekomandime se si t'i përmirësoni ato.

 1. Google PageSpeed Insights
 2. Pingdom Website speed test
 3. Webpagetest.org
 4. GTmetrix
 5. Yahoo YSlow
Ky është një artikull i botuar më parë në blogun e Hostinkos.
 

Konkursi Letërsisë

 • 1-Bëju.

  Votat: 11 40.7%
 • 2-Ankth mesnate.

  Votat: 3 11.1%
 • 3-Të dua ty.

  Votat: 8 29.6%
 • 4-Nje kujtim.

  Votat: 5 18.5%
Back
Top