16 Nëntor 1990-Dita e Rimekembjes Fetare (Islame) ne Shqiperi

Si sot para 31 viteve, pikërisht me 16 Nëntor 1990, u vendos një gjurmë në histori.

Pas ndalimit të fesë nga komunistët, pikërisht me 16 Nëntor 1990, drita e besimit dhe e shpirtit njerëzor mori jetë përsëri.

Po në këto ditë historike, në një fjalim të rrallë në Xhaminë e Plumbit në xhumanë e parë, Hoxha i Madh Hafiz Sabri Koçi tha:
"Neve kemi kenë t' penguem për pesëdhjetë vjet me radhë!
Kemi pasë frikë t' themi se ka Zot!
Kemi pasë frikë t' adhurojmë të madhin Zot!
Kemi pasë frikë t' kujtojmë se ka Bajram dhe Ramazan!
Kemi pasë frikë se ka netë t' mira e të tjera!

Kjo qe nji provë! Qe nji provë e fortë për me vërtetue sesa e thellë asht dashtunija e Zotit tek Krijesat e veta!"

Hafiz Sabri Koçi (Rahmet i pastë shpirti)

Foto: Xhamia e Plumbit Shkodër 16 nëntor 1990.xhami aplumbit.JPG
 
Top